V ktorom mesiaci má dieťa samostatne sedieť?

latarina
7. máj 2017

Ahojte. Prosim vas v ktorom mes. Ma dieta samostatne sediet?? Nas drobec mal 7 mes. A este sa netaha k sedu. Prosim o radu.

ankare
7. máj 2017

Správny sed je, keď sa dieťa posadi zo 4.
Môj synček je asi rekordér, 1.x sa sám posadil v 11.mes. 😅

katka253111
7. máj 2017

Do sedu sa tahat nema...do sedu sa zvacsa dostane az po case, ked zacne sa najprv pretacat, potom davat na styri, stvornozkovat a az potom sa dostane do sedu... ono si nesadne same tak, ze spravi brusak

sense
7. máj 2017

kazde dieta je na tom inak nasa sedela v polroku to ale neznamena ze aj tvoje musi okrem toho pretacala sa velmi neskoro co som sa napocuvala ze mam k nej k lekarke lebo nieco nie je v poriadku, u kamaratkinej malej v 7 mesiaci ani naznak zeby sa chystala sediet ... teraz mala desat mesiacov a za tri mesiace zacala lozit, sediet , postavit sa a chodit okolo nabytku.... deti vedia kedy je ich cas a potom to uz moze ist velmi rychlo....

katka253111
7. máj 2017

@sense sedela ci si sama sadla? To je ten hlavny rozdiel 🙂 ked si sadne same dieta, tak to znamena, ze uz ma chrbatik dostatocne pevny na sed

sense
7. máj 2017

@katka253111 si sadla sama, napr sedela tak bokom az jedneho dna sedela rovno......nikdy som svoju dceru neposadzala, nedavala do pasivneho sedu, a dokonca ked zacinala chodit som ju nikdy nedrzala za ruky, ked si bola sebou ista sa pustila a sla, potom som ju drziavala uz len vonku cez cestu za ruku...

neschvalujem ziadne pasivne posadzanie, ani podopieranie vankusmi, ani vstavanie na nohy, ci chodenie stylom drzim dieta za ruky, nicim si chrbat a chvalim sa ako dieta chodi...hoci je jasne vidiet ze dieta na to pripravene nieje...

deti95060810
7. máj 2017

@sense K tomu poslednému odseku. maminky dávajú sedieť bábo - obložia ho vankúšmi. no dobre. Ale to čo som videla u susedov som ešte nikdy nikde nevidela....jeden malinké dieťatko držal pod pazuškami a stará mama mu PREKLADALA NOŽIČKY.

siska53
7. máj 2017

@latarina v tom,v ktorom sa mu to samemu podari.
Prve dieta 7,5m. Druhe 10,5m. U nas.

Hlavne ziadne podopieranie vankusmi a pod.

ifsi
7. máj 2017

@katka253111 to nie je pravda, môj syn keď mal 6 mesiacov sa sam posadil, tak že spravil viacmenej brušák, ale tak doboku a potom sa vyrovnal, chodiť začal koncom 9. mesiaca

eeffka
7. máj 2017

@deti95060810 aj my 🙂 tancovali sme s nou odzemok 🙂 samozrejme v ramci zabavy

bobo1983
7. máj 2017

Starsi sa sam posadil ako 7,5mes a mladsi ako 6mes...vobec neries, ked bude na to dietatko pripravene, sadne si...vsetko ma svoj cas, hlavne netreba robit nic pasivne 😉

bienennest
8. máj 2017

Ahoj, sedenie zavisi od toho aku silne je chrbtove svalstvo tvojho dietatka. Niektore deticky su v tom skorsie vyvinute, niektore maju dostatocne silne svalstvo az ked su trosku starsie. Ak mu chces trosku pomoct toto svalstvo 'posilnovat' treba ho co najviac nechavat lezat na brusku. Tym ze si dviha hlavicku a pozera sa okolo seba, pripadne sa natahuje za vecami v jeho dosahu, automaticky posilnuje chrbtove svalstvo.

latarina
autor
8. máj 2017

@bienennest dakujem za radu🙂)

juliet86
8. máj 2017

@latarina precitaj si evu kiedronovu. Je velky rozdiel spravny sed a sed.... neponahlaj to!

fomelka
8. máj 2017

U každého dieťatka to je predsa inak. Ono to ani nejako porovnávať s inými nie je moc správne. ak sa ti jeho vývin nepozdáva, bude najlepšie to konzultovať s tvojím pediatrom, nie?
Možno sa ti zajtra posadí,. Treba podľa mňa len trénovať a čoskoro to príde. Len to treba nechať na malého

bosoriak
8. máj 2017

@latarina pozeram, ze sami rekorderi tu 🙂 moja najmladsia ma 13 mesiacov a sama si dobrovolne nedadla este. Sedi v stolicke pri jedle, sedi v kociku opreta. Chodi sama, klaci sama, ale nesedi sama.
Takze klud a nohy v teple, kazde dieta je ine a kazde cosi ine zvlada skor a ine neskor.
Neboj, do skolkarskeho veku sa to uz len nauci. 🙂

latarina
autor
9. jún 2017

@bosoriak a doktorka vam nic nepovedals ze tak neskoro sedela??