Mám 2,5 ročného chlapčeka a v januári sa ho chystám dať do škôlky, bude mať 2 r. a 8 mes. Som ďalej doma s malou, ale on je hrozne živý, doma musím niečo aj porobiť a práve v tých chvíľach, keď sa mu nevenujem vyvádza, vymýšľa, odbehnem na tri minútky a už robí zle malej, zoberie jej hračky. Má pomerne silné obdobie vzdoru, niektoré dni je viac na zemi ako na nohách. Môj osobný pocit je taký, že ho doma nedokážem natoľko zabaviť a kolektív by mu prospel. S miestom v škôlke nemám problém. Dali by ste vy do škôlky? Aký je váš názor? Každý mi vraví, že sa jeho správanie v škôlke zmení. Boli sme pozrieť na dve hodinky, pekne sa tam hral s ďalším chlapčekom, ani som nevedela, že tam je. Ja však mám pocit, že ho "odkladám" napriek tomu, že by mohol byť s nami doma.
ja som dala starsieho do skolky ako 2 r. a 7 mes. ked sa narodil mladsi. mozno to bolo odkladanie, ale medzi detmi sa citil dobre a mne to pomohlo. ale doniesol domov choroby, s tym treba pocitat. nic vazne . presli sme nimi o nieco skor.
@lili777 mala som podobne pocity (a to nemam druhe dieta)....a tak siel do skolky, ked mal 2r. 1mes. a nic lepsie som urobit nemohla.....skolka mu velmi vyhovuje, vela sa toho naucil,skludnil sa, kadeco tam robia....je tam velmi spokojny a ja tiez🙂
môj nastúpil keď mal 2roky a 2mesiace 🙂
@lili777 - starsieho synceka som dala do skolky, ked mal 2 roky a 3 mesiace, doma som mala polrocneho druheho synceka a nestihala som sa starsiemu venovat tak, aby bol spokojny. Chodil do sukromnej skolky o 6 detickach, chodil cely prvy rok iba na doobedie, cize na obed som pre neho chodila a velmi nam to pomohlo. Mne v tom, ze som sa mohla venovat individualne aj mladsiemu syncekovi, a kym doobeda hodku spinkal, tak som si navarila, uz len tie 4 hodinky denne nam vsetkym pomohli. A aj starsiemu syncekovi, ktory sa zatial hral s detickami a ucil nove veci. Nevidim na tom nic zle, ak sa mu bude pacit, je to super pre vsetkych. A tym, ze bol maly kolektiv, ani raz nedoniesol ziadnu chorobu, takze to bolo v pohode.
@lili777 Náš išiel do škôlky keď mal 2 roky aj 10 mesiacov. Začínal len doobeda a po dvoch mesiacoch sa sám vypýtal na celý deň. Bola som doma s jeho bračekom. Tiež som chvíľu bojovala so svojimi pocitmi, ale nakoľko jemu sa tam páčilo, nebolo čo riešiť. Mali sme síce problém s cikaním, ale on do škôlky chcel ísť. Vyskúšaj len na doobeda zatiaľ a uvidíš. Ak budeš vedieť, že to nebol dobrý nápad odhlásiš, ale treba aspoň mesiac vydržať. Dieťa si na tú zmenu musí zvyknúť....
@lili777 dobry mas pocit