Myslite ze je skoro dat dcerku na noc k babke a dedkovi? Ma rok aj osem mesiacov,ked som potrebovala tak kludne s mojimi rodicmi vydrzala ajcely den. Do roka a pol somju kojila potom sa mi prestalo robit mliecko odstavenie zvladla super aj ked bola riadny zavislacik. No vecer ked ideme spat este si vzdy pri zaspavani chce pocumlat bradavku a hned zaspi. Rozmyslam zeby som ju skusila dat k mamine na noc aby si uz to cuckanie pred spanim vobec nevyzadovala.myslite ze pomoze?
@srnka1122 neviem, máš pocit, že niekto zo zúčastnených by nemusel prežiť ? 😅 sú deti, ktoré vydržali noc bez matky či komplet bez rodičov oveľa skôr a pohoda, nikomu to neublížilo... veď urob ako uznáš za vhodné, sú tu také, ktoré nemali problém aj skôr a sú tu aj také, pre ktoré je nepredstaviteľné dať dieťa na noc k starkým tak asi do puberty... takže nakoniec z tejto diskusie aj tak múdrejšia nebudeš 🙂
Nasa mala 2roky a 4 mesiace, ked bola 1x na noc. Kojili sme sa do 15mesiacov, od odstavenia spavala sama vo svojej posteli a izbe. Potom sa nam narodil maly, takze sa v noci stahovala k nam do postele (asi aj trochu ziarlivost), takze som sa bala, ako to zvladne. V noci si za mnou trochu poplakala, ale dalsi vikend uz bola v pohode aj cez noc.
Je to individualne, najprv by som to skusila, len na "necisto", ze v pripade, ze bude treba, tak ti zavolaju.
Ja som ju prestala kojit v 15mes lebo som otehotnela, takze v tomto neporadim, no myslim ze by to mohlo pomoct. Teraz ma dcera 19mes. a mala ist prvy krat na noc k nasim, lebo sme mali ist na ples, no bohuzial sa to zrusilo. Nemyslim ze je skoro, ak starkych pozna a je s nimi casto, nevidim problem. Nasa ked je u rodicov na cely den, aj poobede bezproblemov zaspi a ani si nespomenie, ze jej chyba mama 🙂
moja bude mat 4 a este u starych rodicov nespala. Vzdy sme boli ja alebo muz doma. Spat u nich bude ked si to sama bude priat.
Nas syn mal rok a 4 mesiace, ked spal prvykrat u starych rodicov. Dolezite je ci je dieta na nich navyknute. U nas to bolo o to lahsie, ze tam s nim bol aj strasi surodenec, cize sa ten mladsi citil asi istejsie.
my máme 2 roky a 2 mesiace a prvýkrát sme skúsili dať spať k babke. Je na ňu zvyknutá, cez deň sa občas o ňu stará keď treba aj celý deň, obedňajší spánok bez problémov, dcérka chodí do jaslí. Bohužiaľ nočný spánok u babky dopadol neslávne...o polnoci sme si šli po dieťa, nechcela si ani ľahnúť, neplakala, ale bola veľmi nešťastná, utrápená a čakala kedy si po ňu prídeme. Vydržala byť v pohode hore, ani náznak že by šla spať. Takže ešte nie sme na to pripravený...chceli sme ísť na ples, tak sme to o rok odložili, kojila som necelé 2 roky. Je to asi individuálne, každé dietko reaguje inak, treba vyskúšať, ale nesiliť.
Uminuly tyzden sme boli na plese tak prvy krat spali na noc u babky mala bude mat rok a pol a syn ma tri roky
A ked ju uz nekojis nenechaj ju cuckat prsnik bude to s tym spanim mimo domu horsie
Nas u starkej este nespal ale jeden cely vikend bola starka u nas a my sme boli prec a vydrzali to obaja, bola tu aj neter a tak sa zabavali. Nebol ziadny plac. A ked bol u starkej cez den tak poobednajsi spanok bol v pohode, stacilo ze starka ostala tam kym maly zaspi. Tak neviem ale chystame sa aj my vyskusat len starka este robi a tak nemozeme hocikedy a ked je doma potrebujemsi aj ona porobit. Jaj inak mame 2 roky 8 mesiacov a ked bol maly sam so starkou mal 1 rok 10 mes.
Ak je na babku zvyknuta, babka chce pomoct, tak preco nie? Je uz dost velka.. 🙂
moji u babky na noc este neboli, ale na obedny spanok ich v pohode uspala, ked som potrebovala pomoct..
Dcera si ju raz dokonca sama vypytala na uspanie, este nemala ani dva roky, boli sme u svokry na navsteve.. A dcera je pritom taky "mamin cecek" 😀
@srnka1122 Je to individualne kazde babo je ine ale k tomu "cucaniu" mam kamosku ta ma dcerku 2r.a ta bez ostychu aj kad je niekto cudzi na navsteve rozopne jej koselu a ide si len tak "cucnut"robi to aj u lekarky hoc kamoske to nieje prijemne to sa ani necudujem ale vraj ju to nevie oducit tak namiesto "cucnutia" supni jej cumlik a skus ju to oducit
@srnka1122
podľa mňa to nieje až tak dobrý nápad ked sa chystáš čerstvo prestať kojiť a hned dať malú k rodičom...bude tam plakať a aby si ešte v noci neletela po ňu..
ked je dieťa samostatné bez kojenia,prsníka,alebo závislosti na tebe,vtedy tam vydrží spať,lebo starký budú mať z toho zbytočné stresy
8,5 mes.na vikend, vobec si nevsimla, ze sme prec...
v 10mes. tam bola na 3 dni, my sme šli na hory a úplne bez problémov
moja ma 2 roky a skoro 2 mesiace a uz 2x spala u babky a dedka... a uuplne v pohode to zvladla 🙂
Syn mal 4 m ked spinkal u starkej,isli sme na svadbu.a malicka bude buvat u starkej coskoro ako 8 mesacna,ideme na oslavu.Ale nekojim.Takze tazko povedat ako je to v takychto pripadoch.Ked chce pocuckat bradavku,mozno si pri starkych vystaci aj s cumlikom.