Maminky, v akom veku sa vase deti naucili plavat? Nas Matko zacal chodit teraz na plavecky kurz pre male deti a celkom mu to ide, tak by sme v tom chceli pokracovat. Chodia Vase aj starsie deti na plavanie? Ci uz s rodicmi alebo na nejake treningy...Niekedy sa mi to zda prilis skoro v necelych 5 rokoch zacat s pravidelnym sportom, ale muz mi trvdi, ze aj on tak zacinal, ze cim skor, tym lepsie 😒 Musim potrdit, ze choroby nas obchadzaju, snad aj otuzovanim, maleho to bavi...... 🙂
Ahoj ukana,nasa Simonka v skolke chodila na kurz plavania,aj sa naucila.Vtedy mala 5 rokov 😀 Len v tom pokracujte ak mate moznost 😉
Plavanie je dobra vec, ale 3x do tyzdna je narocne aj pre rodicov, nie? 🙂
ukana ked to maleho bavi, tak ho v tom podporujte - jednak je to zdrave, jednak sa nauci istej pravidelnosti, a v pripade, ze vynecha, mu sport resp. pohyb bude chybat 😉
renca, ved to stihame len s vyplazenym jazykom 😝 😅 😅 😅 Ale raz je to v sobotu a mame len jedno dieta, tak teda pokracujeme dalej 🙂 Hlavne ze ho to bavi, teda zo zaciatku bola aj nejaka slza, ale teraz sa uz tesi 🙂
ukana a kam chodíte? ja by som chcela malého naučiť plávať, aby sme sa nemuseli v lete trápiť s kolesom, rukávikmi a pod., keďže plávame každý deň v lete...
tilly... my sme nasho naucili plavat pomocou takeho pasika s penovymi tehlickami. Mal ho pripnuty okolo hrudnika.
Postupne sme mu odoberali tehlicky az kym sa sam neudrzal na hladine. Mal vtedy 3 roky. Plava sice ako psik, ale aspon sa neutopi. Zo skolky pojde na jar na plavecky kruzok.
tilly, my sme z Martina, normalne tu na krytej plavarni robi Plavecky klub dvojmesacny kurz pre deti od 5 rokov a neplavcov. Urcite, ked si najdes nejaky plavecky klub v okoli, aj tam robia kurzy.
Nas by nepocuval, keby sme ho chceli sami naucit plavat, teraz musi 😅 Kolesa a rukavniky maju zakazane 🙂 , tak plavaju. ucia sa uz prsia a znak 😕
My plavame od 3,5 roka. takze tych 5 rokov je v pohode 🙂
Ahojte, my mame teraz tiez 3,5 roka a zacali sme s plavanim, maly tam chodi 2x do tyzdna, a k tomu ma jeden krat v tyzdni tanecnu. Myslim, ze pokym to dieta bavi a nikto ho nenuti a tesi sa na svoje aktivity tak je to OK 🙂
ahojte baby od stredy ideme plavat je tu niekto z Prievidze a okolia co tiez pojde plavat do Bojnic???
Ukana, kde v Martine chodíte , na veľkej plavárni? A kto to vedie ??dík
my tu nemame plavaren a to je skoda pretoze by som rada chodila s oliverkom ked sme boli v lete pri mory tak mu to v plavacom kolese islo velmi dobre a nebal sa 🙂
bejka, mas IP. 😉
Poraďte, kde organizujú dobré plavecké kurzy pre staršie deti 3+ a 6+ v Bratislave a okolí-smer Záhorie. Najlepšie osobné referencie. Ďakujem pekne!
ja z malym chodim od 7 mesiacov kazdu sobotu na plavaren a je to super. teraz ma 3,5 roka a pláva pekne aj pod vodou. Vždy po plavani ideme na chvilu do sauny sa zohriat. A mozem si zaklopat prvy rok v skolke zvladol bez chripok a prechladnuti, mal asi len 2 krat nadchu.
chodime do Hodonina (CR) ale je to asi 1km za hranicami SR polovica deti je tam zo Slovenska
ale kurzy pre deti sú aj v Malackach a v Senici na Zahori
Od 24.10. zacinaju nove kurzy plavania pre deti do 4-5 rokov v aquafitness. My uz mame jeden cyklus za sebou a sme spokojni, urcite pokracujeme dalej.
skuste pozriet: www.aquafitness.webnode.sk
robia aj kurzy pre tehulky.
@syslica v Dubravke v Iuvente klub Zralok.
http://www.ksp-zralok.com/sk-iuventa/index.html
robia kurzy aj v Devinskej aj v Stupave.
Chodili sme 5 rokov.
@ukana 3 krat do tyzdna sportovat je uplne normalne pre 4-5 rocne dieta. Predstav si, ze by to nebolo plavanie, ale namiesto toho by hral jeden den futbal a druhy den by behal po ihrisku.
Manzel ma uplnu pravdu........vela deti musia rodicia nutit na pravidelny sport. Nevzdavaj sa a podporuj ho.
My mame trochu ine klimaticke podmienky...deti plavaju 2 krat do tyzdna od malicka a od 3.5 roka uz plavaju v pohode same. Tu je to skor "prevencia" ako sport. Tu proste male dieta musi vediet plavat, lebo voda/bazen je vsade naokolo.
@nelicefo Preco to tvoja dcerka musela nechat??? Mame kamaratov a ich 5 deti !!! plavaju zavodne. Odkedy vsetky zacali plavat, tak uz ich vobec nevidame....treniny cez tyzden a plavecke sutaze cez vykend... ☹
@ukana plávanie je určite veľmi dobré a predovšetkým zdravé. Otázkou je, či chceš zo syna vychovať športovca alebo to robíš pre jeho zdravie, telesný a motorický vývin, atď....
Ak pre to druhé, podľa môjho názoru i názoru odborníkov (tréneri, ktorí sa venujú deťom predškolského veku) by sa deti vo veku od 4-7 rokov mali venovať viacerým športom, aby nedochádzalo k nadmernému vývinu napr. tých svalov, ktoré sú v tom ktorom športe zaťažené najviac.
Naša Hanka bude mať od budúceho týždňa v škôlke plávanie 1x do týždňa - plávať už viac menej vie. V predchádzajúcich kurzoch sa naučila korčuľovať na ľade, odvtedy už korčuľuje aj na kolieskových korčuliach (bohužiaľ sa nám už pokazilo počasie), 1x do týždňa má tenis i keď je to skôr tenisová príprava a 1x do týždňa tanečnú. (v zime budú mať kurz lyžovania) Snažíme sa skúsiť viac menej všetko, čo ju baví, nechcem to však dotiahnúť do štádia, že bude intenzívne športovať 😝
Ďalšia vec je vôľa dieťaťa. Ak ho to baví- OK, naša Hanka by 3x do týždňa na to isté nechodila a to vodu miluje 😀
p.s. je to trikrat do tyzdna na hodinu 🙂