Ahojte,maminy, v akom veku dokázali vaše deti správne menovať farby?
21 mesiacov, pozna sedem farieb, len ta vyslovnost su este take skomoleniny 🙂
Cca od 2,5 roka....
@denisa2019 prva v 2rokoch aj s odtienami, druha bude mat 3,5 a nehrozi ani zakladne 😖
prvy syn od tych 20tich mesiacov, dcera ma 23 a este nevie.. kazde vie nieco ine, tak to bude cely zivot 🙂
syn do 2 rokov ani nehovoril moc.. az potom sa rozbehol ale cele vety a take vyrazy ze az 🙂 vtedy uz aj farby vedel mohol mat tak 2,5 roka 🙂
2 roky poznal vsetky farby
@denisa2019 :moja má tri roky a farby nepozná a ani ju nezaujímajú, ale zato je drzá ako...a odpoveď ma trefnú na všetko
ja som to skusala ked mal maly 3 r. no vsetko bolo vtedy sive a cca v 4 r. to prislo same a aj bez ucenia vedel zakladne farby
2 rocni, obaja starsi, zakladne aj doplnkove...
ma 3.5 roka a ledva som donho dostala zelenu 😀. Aj to tipujem, ze za mesiac zabudne. Za to casti auta vymenuje aj o polnoci. Moj sa zo zasady uci len to, co ho zaujima.
@denisa2019 dcera v 2,5 roku poznala vsetky, vratane odtienov.. viac ako jej otec... syn v tom veku vedel 2.. ciernu a cervenu 😉
Neviem kedy presne ale v dvoch rokoch uz urcite, kym nevedela hovorit, zlta bola slniecko- otvorila dlan , zelena bola žaba, fialová iáčik, modra bola pupu- ako voda (kupat),červena líška, atď 🙂
Keď mal 2,5 roka, vedel už všetky.
Moj vedel, ked mal 2 roky už všetky farby a prvú sa naučil fialovú 🙂
18 mesiacov
okolo 2 rokov
20 mesiacov
nemam ponatia...
2 rokoch
My od dvoch rokov, ale vedel ich po svojom: žltá bola slniečková, zelená trávičková......teraz má 4 a pozná už všetky ako aj fialová, hnedá .....
1,5 poznal všetky základné + aj také ako fialová, ružová, šedá
V dvoch rokoch zacala. Ked mala dva a pol poznala vsetky.
Tak 2,5-3 roky, do 2,5 nehovoril velmi.
okolo dvoch rokov vedel základné všetky
mame skoro 3 a všetko je pre ňu modré 😀 snažím sa ale nejako to ignoruje,nenútim ju..
kazde dietatko inak ale moj mal dva a pol a vedel par farieb aj s prirovnanim..napr....žltá-spongebobová, biela - sniezikova, modrá-smolkova, zelena- ako list, ruzová- patrikova (podla patrika zo spongeboba). sivá, čierna, fialová, červená, a to boli asi vsetky ktore vedel vtedy
2r.2mesiace. Pozna vsetky zakladne,odtiene este nie
Zhruba v 20 mesiacoch základné farby.
4 roky zakladne, v 6 aj odtiene ( svetlo nejaka a tmavo nejaka )