Ahojte maminy...chcem sa opytat kedy je vhodne dat dietatko spinkat uz do vlastnej izby a ako to zvladali vase ratolesti?
@lenkapp na toto asi nedostaneš univerzálnu odpoveď - každé dieťa a akždý rodič je iné...každému vyhovuje niečo iné... niekde ide dieťatko už z pôrodnice do vlastnej izby, u nás pôjde do vlastnej izby a vlastnej postele vtedy,keď to sám uzná za vhodné. V posteli mi neprekáža, nevadíme si,nezavadziame, takže nevidím dôvod ho nejak "odúčať" od spania nie vo vlastnej izbe - som pokojná,keďže nepoznám žiadneho puberťáka,ktorý by spával s rodičmi - takže naveky to nie je. Zo skúseností kamarátov a rodiny viem,že najneskôr okolo prvej triedy sa pravidelné spanie s rodičmi automaticky vytratí.
Ahoj,tak my ideme predelovat izbu na dve,tak by sme chceli vyskusat malu dat do svojej izbicky,tak dufam,ze to zvladneme bez dakych problemov 😉
@lenkapp u nas boli obaja od narodenia s tym, ze do pol roka som s nimi v ich izbe spala aj ja. vyhovovalo to vsetkym, deti neplakali, jest v noci nejedli, takze sme sa vyspali vsetci. ale ako vidis uz len z tychto par odpovedi - u kazdeho je to ine 😉 najlepsie je porozpravat sa s partnerom a dohodnut sa medzi vlastnymi 4 stenami. vy ste rodicia, vam by to malo pasovat. nie babke, dedkovi ci kamoske 😉
Naš druhy syncek spava vo vlastnej izbe od 11mesiacov a aj sa tak naucil spat celu noc 🙂
Je to super,lebo sa mozem venovat svojmu drahemu a mozem si v postely precitat knizku a ine 🙂
Ale co skoro v spalni budeme mat tretie klbicko 🙂 a na citani nebude cas 🙂 ale to nevadi budu kukat na maleho 🙂
@sue 🙂 ja do 12 tich!!! To uz je skoro puberta ci? Ked mi moj otec povedal ze si k nim privediem do postele aj manzela, tak som sa " na smrt" urazila ( puberta) a uz som k nim neprisla... 🙂))
My chceme maleho skusit od roka, ale nie je to podmienka, uvidime, momentalne sa zacal dost casto budit v noci tak neviem neviem... Ak by mal ale izbicku hned vedla nasej spalne mozno by som to skusila aj skor, takto by som ale musela ist cez pol bytu keby sa zobudil a to sa mi zda zlozitejsie pre vsetkych
nas samko ma izbu hned vedla nasej spalne...takze pocut by som ho pocula..aj mu dam do izby pre istotu baby phone a ako sa poznam tak sa cez noc kazdu chvilu budem chodit pozerat ako je na tom....ja len chcem aby ked sa rano zobudi tak sa pekne hrajkal sam v postielke a nie nie hulakal len aby nas zobudil..aby ma netahal za vlasy alebo sa mi nehrabal pod vankusom:DDD...a tak som si myslela ze ked uvidi ze je vo svojej izbe kde niesme my tak sa bude sam hrat az kym ho neprideme vybrat z postielky...niezeby som ho tam chcela nechat do obedu len aby som sa vyspala to nie...len nechcem byt zobudeny hulakanim 😀
@lenkapp no tak na toto co si napisala ti podla mna odlozenie do druhej izby nepomoze. my sme dali maleho ked mal 2 roky 3m. vybral si postielku ktoru chcela a prechod bol uple v pohode. ziadne nocne chodnie k nam. ale veru rano nevstane a nehra sa pekne sam.par krat sa stalo ale to bola svetla vynimka. ja som raz citala ze je lepsie sa neponahlat a okolo 2 rokov je najlepsi cas.lebo okolo roka sa dieta uci vela novych veci a mohlo by sa zaseknut. kamoska dala malu ked mala rok lebo stale ked ju videla tak od nej pytala mlieko. na chvilku sa im to ukludnilo,ale potom jej dali tak postielku ze vedela vyjst no a mala pekne kazdu noc k nim pochodovala.az to dopadlo tak ze do 2,5 roka spala s nimi. a on ti nespi vo vlastnej postielke?
spi vo vlastnej postielke..ale mam ho hned pri mne..no teraz ho mam trosku dalej aby ma netahal za vlasy 😀 ale rano sa proste postavi..chyti sa postielky a skace jak opica 😀 a pisti a hadze secko z postielky:Da caka kym vstaneme
vidim to tak ze ostavam na tom istom:DD..ale neva ved aj tak som si zvkla..a milujem aky je zlatunky ked vidi ze sme hore a ako sa z toho tesi:D
nasa mala ma svoju izbu ale nechce tam spinkat.skusame aspon cez obednajsi spanok aby si zvykala...ale nenutim ju 🙂
my mame synceka stale pri sebe,ale zle sme si ho naucili,tak spava s nami aj vo velkej posteli,ale ja osobne sa chytam dat do jednej izby uz v jeho troch rokoch,aj ked viem,ze niektorym to uz pripada neskoro,ja som si syna chcela uzit a to sa mi aj dari 😉
Saska tam spinkala od pol roka, Max od 8 mesiacov... malinka ked vyrastla z kolisky a Max z kosika. Do spalne sme potom postielku ani neprenasali. Zvykli si myslim lepsie, ako keby boli dhlo zvyknuty u nas a my mame aspon v spalni nejake sukromie. To neznamena, ze si maleho ci malu niekedy nenajdeme rano u nas v posteli 😉 😉 Ale to vobec nehodlam riesit, su to moje zlatinka 😵 Som rada, ked su pri mne.
@anjelicek26 my mame obe deti rano u nas posteli 🙂 a ocinko sa s nima hra 🙂 a skacu po nom 🙂 je s nima sranda len si budu musiet za mesiac zvyknut ze maju tam aj Riška 🙂 a davat pozor
@ajca123 - neblazni - ze uz o mesiac 😲 Zaaaavidim 😵 Ked budeme na Slovensku, si ho prijdem potulkat 😉
@kmetulec prečo zle naučili, pre dieťa je prirodzené byť čo najbližšie pri matke. len rodičia to považujú za "obťažovanie" a boli by najradšej, keby dieťa spalo celú noc a nebudilo sa, neplakalo v noci a nevyžadovalo pozornosť pomaly od narodenia... ja si neviem predstaviť dať malého preč od nás, bude mať na vianoce rok.. je to zlatíčko. je dojčený, občas idú zúbky, niekedy spí lepšie niekedy horšie ale rozhodne čím bližšie je pri mne, pohodlnejšie pre mňa. chodím do práce odkedy mal 4,5mes. tak si neviem predstaviť chodiť za ním niekam "vedľa" a mať uši "na stopkách" či náhodou sa niečo nedeje.. však niekedy zaplače, zamrnčí iba tak, zo sna - to by som už bežala do jeho izby. dieťa dospeje aj k tomu, že chce vlastnú izbičku a vlastnú posteľ.
ja som tiez dojcila velmi dlho,skoncili sme s dojcenim az teraz v septembri a to mal maly uz 26 mesiacov,tak nech Vam kojenie vydrzi co najdlhsie ako sa da,ja si maleho tiez velmi uzivam a aj ked uz zaberiepol postele,som rada ze je pri nas,urobila by som to aj pri dalsiom dietatku
fuuuuha tak ked vam tu ja napisem za nasa Ninka je vo svojej izby od 6 tt tak ma ukamenujete... kym sme ju mali u seba spala vyborne vobec sa nebudila.. dali sme ju vedla babyphone pri hlave, monitor zapnuty a spavala v kuse cca 5-6 hod. od pol roka celu noc.. je tak zvyknuta ze ku nam do postele ani echce ist, len rano pride s vankusom a nufkom ze mama vstavaj.. ked je chora tak spim s nou ale ma taku postel ze sa vysuva spodne dvojlozko { kuk album ak chcete} a tak vlastne spim a nespim s nou .. obom nam to vyhovuje a je to ok..
Nas maly ma za mesiac 2 roky a chcela by som, aby dovtedy spinkal vo svojej izbicke. Mozno by sme ho tam dali skor, ale jeho izbicku sme 6 rokov doteraz volali "bordel-izba" a az teraz sa z nej stala detska izbicka. Ma tam velkacku postel, takze skusim najskor cez obednajsi spanok, co to spravi. Mne v spalni neprekaza, ale chceli by sme druhe a tak chcem aby si zvykol na izbicku skor, nez ho z detskej postielky v spalni vyšupe novy maly votrelec 🙂 Ci sa nam podari - ukaze cas. Drzte palce.
a este jedno male PS: zacina nam po 2 rokoch s manzelom riadne chybat nasa spalna - vsetky spalnove aktivity sa presunuli do inych casti bytu a s nostalgiou spominame na vlastnu postel v ktorej sa da citat, rozpravat sa a ine dolezite veci 😀
@babulka123 preco ukamenovat, kazdy ako to citi. A mnohokrat je to aj o pohodli matky... ked dietatko vela papa v noci, je pohodlnejsie so zavretymi ocami "si ho podať" a potom ho tam zase so zavretymi ocami prelozit, nez ist do vedlajsej izby. A pravdu povediac - je to skor na gratulaciu, nez ukamenovanie 😉
@anjelicek26 jasne ze dame stretko 🙂
Uz sa na vas tesime 🙂 a Pato sa stale pta na Sasku 🙂
Chyba mu ta mala certica 🙂
Natálka spí sama v izbe od 2 rokov...presne...a prebehlo to úplne prirodzene...žiadny plač...žiadne vymýšľanie..ale ako to tu bolo napísané...každé dieťa je individuálne.... 😉
@yennn dakujem dakujem .. ja som za to vdacna muzovi .. priznam sa ze 1 noc som prerevala pri nej lebo sak mi chybala .. krpatej to taaak bolo jedno spala si spokojne.. a postupne sme si na to zvykli .. verim ze teraz ked su uz vacsi tak je to horsie, uz si vsetko uvedomuju takze mozno som aj dobre spravila.. jasne ze je to strasne indi vindi ale tym ze ona bola fakt spachtosko tak sa to dalo..
p.s. ked sme dosli s porodnice tak mi hovorili ze musim budit na kojenie kazde 3 hod, tak som budila potom som to povedala dr. ta ze ne . ze nech ju necham .. nehala som .. od vtedy v podstate neviem co to je byt v noci hore { okrem zubov a choroby} spavala tych 5-6-8- hod.. v kuse.. ze aka parada... len teraz je to horsie.. hehehe sice v noci spi ale cez den sa nezastavi ai a milisekundu .. heheheh
syna sme odstahovali zo spalne ked mal 2 roky a 4 mesiace, zvykol si v pohode. Bolo to aj tým, že sme prerobili na komplet izbu na detsku s poschodovou postelou. Len ked sme dali nový koberec do izby skonstatoval, že on tam bude spat na zemi, postel tam vtedy este nebola. takže u nas to bola láska. Ráno ked sa zobudil priliezol do spalne, po dvoch mesiacoch sa začal stahovat aj v noci do spálne, ale vzdy som ho vrátila naspäť do detskej.
ja neviem ale moja mala ma 10 mesiacov a ja by som ju nedokazala nechat v noci v druhej izbe..naco zbytocne sa nachodim a ona aj tak este nevnima ze je vo svojej izbe... 🙂
Moja spinká sama od 6 mesiacov sama vo vlastnej izbe. Máme spálňu a detskú hneď vedľa seba, vysielačku má v postieľke, dvere otvorené 🙂
@lenka0283 ako som pisala je to velmi individualne.. ak je tvoja mala casto hore v noci je to zbytoce robit si roboty navyse...
@lenkapp my sme dali malu od roka.. I ked nad ranom konci u nas v spalni.. Este neprespi noc a dost casto sa budi.. Jedinna nevyhoda, ze chodim v noci k nej do izby.. Ale uz som si zvykla.. 🙂 inak malej to vyhovuje a rychlo si zvykla spinkat vo svojej izbicke..