Už som unavená

vojtasova
31. okt 2020

Maminky prosím poraďte mi či je to len také obdobie a ono to prejde časom..môj malý bude mať teraz 3.11.(mu začne 8mes)
Keďže som teraz akt. V Nemecku (nie na stalo)tak spíme všetci v posteli..traja kojeny v noci strašne casto, krátko spi..buď reve že mu vypadne cumel,alebo chce cicku akože dám mu ju lebo začne mrncat a kopať nohami.
Robím zle? Doma spinkal tak že vlastná postieľka oddelená od našej postele , a nakojila som dala do postieľky . Ale budil sa..to je jasné ale príde mi že tu sa budú viac... Možno je to prostredím,idú mu aj zúbky dva... Teploty ustáli. Ale zúbky akosik ešte von nevyšli. Možno separacna úzkosť,doma sa tak krásne sám vyhral. Teraz je umrncany, mrzuty, obliekam ho mrnci, vyzliekam mrnci, kedy bude v noci dlhsie spať? Večer teda v noci som mu skusala dať aj čajík no nie je hlúpy pocucal a začal revat tak som mu musela dať cicku,myslíte že keď vyjdu zúbky tie dva dolné že to prejde??🤔 Prostredím? Úzkosťou?
Boze poraďte rady,tipy, čo mám skúsiť..aby v noci spal a nebudiol ho to že sa zobudí a chce cicek ale aby zahajal veď to nie je normálne cez deň nepoviem..ale on si poje,pije čaj cez deň .niekedy aj grcka čo je prejdený takže si myslím že v noci hladný by byť nemusel..vďaka za rady alebo pretriet a zaťať zuby a vydržať 🤔🧡🧡

majah212
31. okt 2020

ak si dobre pamatam, tak podobny prispevok si tu uz mala + rady k nemu (pamatam si pretoze som ti tam sama pisala). nie je to separacna uzkost, ale su zuby (pokial nema inu chorobu, ale to cez net asi nikto nevie posudit), pretoze mu to znizuje kvalitu zivota- spanku a kedze ho to boli ,svrbi a pod. tak sa potrebuje upokojovat na cicke, pri tebe a pod. Z toho je nervozny, jedlivy -ved ako dospely clovek ked mu "nieco je". Kedy bude dieta spat v noci dlhsie? hmm mozno ked bude mat 5 rokov? aj starsie deti sa budia, ked su smädné, nieco zle sa im sniva a pod. /niektore zeny maju deti, ktore prespia celu noc/. chapem ze si unavena, spanok je zakladom dobrej nalady a lepsieho fungovania v noci, mozno sa skus cez den vyspat, ked maly spi (aj ked to je len kratky "slofik"), prip. poprosit partnera aby postrazil na chvilu maleho a ty si zdriemnes a pod. Dieta sa neustale vyvija, to ze sa zahral minuly tyzden sam, neznamena, ze to tak bude stale, ako sa vyvija mozog dietata, meni sa jeho spravanie, jeho naroky, socializacia a pod. Ak chces porozumiet tomu, co sa deje skus si pozriet nejaku knihu o vyvine dietata podla mesiaca, veku a pod.a tam su pekne opisane procesy, ktore sa deju u dietata, ako sa dieta prejavuje a pod. a zistis, ze mnohe veci su uplne normalne pre ten vek 🙂

hipuska
31. okt 2020

Ak nepracujes a si doma,všetko bokom. spať vtedy, keď dieťa spí, aj cez deň. A prejdete to ale casom

alurabe
31. okt 2020

@vojtasova asi ta nepotesim, ale vsetky deti sa mi budili najviac okolo 8 mesiaca, zubky, motorika, vnemy cez den, separacna uzkost, to vsetko moze sposobit zly spanok. Postupne sa to zlepšovalo a okolo 18 mesiaca som im zrusila nocne kojenie, cez den kojila normalne ďalej. Nastav sa na to, v noci, ked spi s tebou len vytiahni prso, koj a spi dalej. Drzim palce, postupne to bude lepsie.

lacibo
31. okt 2020

@vojtasova je to tým spoločným spaním...ja som všetky tri deti naučila od narodenia na svoju postieľku... v noci ani nechceli papať, čo bola výhoda...ale ak aj náhodou som nakojila a do postieľky..ja neuznávam spoločné spanie.. v manželskej posteli majú spať iba rodičia.. takže radím.. privyknúť pekne na postieľku, dať režim rovnaký každý večer, rituály (vždy dodržať!) postupne sa naučí a vy budete mať pekné časy.. neskôr pôjde pekne samé spať do detskej..odporúčam z vlastnej skúsenosti!

eliska13
31. okt 2020

@vojtasova daj mu niečo od bolesti a budi sa preto, že ho to boli a hľadá u teba útechu.Toto u nás častejšie kojenie a budenie trvalo tak do 15 m

vojtasova
autor
1. nov 2020

@lacibo doma spi sám v postieľke, tu som dočasne c Nemecku ... S mužom.

lacibo
1. nov 2020

@vojtasova tak si kúpte postieľku aj tam..veď aj z druhej ruky, to veľa nestojí, 😉ale výrazne pomôže..čím skôr naučíte, tým lepšie..

lacibo
1. nov 2020

@vojtasova nám spali deti od 3 týždňov celú noc, od 2 rokov už v detskej, celú noc bez prebudenia (neexistoval ani čaj v noci, nemá sa rozprávať vôbec s dieťaťom, nezažínať veľké svetlo, neprebaľovať ak to nie je nutné)..a odkojila som ich pritom všetkých🙂 každému by som dopriala takýto ideál..ja sa na nedostatok spánku naozaj sťažovať nemôžem..keď sa stalo, že zlý sen, alebo choré, jasné, že nás zavolali, hneď sme riešili, ale vždy zaspali samé (príp. svetielko na chodbe sme nechali)..večer tiež o osmej už v posteli, žiadne uspávanie, iba rituály (sprcha, zuby, rozprávka a pod.)..dieťa sa má naučiť zaspávať aj spať samé, aj sa samoukľudňovať (samozrejme keď nie je choré a nervózne z toho)..to je môj názor, ale stále vidím okolo seba, že rodičia až prehnane zasahujú do spánku dieťata, skrátka ho "rušia" všeličím od narodenia..potom sa čudujú, že si dieta vytvorí slabý, prerušovaný spánok.. a chodí za nimi do spálne do 14 r.a ešte jeden tip -zistili sme, že u nás fungovalo aj to že sme bábo poriadne na noc obliekli, body, pyžamko aj vak, potom lepšie spalo, nebudilo sa na chlad..to môžeš tiež vyskúšať, ale zase my bývame v dome..

pieksamaki
1. nov 2020

@vojtasova
Je to obdobie....prejde...pride dalsie.....bude stlale nieco...

ajsha123
1. nov 2020

Aj náš malý zle spí, odkedy mu idú zuby. Dakedy pol noci premrauci, ďalšiu noc tiež, potom par dni celkom ok... A na striedačku. Pomáha, keď mu pozriem ďasná gélom, vtedy lepšie spí. Všimla som si, ze zle spí, ak sa na večeru nenaje husté... Chlebik, kašu, jogurt... Čokoľvek, ale štopem ho, lebo potom je desna noc. Vkuse hore a stále len prsník uz nič netečie a on nervny...

vojtasova
autor
2. nov 2020

@lacibo on je naučený doma na postieľku. Ale píšem o chvíľu ideme domov na sk,nebudem ju kupovať auto budeme mať celé plne. Neviem kde vojdem ja...do😤👏zaduuu , takže tak..už nemám na neho nervy. Nespí od 14:00 cez deň dva spánky 3 hodiny dokopy spi , a večer ide spať okolo 20:00 ako nechápem ... Veď ma znicii

pieksamaki
2. nov 2020

@vojtasova
Pri detoch je to tak.....dokonca sa moze stat ze po prichode domov nebude chciet postielku......naozaj deti su skuska nas....je to vzdy velka obeta.....
Kazda sme si prisli hroznymi dnami a nocami.....
Uz si len vychutnaj to ze zase ste mimo dom,,ze mate zmenu....ine podnety...a vypadli ste zo stereotypu....aj ked este este asi nemali..kedze cerstve babo...o par rokov sa budes na tom smiat...
Vychutnajte si aj toto horsie obdobie...urcite sa najde nieco pozitivne.....a skuste to naozaj trpezlivo zvladnut...
🙏

vojtasova
autor
2. nov 2020

Od 14:00 včera nespal šiel spať o 19:40 . Budí sa v noci ..stále..veď je veľký mal by vedieť prespať celú noc , no nie pôjde do postieľky a hotovo ide Oto že dobre veď keby aspoň spal .. keď chce byť primne a cítiť má. Nie..žiadne také..po kojeny vždy dudel musí mať v ústach ... Inak kope.nohami a hnevá sa...

vojtasova
autor
2. nov 2020

Zúbok jeden sa mu už spodný prerezal.len ešte vyrast... A druhý ide..tak ako nechápem

lacibo
3. nov 2020

@vojtasova veď uvidíš doma, ale určite vyskúšaj, naučiť do postieľky zaspať, nejaký rituál, niečo čo bude fungovať, na každé dieta iné platí..pomaznať sa všetko v pohode, svetielko, hudba hocičo..ale potom je to už na ňom..dá sa to určite.. známa robí celý život v detskom domove a tam sa to naučia úplne všetky deti, nehovorím teraz, že tam je to samozrejme ideálne, čo sa týka citového vývinu a pod. len hodnotím skrátka, či sa to dá alebo nedá...dieťa v rodine má dosť lásky aj pozornosti, takže určite mu neublíži dobre nastavený spánkový systém..veĺa šťastia, nech sa to u vás zlepší a ty si oddýchneš🙂

vojtasova
autor
7. nov 2020

@lacibo lenže ..je to horšie a horšie..začal mu 8mes cez deň malo spi aj sme vonku aj sa hráme stvornozkuje takže objavuje je všade rozumiem tomu ... Ale aspoň keby spal cez deň alebo v noci ..cez deň spi dokopy možno 2-3hodinky viac nie... Niekedy je pred nočným spanim hore 5hod. A buď mu vypadne dudel a. Hľadá ho nemôže ho nájsť kope nohami .. takže musím zakročit alebo sa budí mrncanim s hľadá mi cicek čo znamená že ju ho dám.. lebo inak..och ..a len pocuca a spi pritom tu v Nemecku sme spol us všetci spíme na jednej posteli tak ja už neviem...či nebude lepšie ho odstaviť a skúsiť dať iné mliečko cez deň nemá vôbec dudel... Takže ho obmedzujeme. Len na noc..a keď je fakt že zlý alebo spadne na ukľudniť
..poraďte...

ajsha123
7. nov 2020

8 mesačný chlapček potrebuje mamu. Jednoducho ta istita, ze si pri ňom. Mám pocit, že si nastavená na ideálne dieťa, ktoré prespi celú noc, a ked bude mat UM, ze bude lepšie spať... Nemusí to byť. Odstavís ho a aj tak budeš hore.... Ja mám 7 detí, takže to viem porovnať. Niekto z nich to tak ťažko a náročne neprežival, ked mu šli zuby, ako náš posledný. Jednoducho place, mrnci nespí, neje, celú noc pri mne... To je on. Toto dieťa je iné. Skús sa nastaviť tak, že to časom prejde. Vydrz. Bude lepšie. Lebo ak je umrncany zmenou prostredia a tým, ze mu idu zuby, bude chcieť byť pri mame... Ja som nášho kojila aj cez deň, koľko bolo treba, vtedy sa vždy upokojil. A bolo chvílu lepsie. Teraz ma 1 rok a 2 mesiace.

ajsha123
7. nov 2020

Ešte som chcela dopísat, ze ak ti spi cez deň 2-3 hodiny, tak to máš super dieťa. Precitaj si tu zopár diskusii, su aj také deti, co nespia cez deň vobec, 20 minut a su hore... A ani v noci...

zibi
8. nov 2020

@vojtasova to je spankova regresia
Tu je vela clankov
Ja som nevefela vobec vo to je
Subtake vyrazne v 4 mé iaci, 8 mesdiaci
Pospia cez den pol hodku a konec
V noci sa budia

https://www.lepsispanokbabatiek.sk/8-10-mesacna...

Na fcb je skupina
Precitaj clanky
Ked na to mas financie skus si
tu pani objednat, nie je to lacne
, no ze vraj pomohla vela babam so spanim deti

Ale aj clanky su super