Už je bez plienok, ale začala si cvrkať do nohavičiek

tamia
7. dec 2009

ahoj,

prosím o radu, malá je už dosť dlho bez plienok cez deň a v poslednom čase jej stále cvrkne do nohavičiek, čo sa pýta neskoro. a teraz už cca 2-3 dni jej cvrkne veľa, vyzerá to akoby sa popišala, ale ešte sa potom vypišá aj do nočníčka. No má prepišané nohavičky, pančušky a škvrnu aj na teplákoch. robila to hlavne, ked sa hrala s vodou ale dnes sa napr. nehrala a už mala cvrknuté a vobec sa nepýtala pišať, zbadala som to tak, že som jej dávala plienku na spanie a ona bola mokrá. Potom saom sa pýtala, či ide pišať, že ano a vypišala sa. Prečo to može byť? Chystám sa jej dať vyšetriť moč, že či v ňom niečo nemá.
Jaj a dnes sedela chvilu na zemi, može to byť z toho? Mám ten dojem, že sa nestíha pýtať včas.
Nemáte, alebo nemali ste podobný problém?
dakujem!

musko
7. dec 2009

možno prechladla..... Odnes moč na vyšetrenie

iloha
7. dec 2009

ne, chodí si na nočník naprosto sama 😉 a ani sezení na podlaze jí nevadí, dokonce lítá občas bosky bez bačkor a ponožek a nic. Jen asi dvakrát se jí přihodilo, že koukala na pohádku a učůrla, tak letěla na nočník, ale to měla jen lehce mokré kalhotky, punčocháče ne.
Tamio, spíš to vypadá na sabotáž nebo nachlazení. 😉

kisorka
7. dec 2009

tamia, asi ta mojim prispevkom nepotesim, nasa mala sa uz krasne pytala, cez den bez plienky a zrazu vyhlasila bojkot nocniku, zachodiku a uplne zjavne nas skusa ako zareagujeme. pracuje s tym vedome, lebo ked ide spinkat tak sa raz pekne vypyta cikat, potom kakat a tichucko sa smeje, ked jej davam dole spaci vak, pyzamko, plienku a posadim ju na nocnik. vraj je to uplne normalne, no priznam sa, moja trpezlivost je tvrdo skusana 😉

eppik.m
8. dec 2009

tamia: je to zcela normální jev 😉 přesně jak píšeš že si cvrkne když si hraje s vodou, neznám dítě které si při tom necvkne do kalhtot, Míša to dělá občas taky, voda prostě podporuje čůrání to je známa věc, naše matky předsi nám taky pouštěli vodu aby jsme se snáze vyčůrali ... ten zvuk to taky podporuje i u dospěláků, nevidím důvod hned letet k dr. Míša si cvrkne i když venku trochu prochladne tak pak následující den cvrká a já vím že byl dlouho venku nebo že mu byla zima .... jinak nikdy se nepočůrá záměrně takže buď v klidu u malých dětí to tak prostě je, oni z toho vyrostou 😀

eppik.m
8. dec 2009

ps: píšeš že seděla na zemi, na to si dávej veliký pozor u holčičky aby pak neměla zánět, tak to je jasné proč ti cvrká do kalhotek - prochladla 😉

lyongirl
8. dec 2009

tamia, náš malý "ucvrkáva" odkedy sa nosia pančušky. V lete bolo všetko ok, vždy krásne povedal a od jesene, jak zostala zima a dali sa pančuchy a tepláky tak to robí nonstop. Mám pocit, že sa pri hre nemá čas ísť vycikať, vždy to povie až na poslednú chvíľku a niekedy mám pocit, že už začal aj cikať v tom si to uvedomí, zadrží to a vypýta sa. Vonku sa mu to nestáva, lebo na prechádzke vačšinou nie je taký zaujatý ako doma pri hre. Dúfam, že to prejde a nejak z toho nerobím vedu, ale vždy mu poviem, či si musel cvrknúť, že to veľký chlapci nerobia a tak. A ešte ma napadlo, podkiaľ cikal do nočníka, tiež si necvrkol, lebo to si ho zobral sám a vycikal sa, ale nočník sme zrušili, chodí na záchod, to musí povedať už mne, že chce, lebo sám nedočiahne a asi na to nemá čas.

lyongirl
8. dec 2009

a ešte som chcela, že cvrká asi aj z toho, že on pije tekutiny na "litre", takže potom sa pýta aj každých 20 min. , tak sa asi nie je čo čudovať, že mi to robí...

tamia
autor
8. dec 2009

ahoj,

pre pokoj duše som bola zobrať moč na vyšetrenie a všetko je vraj ok. Dokina hovorila, že to múže byť aj od nejakých parazitov, vraj ešte chvílu mám počkať a ked sa to nezlepší tak asi budeme musieť skusiť nejaký test na parazirov a prípadne nefrologiu. Malá je totiž dosť predčasne narodená a má iba jednu obličku.
Ale ako čítam tak zrejme to robia aj ostatné detičky. Asi chvilu ešte počkáme či ju to neprejde. Ďakuejm za rady a príspevky.

ivusa82
8. dec 2009

tami,, aj moj maly to zacal robit..od leta sme bez plienok a posledny mesiac sa niekedy ,,zabudne,, vypytat..cvrkne do slipov...,, niekedy aj dost..ze komplet prezliekame...ale tiez to neriesim..myslim,ze je to druha faza odvykania ..jednoducho sa zabudne pri hre a povie uz neskoro,, dufam,ze to coskoro prejde 😉

erika222
11. dec 2009

ahojte my máme podobný problém, cez leto malá bola naučená sa pekne vypýtať na wc-úplne bez problémov,a presťahovali sme ju do novej izbičky a začala pocvrkávať do nohavičiek.pýtala som sa sestričky čo s tým mám robiť a ona že to súvisí s tou zmenou izbičky,je to na psychickej báze.ale robí to už od septembra teda 3-4 mesiace a už ma to prestáva baviť,periem kvantá tepláčkov a nohavičiek /plienku jej dávam iba v noci,cez den mi nespí/ ale najhoršie na tom je že ona si to uvedomuje a hocikedy vedľa mna sedí a iba zahlási som pocikaná. a to som sa jej 5 min.dozadu pýtala či chce ísť.

sirell
15. dec 2009

no ako tak toto citam, tak ma tesi ze nie som sama s tymto problemom, lebo uz som zacinala byt zufala, ze sa od plienok a pocikavania neoducime hadam do 4 rokov. presne toto riesime aj my. ked sa dcery opytam ci nechce cikat, vzdy odpovie nie a potom cvrka do nohaviciek. uz ma unavuje stale mysliet na to ze ju musim posadit na nocnik, lebo sama sa vypyta ked uz ma vacsinou trocha cvrknute, alebo len zahlasi "mami cikaaam". na spanie samozrejme mame plienku.

evaka
16. dec 2009

Tak ja sa pridavam do klubu, lenze nam sa taketo striedavo oblacne obdobia opakuju pravidelne, uz asi rok a pol, bez toho, aby mala dcerka nejake stresy o ktorych by sme vedeli. Mne to pripada tiez tak ako pise lyongirl, ze sa pohruzi do hry a zabudne sa pytat, pretoze ked sme vonku na prechadzke, v obchode... vypyta sa a este stihneme 5 min hladat wecko a vydrzi. Inak je velmi sikovna, vie vysvetlit dokonca aj preco nestihla 😒 , a ze to nevadi a nohavicky sa operu atd. Vysetrenie u dr. je vzdy ok, inak odporucala nam probiotika, su sice od 3r., ale davam jej len polovicku. Ak tam ma nahodou nejake bakterie, probiotika by mali pomoct, ak nie, neuskodia. Tak skuste este tie. Ja som teda taka nestastna matka, co uz vyskusala asi vsetko, vzdy nieco zaberie, ale len na par dni. Momentalne u nas ficia lienockove nalepky ako odmena - ked sa pyta a stihne vsetko do nocnika 😀 . Ak pridete na nieco, co na tieto zazracne deti zabera, dajte vediet.

sammy
4. feb 2013

Mate niekto skusenost s takym dietatom, co by ste sa ho uz rok pokusali oducit od plienok a bez uspechu? Teda, mala uz plienky nedostava, iba na spanie. U nas je taka situacia - dcera ma 2 roky a 9 mes., zacali sme oducat od plienok asi mesiac pred druhymi narodeninami a to tak, ze som jej prestala davat plienky cez den. Pocikavala sa dost dlho, asi aj 3 mesiace, jasne, ze sa jej podarilo parkrat za den vypytat. Potom bolo obdobie, ze sa niekedy pekne pytala, inokedy akoby na to kaslala. No teraz uz hadam aj 3 mesiace trva, co sa nepocika kompletne, ale cvrkne, za den je to aj 3-5 takychto nehod. Vlastne ani nemala obdobie, ze by nemala nehody. Neviem ci je to normalne a musime len cakat, ze to prejde alebo to nejak riesit. Od septembra by mala zacat chodit do skolky, no tam z nej asi nebudu nadseni, ked toto bude robit.

quaxi
4. feb 2013

@sammy ja mam takeho a uz bude mat 5 rokov 🙄 boli sme na vsetkych moznych vysetreniach, vysledok - nic mu nie je, treba cakat. Vraj do 6-7 rokov ho to uz snad prejde, a mozno ani potom. Cvrkne si 8-10x za den, pocika sa (komplet) par krat do tyzdna, dokonca teraz sme mali obdobie, ze aj trochu okakal slipy niekolkokrat tyzdenne, pritom uz 3 roky sa nepokakal. Obdobie bez ucvrknuti mal za zivot par krat, tak na tyzden maximalne. V skolke sa hanbi, tak tam sa mu to stava malokedy, doma stale. Ja mu do skolky obliekam take veci, aby to nebolo vidno, a ucitelky su nastaste velmi zlate, nestazuju sa. Vy mate este casu dost, asi este nie je psychicky uplne zrela na odplienkovanie, celkovo v zime to ide horsie, mnohe deti sa na zimu vratia k plienkam.

sammy
6. feb 2013

@quaxi Dakujem za reakciu. No dufam, ze ako bude mat 3 roky a pride leto, nejak sa uz nauci chodit nacas, lebo takto sa strasne tazko funguje, stale vsade vlacit nahradne veci a rozmyslat kedy cikala a ci ju nedat preventivne vycikat pred nejakou dolezitou akciou, kde sa nebude dat prezliekat 😒

oksu
6. feb 2013

@erika222 u nas to iste

oksu
6. feb 2013

@sammy aj ja tak chodim - u nas je to take zvlastne, ze robi to hlavne doma, vonku a v centre mamičiek ani nie! akoby mi to robil naschval - no on sa musi ist potom sam vyzliect a obliect - či ho to bavi?!

didi7
28. okt 2015

aj u nás to je teraz, neviem maminy, prešlo to vaše deti? som z toho smutna, tak krásne sa pýtal a teraz cvrká do slipov... uz je to dva mesiace co to trva....

lenkark
28. okt 2015

no my sme boli krásne 3 mesiace už bez plienok iba na noc pre istotu mal ale aj tak sa budil pekne sucho...nepýtal sa ale vždy sa pekne vycikal do záchodíku aj vonku keď som ho dala....ako sa schladilo tak sa občas vonku pocikal tak som mu preistotu začala dávať plienku však v takomto počasí vonku prezliekať pocikané dieťa to nie,nestojí to za prechladnutie a proste vyhlásil bojkot,už sa ani nechce vycikať ani vonku ani doma do záchodu,ani mu nevadí že sa pociká a je mokrý... že mi to ani nezahlási ako pred tím že mu ušlo a hneď kričal že jááááj 🙂 proste sa nato kašle a sme zase na začiatku v plienkach )-: neviem tiež čo stým...asi to nehám na jar keď sa oteplí a potom zase od znova odúčať )-:

didi7
28. okt 2015

môj tiež od júna sa krásne pýtal a teraz tomu nerozumiem, zakaždým mu cvrkne, už neviem, ani po dobrotky ani po zlotky, preto som chcela vedieť k diskusii z roku 2013 ako to dopadlo ... teda či je nádej že to prejde...