Uplakané bábätko od 3 týždňov

molly25
22. jan 2012

Ahojte maminky,potrebujem vediet ci mal niekto taky problem ako mi s nasou slecnou od nemocnice nam spinkala po krmeni kazde 3 hodky papanie a zase spanie az do 3 tyzdnov...odvtedy cely den preplaceme,cely den sme hore a v noci sa budime kazde 3 hodky a to uz mame 3 mesaice a ja neviem ako dalej..som unavena doma nic nestiham ani varit stale len snou musim byt lebo inak taky plac spusti ze koniec...kazdy mi hovoril ze po 3 mesiaci to bude ok no nam sa zda ze to neni vobec lepsie stale placeme od rana do 19 to sa naje a hned zaspi bol aj taky cas ze zaspala o 19 a spala do 2 alebo 3 rana ale teraz uz nic budime sa som z toho uz zufala vazne ten plac sa uz neda niekdy pocuvat nemam pre seba ani chvilku :(((inak priberame pekne aj rastieme akurat este hlavicku nejak neudrzime lebo sa aj na brusku zlostime a placeme ani hracky si este nejak extra nevsima....no proste budem rada za kazdu vasu skusenost a podporu ze to bude lepsie a ja sa konecne vyspim a budem doma fungovat ako zena v domacnosti dakujem!!!

zzzz128
22. jan 2012

@molly25 Ahoj,nemaj strach,bude to lepšie 🙂 Môže to mať veľa príčin.Napr.neprešli ste na UM? Môže mať koliky,niektoré deti ich majú od narodenia.Tiež je možné,že sú to zúbky,aj keď na to je ešte skoro,ale pozri,či nemá červené napuchnuté ďasienka. Keď pôjdeš do poradne,opýtaj sa doktorky,tá by mala najlepšie poradiť,prezrie malú a zistí 😉

molly25
autor
22. jan 2012

ahoj dakujem za podporu....no na Um sme od zaciatku a koliky no neviem ona sa nepuci ani nic take len place a place napapa sa ogrgne polozim ju a zacne plac ked sa s nou cely den zabavam tak neplace no akonahle idem na wc ale niekde tak place a place..na poradni som to doktoke hovorila no nic nato nepovedala vobec ja neviem ci takemu malemu babatku staci spat dokopy 8 9 hodiny za noc.Ona ako keby bola nekludna ci z toho,ze nevie zaspat cez den alebo neviem no verim ze to bude ok a kazdy den si to opakujem ked uz nevladzem ☹

lubina
22. jan 2012

@molly25 dietatku sa meni rezim prave v troch mesiacoch a potm zasa v 6 mesiacov, tak to moze byt aj tym. Nasa starsia tiez po troch mesiacoch zacala plakavat, ale nejako sme to prezili, na rukach sa nosili a casom sa to zasa zmenilo. To sa take detske cykly, ako dietatko rastie.Takych zmien este zazijete, neboj sa, upravi sa to.

perlaoceanu
22. jan 2012

skus jej pustat uspavanku alebo nejaku prijemnu hudbu, aby mala pocit bezpecia. Moja tiez prespi cez den hodinku medzi krmeniami, no inak sa prehra sama v postielke, sleduje kolotoc nad sebou a pritom cvici az sa unavi a zaspi.

duplinka
22. jan 2012

@molly25 moja a nemá problém s mliečkom? Papá pekne alebo ti plače? A po papaní, nevracia sa jej mliečko? A môžem sa opýtať, aké mliečko a koľko jej dávaš? Neboj, to len pre zaujímavosť 😅
A teraz k tej podpore 🙂 My sme si prešli niečím podobným. To bol celodenný rev. Vreskot. Aj v noci. Už som bola zúfalá, nedokázala som ten plač počúvať. Zapchávala som si uši alebo som išla do inej izby. Dobré to bolo iba keď sme išli von. V kočiari bol pokojnejší. My sme od mesiaca na UM. Malému som musela mlieko zahusťovať, pretože bol nervózny, odgrgával počas jedenia aj 6 - 7 krát, po jedení bol tiež nervózny. Aj potom som mu dávala sirup na zahustenie stravy. Na gastre nám poradili znížiť dávku, neprepchávať malého. Celkom to zabralo aj keď to bolo spočiatku ťažké. Zhruba od Silvestra mi malý prespí takmer celú noc, aj cez deň je kľudnejší, ale mliečko mu stále zahusťujem a aj sirup mu sem tam dám. Neboj, viem, že sa tomu nechce veriť, ale raz to prejde. Iba to chce čas a bábätko si potrebuje nájsť svoj rytmus. Budem rada, ak napíšeš keď sa to aspoň trošku zlepší. 😉

sue
22. jan 2012

...no osobne si myslím, že je to úplne OK 😒 pamätám si, ako som okolo troch mesiacov tiež padala na hubu - odporúčam šatku,alebo iný ergonomický nosič, pri ktorom drobčeka nebudeš ani cítiť, že máš na brušku, budeš môcť pri tom navariť, upratať, hocičo a malinká bude spokojná, že je pri tebe - my sme tak fungovali skoro od narodenia - najprv v babyvaku,potom v manduce. Sú detičky,ktorým stačí spať naozaj len tých 9-12hodín za noc...aj od narodenia... hlavne ty oddychuj keď sa dá - s varením atď by mal pomôcť aj partner a navarte aj na viac dní dopredu, aby to nebolo treba každý deň... neboj, ono sa to poddá, musíte si na seba zvyknúť...a najmä na to,že mimino nie je spavý tvor 🙂

dadda02
22. jan 2012

Nam na zaspinkanie pomaha

https://www.youtube.com/watch?v=xbe-oIehMDM

- mam to v mobile.

molly25
autor
22. jan 2012

@duplinka no s mlieckom nevidim problem aspon si myslim mame nutrilon comfort predpisany od doktorky a papa pekne vypije 150 ako nic niekedy aj 180 lenze ja ju chovat kazde 3 hodky a kedze place neviem ci je naozaj hladna alebo nie mame 6 kg podla doktorky to je moc ale myslim si ze keby zase nechcela tak by mi nespala celu flasu nie?a to aky sirup davas??no ja uz som skusala vsetko uspavanky spievala som jej citala no nic ked ju zoberem an ruky tak na chvilku prestane ale potom ju to prestane bavit a place mi aj na rukach.No dufam ze na konci 4 mesaica uz budem pisat ze sme ok 😀

molly25
autor
22. jan 2012

@dadda02 to je krasne,ale skorej mne sa z toho chce spat ako mojej malej ta si pritom place rovnako ale dakujem 😀

molly25
autor
22. jan 2012

@sue no vies co mam klokanku,ale mala v nej nechce byt mrvi sa mi v nej stichne az ked ju dam na polohu levika na ruky ale ked ju polozim zase to iste no ja vam zeny neviem ale kedze ste sto zvaldli aj vy hadam to bude aj u mna tak 🙂

nelinka0401
22. jan 2012

@molly25 ahoj.no ja som mala pri malom niečo podobné.ten mi plakával už v pôrodnici..trvalo to do 3 mesiacov.mal koliky.aj mliečka som mu skúsila meniť ani to nám nepomohlo.najprv som mu dávala Nutrilon AR1.aj z neho mi vygrckol.dr.más poslala aj na gastro..tam mu nič nezistila.ani z krvi.povedlal,že z toho vyrastie 😒 a prešlo mu to.ale teraz má 16 mesiacov a v noci sa budí minimálne 6krát.ja som sa poriadne nevyspala ani nepamätám ☹ držím palce

sue
22. jan 2012

@molly25 klokanka nie je dobrá ani pre dieťatko ani pre teba - ergonomický nosič je taký, kde je dieťatko vždy otočené tvárou k nosičovi, kde má kolienka vyššie ako zadoček atď atď - takže aj preto v nej môže byť nekľudná.

(btw krpec prespal prvé noci komplet celé až teraz na jar - to už mal 3roky a pár mesiacov 😒 )

...bude dobre, neboj sa.

molly25
autor
22. jan 2012

@nelinka0401 to si ma potesila teda vidim teda ze to je individualane ale dufam,ze nas to cokoro prejde a budeme mat len usmiate dievcatko nie len uplakane 🙂a teba aspon doktroka poslala niekam moja z toho nic nerobi keby nas aspon preventivne posala na gastro alebo niekam no

duplinka
22. jan 2012

@molly25 no môj má 6,60 😀 A pekne nás pochválili. My sme tiež toľko pili a kázali nám ubrať. Vraj mal roztiahnuté bruško. Teraz už normálne vypije tých 150. On toľko pil už ako mesačný. Dávam mu sirup Gastrotus, asi 10 - 15 minút po jedení. Zahustí mu to stravu čím sa mu nevracia do pusy a zároveň ho to upokojí. Chvíľu ho držím vo zvislej polohe a je to ok. Nám to pomáha. Náš si pri tých problémoch obľúbil polohu na boku a teraz na brušku. Bežne je v postielke na chrbte, pozoruje kolotoč a keď začne mrnčať dám ho na bruško a zaspinká. Niekedy dokázal plakať aj 4 hodiny v kuse. Teraz je to už lepšie 😀

molly25
autor
22. jan 2012

@duplinka no ale mojej sa nevracia mliecko alebo aspon som si to nevsimla no moja ako mesacna tolko teda nevypila :D no s tym zaspavanim to mas dobre ale moja na brusko ani za svet iba sa zlosti len je zaujimave za kaonahle odbije 19 tak zaspi bezperoblemov sama nemusim s nou nic robit no keby moja plakala len 4 hodiny bolo by to super ale ona place od 6 rana ako sme hore az do 19,no ostava mi teda vydrzat asi fakt

nelinka0401
22. jan 2012

@molly25 no ona ma práve poposielala asi všade aj na krčno-nosno-ušnom sme boli..stále máva nádchu aj teraz.bála sa aby sa mu mliečno nevracalo aj nosom..ani tam mu nič nezistili.všetko mal čisté.aj teraz je chorý.každý mesiac.. 😒 no ked ťa nepošle ona tak sa popýtaj ty..no nech ti dá tú sprievodku,či čo to je a skús niečo.aspon budeš kludnejšia ked bude všetko ok. 😉

brumca
22. jan 2012

@molly25 ahoj 🙂 aj mne moja mala plakavala cele dni...zacalo to, ked mala dva tyzdne. Cele dni len plakavala, mavala koliky, nevedela sa vyprdkat..kakala pekne. V noci nastastie spala dobre, aj ked casto nevedela zaspat a uspavala som ju aj dve hodiny a potom o 5hod bola hore 😔 cely den len na rukach a pri mne, na par minut ju zabavilo lehatko a potom zase ruky a fitlopta...nechcela byt ani v kociku, cele leto sme chodili domov z prechdzky, tak, ze nelka na rukach a ja som tlacila prazdny kocik. Od troch mesiacov mi este aj zacala spavat 30-40min cez den a je to tak doteraz, je to proste tak staci. Pamatam si, ze ju este vedela pekne zabavit hrazdicka na hranie. Je to naozaj neskutocne tazke, ked ti dietatko cele dni preplace, ale ver, ze zachvilku to prejde. Nasu to drzalo do 3,5mesiaca a potom uz bolo lepsie. Zacala sa aj viac hrat a zaujimat o svet. Cize ti moc drzim palce a prajem vela sil...musite to len vydrzat aj ked je to strasne tazke. My sme inac boli aj na gastre, mysleli sme, ze ma reflux, ale vsetko bolo v poriadku. Len bola proste take male uplakane a nepokojne babatko a aj teraz vie byt riadny certisko. Ale aj tak je to nas milacik 😀

duplinka
22. jan 2012

@molly25 to my sme tiež plakali celý deň, ale mal prestávky počas papania, aj keď to bolo tiež s nervami 😀
Neboj, bude dobre 😉

molly25
autor
22. jan 2012

@brumca no tak to si vystihla moja taka presne,no prdiky nasa ma ajked zvykne sa nato budit ze potlaci a vtedy jej ujdu a spi dalej ale nikdy by ma nenapadlo zeby ju mohlo trapit?ale cez den prdka pekne...u nas tiez zabera lehatko chvala bohu zanho inak nic ine hrazdicka ani moc nie pokuka ale len na par minut potom zase plac veru vsade ju musim mat zo sebou kocik to ako pises doteraz s nim nemala problem no uz v nom tiez vydrzi len 30 min a zacne sa mrvit...ja som nanu sama tak preto mi to je aj tazke pretoze ked si neporobim a nenavarim budem bordeli a o hlade priatel pracuje a je maaalo doma.tak do 3,5 mesiaca to zmaknem a budem ocakavat kazdym dnom zlepsenie 😀

molly25
autor
22. jan 2012

@duplinka a tebe sa kedy adamko narodil kukam ze mala ma rovnako mesiacov aj tyzdnov ako moja,ze?🙂

duplinka
22. jan 2012

@molly25 Adamko sa narodil 27. októbra 🙂 Síce plánovanou sekciou o týždeň skôr, ale predsa 🙂 Možno by sme mali aj väčšiu váhu 😀

molly25
autor
22. jan 2012

@duplinka aha takze predsa skorej ako nasa 🙂no tak porodit takeho valibuka by ti dalo zabrat mna moja potrapila a to mala len 3350 :D

molly25
autor
10. feb 2012

no kocky u nas to je stale rovnake plac cely den,nespikame a v noci sa budime kazde 3 hodky ja uz fakt neverim,ze to aj prestane som unavenaaaaaaa:(((((

katrin20
25. máj 2012

My sme na tom rovnako. V noci ani nie ale cele dni placeme. Ked nespi tak place. Dcerka ma 10 tyzdnov. Domacnost vobec nestiham. Stale mam v botniku cizmy a v skrini hrube svetre a kabaty. Letne veci vytahujem vzdy ked treba tak ze sa hanbim skrinu otvorit. A varenie... Uz ani neviem kedy som sa vklude najedla a zjedla nejake poriadne jedno. Vzdy len same rychlovky. Nestiham ani na WC. To ju jednoducho musim nechat plakat. Prvy mesiac mi aspon v kociku vonku spala ale musela som chodit. Ale mne to nevadilo. Velmi som si pritom oddychla. Nepocula som plac. No potom sa aj to zmenilo. V kociari vydrzi kym spinka a to je tak pol hodinky. A potom taky plac ze cele mesto vie ze sme vonku a nepomoze nic. Ani na ruky... Len rychlo domov. Citim sa vtedy ako neschopna matka. Dufam ze sa to zmeni a drzim palceky aj vam 😉

martina2001
25. máj 2012

@molly25 nechcem ťa strašiť, naša kráska má 10mesiacov a teraz sa jej to začalo zlepšovať, ale aj tak je v kuse na rukách, v podstate už som sa naučila všetko robiť s ňou v jednej ruke, nosič nehrozí, ani šatka. Ja sa tak tajne spolieham že po roku sa to zmení. Teraz do toho bola 1krát chorá ale ťahá to už 2týždeň a som k.o. Prvé 3mesiace bolo dobrá aspoň v kočíku, teda spala vonku len som nemohla zastať, teraz hrám loto či bude sedieť alebo nie. My sme radi ak spí v noci bez prebudenia 4hodiny, ako sme sa dobre vyspali. 😉

zuza.m
25. máj 2012

babby detičky potrebuju spinkat pravidelne mne obe deti ked boli take malinke vydržali hodinu hore apotom už revali lebo sa nevedeli dostat do spanku,spali malo len nejakych 15 minut a boli hore ,ale boli hore nevyspate a zase len urevane.pokial som ich hojdala a tak udržiavala v spanku apson hodinu ,dieta bolo vyspate a spokojne a vydržalo aj položene.syn bol extrem ten byval urevany do 3 mes,jemu zistili aergiu na bkm a laktozu a myslela osm si že tam bol problem.len že narodila sa mi mala a to iste revala.revala položena revala na rukach revala nonstop.fungovali sme na fit lopte pokial sme neskakali bol plač,tak že som pri oboch max,využila baby vak.spali tam ako dudky,teda pokial som sa hybala ,pohybovala sa ich to tam pohojdavalo.popri tom som si uvarila poupratovala.časom sa to zmenilo.dnes ma mala 4 mes a krasne sa prehra sama či v postielke alebo ohradke.dokonca aj v kočiku ked sme vonku a sa zobudi už nieje plač.a to volakedy osm nosila baby vak aj vonku a tam som si ju prekladala aby sme neišli s revom domov.tak že vam odporučam nosit nosit čičikat čo len dieta potrebuje.najlepšie v nosiči aby ste si aj porobili,a vobec sa necitte ako neschopne matky.najdoležitejšie su detičky a až potom ostatne,ono to všetko prejde ked začnu viac vnimat,a zaujimat sa o svet.

silviatko
25. máj 2012

no nebudete mať kolíky? pretože aj my sme to mali od 3-4 týždńov,našťastie to trvalo len jeden mesiac 🙂 no vtedy som bola na pokraji..dalo to zabrať,nikomu neprajem.

babiolla
26. máj 2012

ahoj, musis byt uz fakt vycerpana :(( necitam vsetky odpovede, tak to mozno uz niekto pisal. nas presviedcali o tom, ze su to prdiky 🙂 po tom, ako sme dva tyzdne masirovali brusko, davali espumisan a rektalnu trubicku sme to ponali z uplne ineho konca: pomohlo vela vela kojit - kludne nechat babatko len tak "cuckat" nemusi ani pit, len lezat spolu v posteli a nechat ho byt nasosnute. kojenie nie je len o jedeni, ale aj o blizkosti, syteni, babtka si reguluju teplotu a dychanie....
potom nam pomohlo spolocne spanie v noci na manzelskej posteli. mohol sa v noci castejsie nacucnuta ja som pri tom kludne spala dalej. teraz sa prebudi 2-3 krat za noc.
a dalsia vec: nosenie v satke pocas dna.
este nam velmi pomohla teoria, ktoru razi dr.harvey carp - na youtube su nejake videa, ak si das jeho meno. ta teoria je znama aj pod. nazvom happiestbaby
my mame doma spokojne babatko 🙂 potreboval len viac nasej blizkosti.... drzim palce 🙂

kata9
26. máj 2012

ahoj my mame tiez take babetko.Nielenze stale nonstop place to ani nespi.Spi len na mne na hrudi.Tam vydrzi dlho,ale to je o nicom lebo ja nespim! Tiez malo chodime von medzi ludi lebo mam niekedy uz z toho stres....na noc som ho zacala davat do zavinovacky takze to trosku pomohlo ale kedze je uz horuco tak v tom uz nevydrzi a sme tam kde sme boli. Odporucam satku cez den a nosit babo!!! Ja by som bez satky uz davno.....takto je blizko mna a ja si mozem aj porobit nieco!No ostava nam len cakat a cakat a snad sa to zlepsi niekedy. My mame len 8 tyzdnov tak si este vytrpime..... ☹ ale ja si hovorim ze hlavne ze je zdravy ... som uplne hotova ale treba vydrzat 🙂

zebra41
26. máj 2012

@molly25 mne hovorili,ze to prejde po 6tyzdnoch, potom po 3 mesiacoch, potom po 6....po 6.mesiaci som to vzdala a prestala cakat. A ked sa zacal plazit v 7mesiaci,tak sa to zlepsilo. My sme fungovali takto 30 min spanok, dve hodiny plac - cele dni do 6 mesiacov od as 3 tyzdnov - iba dva dni boli ine, Som si to zapisala. Teraz ma 16 mesiacov a je to zlate dieta aj ked tiez umrcanejsie od priemeru. Drzim palce,aby ste na to prisli, cim to je. Nam sa to nepodarilo a nejako z toho nakoniec vyrastol. Alebo nech z toho vyrastie rychlo. Chcem len napisat,ze su proste take deti.....Ta unava je hrozna, no proste si na to nejako zvyknes. Mne velmi pomahal mm, ktory ho kazdy den po praci zobral na 1,5 hodiny a ked dosli domov,tak o chvilu siel spat. Tak som mala chvilocku pre seba. Skus si lahnut s babatkom cez obedny spanok a spite spolu - zrejme aj dlhsie prespi a aj ty si oddychnes. Cela rodina mi hovori,ze netusia ako som to zvladla. Ze oni uz mali dost. Aj sa o mna bali. Sama s malym v byte a nanestastie mame v rodine velmi zle zvladnutu laktacnu psychozu...takze sa snazili pomahat ako mohli. Pokocikovat a tak. Drzim moc moc palce