Ahojte mamicky.
Prichadzam si po radu a skusenosti. Mame 14 mesacnu dcerku. Zacina sama chodit a este minuly tyzden to bolo tak, ze ked ju napr.tato, babka, dedko vzali za ruku, tak sla sa s nimi prechadzat, ci hrat. Preslo par dni a je "lipnuta" na mne. S nikym inym sa nechce prechadzat, stale zacina byt so mnou (aj ked som ju od mala ucila byt so starymi rodicmi), zacina cez den aj dost mrncat, ked ma nevidi, rozplace sa a opat sa za mnou pyta a zacala robit aj to, ze hlavicku zaklana dozadu akokeby chce pozerat na stenu zaklonena dozadu.
Dalsia vec: je noc. Niekolkokrat sa v noci zobudi, mrnci az reve, prehadzuje sa v postielke, ma zavrete oci a place. Mlieko pije tak 1-2x za noc, caj, prebalujem, hladkam, masirujem.. Vsetko skusam, len aby spala niekolko hodin v kuse, co sa stava malokedy.
Dnes sme spali cca 4 hodiny a asi 15x sme sa zobudili.
Poradte, prosim, co robit. Mate s takymto spravanim niektora skusenost? Lebo my uz nevieme co robit, co skusat. Moze to byt teplom, alebo cim?
Dakujeme za kazdu odpoved.
@katlil kolko ma zubkov? Mozu ju boliet, lebo niektorym detickam idu dvojky alebo dokonca uz stolicky. Aspon moji takto mrnacali v noci, cez den zli ako certi, lebo boli nevyspati, stale len MAMA existovala. Ale moze to byt aj teplom.
Vôbec sa netráp nad tým správaním je to úplne normálne. Podľa mna to sú zubky. Všetko prejde. Ale môže to trvať dlhšie nielen pár dni. Tak len vydržať 🙂
Dakujem vam za rady, zenusky. Tak to aby sme zacali pracovat na surodencovi, hadam ju to prejde 🙂
A mame sedem zubkov. Ja si tiez myslim, ze to mozu byt zubky, pretoze si do ust stale nieco dava.
To je pravda, ze dieta sa meni zo dna na den. Je to predcasniatko, ale pokroky robi riadne. Zachvilku sa mi pusti sama a nebudem za nou stihat 🙂
Takze nic ine, len trpezlivost. Super 😉
aj nasa tak, ma 13 mesiacov, jej ta separacna uzkost zacala v cca 9 mesiacoch, uz to bolo nedavno o dost lepsie, ale minuly tyzden zacala byt znovu akasi umrncana bezo mna, uz som z toho trochu vycerpana... pritom ma nikdy nemala len pre seba, lebo mame aj 3rocneho synceka, tomu sa nemam kedy osamote venovat, kedze mala s kazdym mrnci. ale tak snad uz kazdym dnom to prejde... uz som to tu niekde pisala - ja jej to budem za takych 10 - 15 rokov pri pubertalnych vyttrtoch pripominat, ze ako ma kedysi lubila a nechcela byt bezo mna 😀
tiez jej asi idu zuby, lebo furt cosi pcha do pusiny...
@zabina27 tak to som rada, že nie je iba moje dieťa také 🙂 už som sa bála, že sme iné a divné 🙂 my sme toto nemali, ja som ju učila od malinka byť so starými rodičmi a bolo to okey. aj v noci mrnčala tak normálne, plienka, hlad, smäd a podobne.. no toto je veľa aj na koňa 🙂 to máme iba jedno dieťa, pri druhom pôjdem asi na psychiatriu 🙂 ale je fakt, že toto jej správanie jej budem "vyčítať" v puberte, dobrý nápad :D
vďaka za príspevok 🙂
Ahoj, môj bude mať zachvilu 2,5 r a vieš čo? Ja som už zrelá na prášky z neho, od narodenia viac ako 90% času prevrieska. V pôrodnici vrieskal, potom z kolík a refluxu, zo dva mesiace bolo dobre a začal revat zasa. Z neznámeho prostredia, ľudí, nikam sa s ním nedá ísť lebo len vresti. Naozaj dúfam že už to prejde, lebo moje nervy to už dako nezvládajú 😔
@rebellefleur Ahoj. Ja som zrelá na prášky tiež, môžme si ruky podať 😉 Moja zasa od mala nevrieska, to len isté obdobie, ale dá riadne zabrať aj to, takže čaj na nervy u mňa funguje skoro každý deň 🙂 občas to pomôže, no stane sa i to, že by som už potrebovala prášky a nervy sú na bode mrazu..verím, že obdobie vrieskania prejde a bude len a len dobre. verme tomu 😉
@rebellefleur
Ja som na tom rovnako, ale moj syn ma len 1 aj 8mesiacov 🙂 Nehovoriac o tom, ze je nespavec, aj 5-7x v noci hore.. Raz kvoli zubom, potom z tepla, potom zas nieco ine..
@katlil je to klasicka separacna uzkost. Ma to vacsina deti od roka a trva to rozlicne dlho, u nas konkretne do 4 rokov kym sa nenarodil surodenec. Syn chcel byt len so mnou, max s muzom,ini ludia neexistovali, doslova vrieskal. Jedina rada je trpezlivost. A ta noc to moze byt aj horucava, ale aj nieco ine, tiez to nebude navzdy,deti sa menia zo dna na den.