Učenie dieťaťa na nočník

janush_21
9. nov 2018

Ahojte, chcem sa vas opýtať, kedy ste učili deti na nočník, ako ste to deti učili a koľko im asi trvalo kým sa to naučili. Vopred ďakujem za odpovede.

slniecko35
9. nov 2018

Je to dost individualne, zalezi kedy je dieta na to pripravene. Ja som dcerku zacala posadzovat na nocnik a vysvetlovat vsetko okolo toho asi 2 tyzdne pred zaciatkom odplienkovania. Zacali sme naostro ked mala 2r1m, zacala sa sama pytat na 3. den, este ten prvy tyzden boli nehody, potom uz takmer nic. U nas sa oplatilo cakat, isla som podla 7 dnovej odplienkovacej metody.

karajazviny
9. nov 2018

@janush_21 my sme týždeň pred 2.narodeninami začali...(chcela som to skúsiť)...malého vôbec nočník neoslovil, tak my sme hneď na wc prešli... prvý týždeň, som myslela, že to vzdám, že sa mi nepodarí odplienkovať, ale druhý týždeň bez problémov...som bola milo prekvapená ako sa začal pýtať...na noc síce ešte máme, ale ešte je kojený a ,,celú noc,, na prsníku, takže do plienočky sa toho ešte dosť zmestí 😊 a už sa dosť často stáva, že sa aj v noci vypýta a budíme sa so suchou plienkou...ja ho kvôli wc nebudím bo som rada, keď spí 🙈😃
Ono podľa mňa treba skúsiť a dieťatko samé ukáže, či už je pripravené...

asia83
9. nov 2018

@janush_21 Moja SAMA sa začala pýtať cikať a kakať ako 2,5 ročná. Odvtedy nemá ani na denné spanie ani na noc. Nepociká sa. Skúsila som ju skôr dať iba do nohavičiek, ale nevadilo jej pocikanie, pokakanie, tak som sa vrátila k plienkam. Potom som to skúsila znova, už keď bola staršia, vadilo jej to, že je pocikaná, pokakaná a pýtala sa pekne, že chce cikať, kakať. Pomohlo nám aj to, že pozerala Fíha Tralala, kde sa spieva pozitívne o nočníku.

29simona29
9. nov 2018

@janush_21 ja maleho davam na nočník aspoň 1x za den už teraz-nemá ešte ani 7mesiacov, ale vychádzam z toho, že aksi teraz na to zvykne, snáď budúce leto je už bez plienok-ja aj moji súrodenci sme nemali plienky keď sme mali niečo cez rok..tak uvidime 🤷‍♀️🤷‍♀️

hettinka
9. nov 2018

@janush_21 obidve deti okolo 2 rokov a boli odplienkovane cca. za týždeň.
Prvýkrát som im ukázala nočník okolo 1,5 roka, potom bol pol roka v kúpeľni nepoužívaný, len aby ho vnímali a zvykli si. Nikdy som ich nenechávala vysedávať na nocniku zbytočne, nevypytovala sa 20x za hodinu, či sa im dá.
Dcéra mala problém s kakanim, ešte nejaký čas si na to pýtala plienku, teda nepustila do gatí, ale nesla na nočník.

chcemradu
9. nov 2018

Moji obaja na rok cez den nemali plienky a na nočník ani za svet. Vonku najradsej 😀 a DO WC ako dospeláci so stupienkom. Vonku sme polievali kvietky, mravcekov atd. A doma az neskor. Ale ja som oducala na jar a v lete uz boli frajeri. 😉 take dva mesiace, kym pochopili, ze mokré gate su fuj. 😛

siska53
9. nov 2018

@janush_21 syn - od 13.m. naucila sa v 2,5roku.. dcerka zacala sa oboznamovat ako 22m, v 2r.odmietla plienku. Odplienkovana 2mesiace pred 3.r.
Ale nerobila som.to vkuse,ak nebol vysledok,prerusenie a zopakovanie casom. Ked boli prirpaveni,zvladli sa odplienkovat do par dni

lujzamisko
12. nov 2018

Môj má 2,5 roka a nechce ani wc ani serbel. Cez leto sme začali na serblik len postojacky cikat na wc sadol. Zrazu mu došiel nejaký blok a nič jakot že ho zabíjame som myslela . Tak teraz začneme opäť skúšať