..ja viem, ja viem...je tu milion tem..no ziadna sa mi nepozdava
dcera ma 21mes. a viem, ze ,,ma cas,, ale berme to tak, ze uz by som chcela naucit ju na nocnik/zachod
posadzam ju viac krat denne, sedi pekne,neprotestuje. skusam to uz asi mesiac, stale hustim, ze robi piš-piš alebo kako...ak sa jej podari, tesi sa, tlieskame..🙂
ale je to skor vec nahody...tiez hustim, ze sa musi pytat...
ked sa pokaka, tak sa opytam co robila,co ma v plienke, tak si potapka na zadok a povie kaka...tak zase hustim preco sa nevypytala..serbel ma v obyvacke..sada si nanho furt,aj oblecena 🙂 sadne si aj na redukciu...proste problem ziadny iba ten, ze sa nevie vypytat.
tak neviem ci mam postupit a dat jej dole plienku uplne...par dni sa pocika,pokaka, alebo pockat...podla opisaneho co by ste povedali?
..mala mi nekaka pravidelne..takze tohto sa troska obavam, ze bude hovienko vsade kym sa nauci...
poprosim skusenosti a rady, dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeem
@sosanna88 skusit mozes..ci budes uspesna,zavisi od dietatka. ..moj syn bol pripraveny v 2,5r.,dovtedy vserky pokusy zlyhali.
Dcerka sama osmietla plienku,ked mala kusok cez 24m.,3,5 m.sme boli 50:50,potom mala uraz zubkov.nasledne dovolenka a teraz ma 2,5r. A stale plienka,prosto navrat k plienkam nastal po tom uraze..a to s auz pytala kakat sama,aj ked mala plienku,dali sme dole a vykakala sa do nocnika..teraz?kasle na to..
Pozri si temu odplienkovanie za tyzden alebo nejak tak sa to vola..je tam presne postup,ako na to..mozno vam pomoze..
ja som obe oducala podla toho Odplienkovania za tyzden, vrelo odporucam. dcera aj syn skratka jedneho pekneho dna namiesto plienky mali uz len gatky. podla mna je najzasadnejsie uz nedat plienku len na spanie...lebo ked na doma nema, ale ked ides von das, tak je to matuce, raz si cvrkne, lebo moze do plienky inokedy nie, ma v tom hlavicka mala chaos.
cize som vystihla tyzden ked nebolo treba nikam ist, ani k lekarovi, nikam mhd, autom, skratka doma a na najblizsie ihrisko s nahradnym oblecenim.
dcera to zvladla ako 27 mesacna za 3 dni, 3.den nacviku uz bez nehody a pytala sa.
syn mal 26 mes., a trvalo mu to spolu 10 dni. jasne ze na noc este plienku mali, asi dalsich par tyzdnov, no ked bola dlhodobo sucha, uz ani to...obcasne nehody sa stavali, ale cim dalej tym menej.
nie som zastancom posadzovania skor, lebo dieta sice aj sedi prip. kaka tam od 10mesiacov,ale kym nema absolutne uz plienku, tiez trva aj po 2.roku. usetrila som cas a nervy a za par dni po vsetkom.
@sosanna88 Dávaš ju na nočník ešte len mesiac, takže nejaké zázraky čakať ešte nemôžeš. Moje chodili na nočník staršia od 10 mesiacov, mladšia od 8 mesiacov. Staršia sa začala pýtať sama až okolo 2 rokov. Dovtedy ma buď ťahala na wc alebo si doniesla nočník a ukázala, že na si chce sadnúť....Bez plienky bola úplne na 2 roky a o mesiac dva bola už bez plienky aj na noc. Môžeš jej skúsiť dať dole plienku, prečo nie. Samozrejme sa stane, že sa popišá alebo pokaká aj mimo, s tým proste treba rátať. Ja som mala nočník vždy v blizkosti dcéry a dávala som ju tam najpr každú pol hodinu a potom postupne som to predlžovala, kým som ju pár krát nenašla samú už sedieť na nočníku a piškať....
Ja som malej dala dole plienku v 1r9m a veru som jej uz nedala.. Bolo sice viac roboty pre mna ale pokakane a docurane gate jej zacali rychlo vadit... V plienke jej to nevadilo vobec a ani nehlasila ze nieco robila... V gatiach hlasila za tri dni a za tyzden bola odplienkovana
@sosanna88
@miku1 tak najprv som chcela dosiahnut to, ze bude sediet..predtym nechcela vobec alebo sedela 2sekundy...to som docielila..ale troska som aj cakala ze si zvykne a ze sa zacne pytat. ale nie, tak neviem ci mam byt odvazna a plienku vynechat. lebo takto je to uz take, ze onicom, ked jej tu plienku naspät nasadim.
a poviem ti za ten mesiac sa vypisala 3krat a vykakala 2krat...ale total nahoda to bola, lebo ona kadi ako sa jej zachce. nema pravidelne...
a nejde mi do hlavy to, ze ked sa teraz nepyta, tak ked jej vyhodim plienku, tak zrazu sa bude?mne sa to nechce verit. to fakt? 🙂
@sosanna88 Preto som dávala dcéry na nočník tak skoro, aby na ňho boli zvyknuté. Našťastie, ani jedna nemala s nočníkom problém, a krásne sa nočník naučili používať. Dokonca staršia sa mi do plienky potom už ani nevykakala. Mladšia to má tak na striedačku, ale väčšinou tiež urobí pekne čo treba, ak ju posadím na nočník. Dokonca pred týždňom, keď bola u našich, si doniesla zo záchodu nočník a ukázala mame, že tam chce sadnúť, a aj sa vypiškala. A posledné dni, keď sa poobede zobudí, tak sa chytá medzi nôžky a niečo si rozpráva. Tak ju tam posadím a ona urobí čo treba. Každé dieťa je iné, s mojimi proste tieto veci idú hladko. Určite ju ďalej na nočník dávaj, ak sa do ňho vypiškala len 3x ako si písala, tak zrejme ešte veľmi pripravená byť bez plienky nie je. Alebo sa ty priprav, kúp nepremokavé plachty, podložky....U nás sa tiež stalo, že sa nehoda udiala, ale s tým sa proste musí rátať. Keď si zvykne, že sa pišká do nočníka niekoľko krát denne, tak sa potom pomaly naučí aj pýtať, aj keď ešte tak nepriamo, ako to trebárs robila moja. Treba len hlavne vydržať, raz sa to naučí 🙂
@fidka79 Mladšia ešte plienku má aj cez deň. Ja som nepísala, že plienku už nemá, len že ju dávam často na nočník, kde sa vyciká aj vykaká a už sa aj začína pomaly pýtať. Takže väčšinou má spotrebu 1-2 plienky na deň, nakoľko ju na ten nočník dávam. Chystám sa ju nechať bez plienok až tak na jar, ako som nechala aj staršiu. Nakoľko na zimu nechcem riešiť odplienkovanie, pretože vonku by to bol už problém. Dúfam, že to aj s mladšou pôjde tak hladko ako so staršou. Zatiaľ to vyzerá nádejne 🙂
@fidka79 Ona vie čo tam má robiť a aj to tam robí. Prečítaj si poriadne čo píšem. Už sa začína aj pýtať. Ja neviem, čo ešte viac mám napísať. Včera mala 17 mesiacov, tak asi nepríde ku mne, a nepovie "mama chcem pišať" . Tak mi tu nevypisuj, že zavádzam, nebudem sa tu predsa o všetkých detailoch rozpisovať, koľko krát denne, čo a kedy tam urobila a ako to prebieha, keď ju na nočník dám. Keď tam dieťa dám, ono sa vypišá a vstane, tak asi vie, čo tam robiť malo. A to že má ešte zatiaľ plienku, ešte neznamená, že nevie, čo má robiť do nočníka.
Moja dcera mala tiez21mesiacov.ked som ju chcela odplienkovat.Skusala som ju od roka posadzat na nocnik.ale len rano.Zvykla si.ze celu noc mi od roka necikala do pljrnky .ale rano do nocnika.Ale iba rano.inak si nesadla.V21 mesiaci som. si povedala.ze ideme skusit .Zasadne vec je.ze plienku uplne prec.nechat lenna noc.Aj za cenu ocikanych kresirl.ci oblecenia.U nas sa to podarilo za tri dni.ale stale som ju kontrolovsla.upozornovala.Ked sa pocikala neriesila som.nekricala iba upozotnila.ze to sa nerobi.Kakanie tiez nala nepravidrlne to som nechala na neskor.Po troch tyzdnoch .bez nehod sa naucila aj kakat do nocnika ci zachodu.Dodnes je to tak.v noci nema plirnku uz pol roka.Takze vydrzat.ak sa vsak nenauci za tyzdrn.netreba nutit.znamena ze este nie je pripravrna.Ja som vsetky svoje deti takto oplienkovala do 15 mesiacov.iba tuto najmensiu neskor.Drzim palce.
@fidka79 Tak ešte raz a naposledy. Staršia je bez denných plienok od 2 rokov a bez nočných od 2 rokov a 1-2 mesiacov. Na záchod sa cez deň pekne pýta. Večer pred spaním sa vyciká a potom ide cikať až ráno, keď sa zobudí. Mladšia má 17 mesiacov, plienky ešte nosí, no zároveň ju dávam aj na nočník, na ktorý sa už začína aj sama pýtať. Nikde v príspevkoch vyššie som nenapísala, že je mladšia už odučená od plienok. Už fakt neviem, ako to mám napísať.
Ahojte ja som svoju malu davala na nocnik od toho dna ako zacala sama sediet teda priblizne od 6 mes.hlavne rano apotom priebezne pocas dna,samozrejme zo zaciatku to boli nahody ale vzdy sa nam nieco do nocnika podarilo spravit,postupne si to zacala uvedomovat a tesila sa z toho no abez plienky sme od 16 mesiaca vobec sa cez den nepocika a sama sa pyta vzdy povie mama kaka a to viem ze ideme na nocnik bud cikat alebo kakat,od 17 mes. sa ani v noci nepocika vydrzi ale pre istotu jej na noc davam ale zatial nebola ziadna nehoda,v decembri bude mat 2 roky , od 20 mesiaca mi ide na nocnik aj sama sama sa vyzlecie a vycika no pri zapravovani jej trochu pomaham pretoze teraz chce robit vsetlo sama...
@sosanna88 My sme zacinali o mesiac skor, v 20 mesiacohc, cize velmi podobne. Prvu vec, ktoru by som spravila na tvojom mieste - odstranit plienku a obliect nohavicky. Na zaciatok staci po dome, na von stale plienku, rovnako na spanok. Podla mna nemozes cakat, ze sa ti odrazu zacne pytat, ked ona nevidi ziaden rozdiel - stale mna na zadocku plienku, do ktorej robila potrebu cely zivot, preco by to mala robit inak? My sme hned dali nohavicky (vlastny vyber, s obrazkami). Prvy den som ju davala cikat kazdu pol hodinu, postupne sme intervaly predlzovali, lebo som vypozorovala, kedy sa jej najviac chce. Prve dva dni sa sem tam pocikala, potom uz vobec, lebo som vedela, kedy ju dat. Pytat sa zacala az po cca 3 mesiacoch, ale byvali sme bez nehod. S kakanim to slo horsie, ked chcela kakat, dlho si pytala plienku, potom sa to nejako zlomilo. Ale hlavne podla mna je plienku jej dat dole, aj za cenu, ze budes na zaciatku viac prat a umyvat. A necakat, ze sa hned zacne pytat. U nas to trvalo par mesiacov, u inych deti mozno par tyzdnov kym pochopia, ze treba cikani ohlasit. Drzim palce 🙂