Ahojte už 3.krát odplienkovavame ma 2r.5m. Horko ťažko sadne na nočník reve alebo si sadne keď už sa vyciká mimo. Vadí mu keď je mokrý podľa mňa vie co ma robiť, ale jednoducho nechce.
Dnes vybehol von na dvor bez slipkov a kade chodil cikal a kakal. Vysvetlila som mu,že sa to nerobí...knižky, videa sme pozerali.
Poraďte co robit? Pochopí to? Za ako dlho? Ja nie som veľmi trpezlivý človek.
Neviem co robiť. Ďakujem
vyckat ,,zrejme este nieje ready .. ked bude cas sadne . nechaj ho behat holeho po dvore nechaj mu tam aj nocnik ,,, nauci sa ..
@stanka113 podľa mňa na to ešte nie je pripravený, keď ciká, kaka kadiaľ ide. A tým, že to skúšaš tretí krát, to len zhoršuješ. A pri dieťati treba more trpezlivosti, nie len pri odplienkovaní, ale stále. Nechaj to ešte mesiac, dva tak, skús ho viac pozorovať, či sa zarazí, keď ciká, ide sa skryť, keď kaká a pod. Kým si neuvedomí, že musí hlásiť, ešte kým sa mu len chce, tak to nemá zmysel. Škoda že si ho neposádzala na nočník ešte pred rokom, vždy po zobudení na pár minút, aby sa mu vytvoril návyk. Možno by pomohlo, keby ste išli na návštevu k rodine, kde majú dieťa, ktoré na nočník chodí, alebo keby si ich pozvala k vám, deti často radi opakujú
Moja bude mať v auguste 3 roky. A konečne to vyzeralo nádejne, že začne chodiť na redukciu a zase protestuje... prešla som si snou presne tým čím si teraz ty. A určite to nesil, daj mu čas🙂 drž sa
Ale od januára ma ísť do škôlky. Myslíte,že to mám skúsiť teda neskôr? Ze teraz to nemá význam alebo pár dní, týždňov este počkať?
@stanka113 a preco ho nedavas cikat postojacky? Ci ide len o kakanie? Podla mna on prave potrebuje trpezliveho cloveka, aby to zvladol.
@stanka113 nie je pripravený, tak ho ešte nechaj. To že ty chces je síce pekné ale kým mu to nedozreje v hlávke môžeš robiť čo chceš. A tým, že ho budeš nútiť alebo nedajbože nasilu dávať na wc alebo na nočník to akurát tak zhoršis alebo mu spravíš blok a bude zdržiavať moč aj stolicu. Tak si daj pohov a netlač na neho.
Nerob to prosim ta a nechaj ho tak.
Evidentne este nie je pripraveny. Moja sa odplienkovala sama takmer mesiac pred 3 narodeninami. Dnes ma takmer 9 rokov a myslis ze to niekoho zaujima, kedy prestala nosit plienky??
Raz prestane aj tvoj, len mu daj cas, inak mu naozaj vytvoris v hlave blok a to este len potom bude ,,veselo”
@stanka113 ked mas dvor, tak v lete...ved uz je leto 🤔...len v slipoch vonku. Ked mu vadi mokro to je dobre...treba vysvetlit ze ked nechce mat mokre slipy, treba sadnut na nocnik, alebo curat vonku...moji chceli...az na tretieho.
Svagrina mala chlapcov co im to bolo suma fuk ze su mokry, hrali sa nadej. Tak len cakat kym pochopi a mozog dozreje.
@stanka113 No ako sama vidis, mozes sa aj o zem plesknut a nebude. Nechaj tak. Nesil. Nic si nedosiahla. Ono to pride. O mesiac skor alebo neskor, je to jedno. Drzim prst.