Tvrdohlavý a vzdorovitý dvojročný chlapec

stanka113
7. mar 2022

Chcela by som sa poradiť s mamičkami ktoré ste mali podobne problémy s dieťaťom.
Mame 2ročného syna mame asi ťažké obdobie ale ja neviem ako ďalej. Ideme na prechádzku zrazu sa začne hnevať, hádže sa o zem, alebo sa otočí a uteká opačným smerom. Sadne si na zem plače a nepohne sa. Už som skúšala aj odísť a skryť sa absolútne sa nepohol ani 15 minút.
Každá naša prechádzka je stresová, ani po zadku nezaberie...
Doma je to niekedy to isté, hnevá sa hádže sa o zem.
Prejde to, je to obdobie alebo je to povaha? Ako ďalej?
Ďakujem

trinity_77
7. mar 2022

@stanka113 ani nevieš ako ti rozumiem, ja mam to iste s mojou 2 r dcérou 😪

denda007
7. mar 2022

Dobre ste to nazvali, je to obdobie vzdoru

danica2711
7. mar 2022

@stanka113 zaťať zuby a vydržať, prejde to

bogierka
7. mar 2022

je to len obdobie. takych este bude. ale to po zadku je malokedy efektivne, u nas zaberalo skor take pritulenie aj ked nasilu, ale skor sa potom ukludnil a bolo dobre.

ivangeline
7. mar 2022

Hra. Smiech. Vtip. Usmev.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
7. mar 2022

@stanka113 žiadne ťažké obdobie, normálna vývojová fáza. Daj mu vybrať, alebo pôjde pekne s tebou, alebo v kočíku. Naučí sa. Nechaj ho zase ale vybrať si, či pôjdete na prechádzku pozerať napr. vlaky, alebo pôjdete do parku. Keď sa hodí o zem, alebo zostane sedieť na zemi, nejako zvlášť to nekomentuj, zdvihni ho, daj do kočíka, ide sa ďalej. o chvíľu ho zaujmi niečím zaujímavým

stanka113
autor
7. mar 2022

@lubka261 ano presne toto som si myslela aj ja 🙈,ze to s nim rodičia nevedia a nevedia mu určiť hranice a podobne. Je to veľmi ťažké obdobie.
Samozrejme,ze som skúšala smiech, žartovať, zaujať ho niečím iným niekedy zaberie niekedy nie...
Ďakujem všetkým som rada,že v tom nie som sama

ancika27
10. mar 2022

Mne sa osvecilo ze deti mali ciel.ked sme niekam isli tak sme si povedali. Napr. Ideme do obchodu potrebujeme kupit to a to. Tym ze sme byvalj na hlavnej ceste sme kazdy raz museli opakovat ako sa clovek sprava na chodniku.po ktorej strane ideme atd. Prislo mi ze ked deti vedeli ze kam idu a co maju ocakavat bolo to jednoduchsie. Ale tiez sme mali stavy hlavne uprostred cesty smrc o zem 🙈. Preslo ale vzdy som musela povedat co vsetko s amohlo stat..zrazit auto. Vela trpezlivosti💪

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pleja
10. mar 2022

Myslím, že to čo napísala @ancika27 je super. Oznámiť dieťaťu dopredu, že dnes ideme von - oblečieme si..., lebo je vonku zima alebo dnes nemusíš mať rukavice lebo..., ideme tam a tam, čo tam budeme robiť, čo tam kúpime a prídeme domov, napapáme sa. Tiež vyjadriť pozitívne očakávanie (a aj to očakávať), že žiadne scény ani plače nebudú. Napr. pôjdeme pekne spolu za ruku, budeme sa rozprávať, rátať autá, stromy, deti .... Ak to pomôže a má to rád: môžeš si zobrať motorku, kolobežku.... ale ty nebudeš plakať a hádzať sa o zem. Pri chodení ho niečím zaujať (tým rozprávaním, rátaním, pozeraním áut, bagra, kvietkov, psíkov). Príp. keď bude prechádzka pekná a nebudeš to a to, tak si spolu prečítame rozprávku, pozrieš si rozprávku...nejakú drobnú odmenu. Možno aj porozmýšľať či sa dieťa necíti (hlavne v zime) zbytočne obmedzené oblečením - napr. mu je horúco, škrtího šál, zle sa mu hýbe a teda protestuje.

mirkava
11. mar 2022

@stanka113 môj si čelom začal búchať o kachličky. Ani neviem ako to prešlo...