Trucovitá 2 ročná dcérka rozvedených rodičov

renatka737
15. dec 2011

Ahojte maminky chcela by som od vas radu. Dcerka ma 2roky a s jej otcom uz spolu nezijeme rok. Dnes sla mala prvykrat k nemu aj prespat a donesie ju v sobotu. Doteraz ju mal len cez den. No moj problem je taky ze nezvladam jej nervy a trucovitost. Ked chyti amok tak kuse do nabytku, kope do veci hadze hracky o zem...Place za kazdu somarinu co jej napadne.
Co s nou? Prosim pomozte

kalifa28
15. dec 2011

@renatka737 stav, ktorý opisuješ, pravdepodobne nie je sposobený tým, že s otcom dcery nežiješ, tým padom neviem, ako si to presne myslela, že malá dnes šla k otcovi spat prvýkrat a hned na to píšeš, že nezvladaš jej nervy. No ale k veci. Takisto mám 2ročnu dceru, mimochodom tiež s jej otcom nežijem, ale malu k nemu dávam na noc pravidelne, lebo som rada, že on javí záujem a naša dcera tiež chce byt s ockom. na margo trucovitosti: Saška, ked ju chytí amok, sa zasa klasicky hádže o zem, reve jak zmyslov zbavená, vykrikuje po mne že: prestaaaan, nerooob, nechaj Sašenku a tak... no pravdupovediac, mne to pride aj dost smiešne a komické, jaká je zlostná, nevšímam si ju, smejem sa len ked ma nevidí, lebo každá moja reakcia, či už kladná, alebo negatívna, v nej vyvolá len dalšiu a dalšiu vlnu zurivosti a afektu. takže ja ju vždy s prehladom ignorujem, v duchu počítam do neviemkolko a hovorím si, že toto obdobie raz určite prejde. no a ešte sa aj modlím, aby prešlo čo najskor 🙂 🙂 ked je dcerka u otca, oddychuj, oddychuj čo najviac, hlavne psychicky a to ti určite dodá silu nabuduce jej nervičky zvladat s chladnejšou hlavou 🙂 🙂 🙂

renatka737
autor
15. dec 2011

Dakujem, myslim si to preto lebo ked sme vsetci spolu tak drzi oboch velmi silno a place ked ten druhy odchadza.
Tak si myslim ze sa jej to dost dotyka. Mala bola kazdy druhy den od 10tej do 19tej unho a potom ju priniesol. Mala ked je zlostna tak ja si ju nevsimam ale byvam s mojim otcom,malej krsnym a ti hned ked place tak maznavym hlasom ju ukludnuju a vsetko jej daju len pre pokoj v rodine. Uz nemam sil stale vysvetlovat ze to nieje dobre hlavne koli nej. A jej otec takisto nevydrzi plac radsej pristupi na jej truc. Ale aj tak dakujem

maminuska
16. dec 2011

@renatka737 moja dcéra má dva roky, a ked ti poviem že rev je naším spoločníkom každodeným a taktiež hádzanie sa o zem , vykrikovanie " nechcem , nebudem , si zlá kakaná " a kedže je už dlho bez plienok , tak aby mi dokázala svoje rozhorčenie tak sa ešte rozkročí a normálne sa pociká a pozerá na mňa čo urobím .
A vieš aké dobré dieta to kedsi bolo, usmiate, kludné jednoducho slniečko. Od roka a pol takto však spolu bojujeme.
Ja osobne si myslím žeje to spojené hlavne s vekom a nie s tým že spolu vy dvaja nežijete. A keď si ju striedate v pokoji a bez nejakých invektív tak by nemal byt ž taký problém.

renatka737
autor
16. dec 2011

@maminuska ahoj dakujem. No ja uz naozaj neviem lebo v niektorych mudrych knihach pripisuju hnev aj stavu dietata,alebo prostrediu tak co plati? Ako zvladas truc malinkej? Co proti tomu robis? Ako ju ukludnis? Dakujem

xlucia
16. dec 2011

@renatka737 nic nemas nijako zvladat ani upokojovat. vyzrieva je mozog, a toto chovanie je pre tento vek normalne. zostan kludna, nesmej sajej a ked sa ukludni, tak jej primerane vysvetli ze sa ti to nepaci. o par mesiacov sa ukludni aj sama

zuzana76
16. dec 2011

@renatka737 ja si myslim, ze je v obdobi vzdoru, skus si najst temy o tom, urcite tu najdes nejake