Maminy mame 3tyzdne pri narodeni sme mali 47cm a 3650g a dnes na poradni skoro odpadli ze aka je dcerka velka ma 58cm a 4590g....co mavaju dvojmesacne babetka....doktorka nevravela nic ale mam akosi obavy ci je vsetko ok....mate niektora skusenost s velkym priberanim a rastom??
Syn mal porodnu vahu 3050g a priberal kazdy mesiac 1000g. Deti v jeho veku aj dobehol a aj predbehol, aj tie s vyssou porodnou vahou. Preco by to nemalo byt v poriadku? Nie je ziadny exemplar.
Neterka sa narodila s mierami 53cm a 4480g takze ani nemusi byt vela...
Ano.. vsak mala dost velku aj porodnu vahu a babatka zvyknu tie prve mesiace dost vela pribrat.. a pokial dr. nic nepovedala je to ok..
moj mal porodnu 4460g s 2 mesacny mal 6 kilov vyse, polrocny mal skoro 9 kilov a teraz ma 6 rokov a slabych 20 kilov, kym je maly a nechodi je uplne normalne , ze rychlo pribera, ja som len kojila 6 mesiacov, ani len vodu nepoznal
nasa sa narodila s 2800g a o mesiac mala uz o kilo viac , v roku cez 13 kilo a teraz ma 3 roky a vazi 16,5
Moja mala pri narodení 4390g a 58 cm. Teraz bojujeme, aby pribrala☹ .
môj mal toľko pri narodení 😀
@charlie1980 len ona pribera za dva tyzdnr to co by mala za mesiac...pred dvoma tyzdnami mala 3810g vsak to je 780g..ja som rada ze papkq a pribera len ci to neni az moc
@saskia5000 drzim palce ..😊nech sa rozpapa
Viem ze niektorych je to porodna hmotnost lenze mi sme pribrali za dva tyz. 780g
..a podrastli skoro 5cm..od poslednej kontroly
Moj treti syn sa narodil a mal 55 cm a 4640 g takze sa vlastne narodil uz dvojmesacny???? 😅 Sa len smejem. Neboj vsetko je v poriadku, mne sa vsetky tri deti narodili a mali cez 4 kila, aj dcerka co som cakala ze bude drobnejsia. Vsetci traja prvy mesiac pribrali kilo a cez kilo. Takze ako mesacni boli okolo 5-6 kil potom sa to zmiernilo a vsetci traja su uplne normalne stihle deticky, da sa povedat ze ich ich rovesnici aj predbehli vo vahe a vyske. Skorej mala problem kamaratka ktorej polrocny maly mal 10 kil to bolo moc ale tiez to maly zvladol, nasi mali tolko v roku az.
Aj moj takto priberal - za 3 tyzdne vyse kila prvy mesiac po narodeni, potom niekolko mesiacov po sebe daval kilo za mesiac a potom sa to trochu spomalilo...mna skor zaraza ta dlzka. Narast za 3 tyzdne 11cm sa mi zda nemozne. Podla mna ju zle odmerali po porode alebo na poradni.
@moninka666 no tak ste v hornej casti "rastovej krivky" babatiek. Ak mudr. Nic nepovedala, je to OK. Aj moje tak priberali-zo zaciatku.
Moj maly mal 3690g a 52cm, 1. mesiac - 5500g, 2. mesiac - 7050g, 3. mesiac - 8950g, 6. Mesiacov - 10500g, plne kojeny do pol roka a potom som kojila do skoro 3 rokov, teraz ma 7 rokov, 30kg, skoro najvyssi z triedy a este nebol chory 😊
No dufam ze na porodnici sa sekli...uvidime zas za dva tyzdne kolko bude mat
@zltalienka nic nepovedala praveze..tak som aspin trochu kludnejsia
@moninka666 vobec to neries. Moj maly za tri tyzdne pribral 1800 g neviem kde tvoja lekarka prisla na to ze tolko mavaju dvojmesacne babatka ved to zavisi aj od toho s akou vahou sa dieta narodi. A z praxe urcite vie ze v prvych mesiacoch priberaju najviac. A ty nestresuj kvoli kazdej poznamke. Dnesne deti su uz aj tak vacsie ako sa uvadza v tabulkach 😀
krasne pribera 😵
syn sa narodil ako 4kg a dvojmesacny mal 7.2kg 😅 teraz v 4 rokoch spocitas vsetky rebra 😀
ale prd veľa, s touto váhou sa kamarátke syn len narodil a po pár týždňoch keď sme ich boli pozrieť vyzeral hádam ako pol ročný 😀 nerieš, každý máme rozdielnu váhu a nech si vraví kto chce čo chce... 🙂
Nečítala som predošle príspevky,ale ja by som to vôbec neriešila.Hlavne že je babo zdravé a spokojne. Každe dieta je iné. Moja 1dcéra sa narodila s váhou 3000g .V 12mesiacoch mala 10 kíl. Moja 2 dcéra sa narodila s váhou 3500g a 5mes. mala už 9kíl. Viem že je to veľa ale ani neviem prečo tak priberala,lebo oproti 1dcére jedla menej. Komentárov typu,že jaká je 2 dcérka tučná ,že čim ju krmím ,že ju mam dat na dietu som si nevšimala a pred doktorkou,ktorá zúrila som dcérku stále obhajovala tým,že napriek svojej váhe bola popredu. V 3mes. sa otačala na bruško. 6mes.už krásne sedela a v 8mes. sa sama postavila v postielke na nôžky a stvornoškovala.Všetky jej pokroky som si točila na telefon a ukazovala doktorke aby som jej už konečne zavrela ústa,lebo mi vôbec neverila. Syna mam tiež riadneho papkáča a ani neviem kde to do neho ide. Narodil sa s váhou 4170g a bol aj je primeraný svojmu veku. Proste im to od mala rýchlejšie spaľovalo a spaľuje aj dodnes 🙂 🙂
@moninka666 Ešte som zabudla,že od 5mesiaca sa jej už váha niejako zastavola a v 12mes mala 2 dcerka 10500g
@moninka666 moja mala porodnu vahu 4,5kg a po mesiaci skoro 6, nuz co ked jej chutilo papat. V roku ju uz 2kilove trpazliky predbehli ona zostala na 8kg a ostatny drobci uz 12. Takze sa vobec nestresuj.
@moninka666 prestan riesit tabulky a bud rada, ze tak pekne pribera a rastie, to sa zastavi
Ved pribrala kilo za tri týzdne.babätko v priemere by malo prvý mesiac pribrať kilo.čiže par gramov hore dole,podľa mna je to dobré.my sme mali opačný problém.pôrodnú sme mali 3580gr a ako pol ročná važila 6kg.je zdravá šikovná,vysoká.má už 21.mesiacov 10200gr a 87cm.
ak by nebolo nieco v poriadku lekarka by na to urcite upozornila. Nebude stale takto priberat , zo zaciatku su tie prirastky obrovske 🙂
@moninka666 nerieš tabuľky. To je novodobý mor. Tvoje dietko to má tak a hotovo 🙂 Čoho sa bojíš? Že z neho bude obor? Veď v tomto veku bábo papá, koľko potrebuje.
Krasna vaha zdraveho a dobre papajuceho babetka co viac si zelat...kazde babo je individualne a kazde pribera inac... Tak si stoho tazku hlavu nerob....tazsie by bolo keby chudlova nepriberalo.. Len nech papa a rastie😊
😀 sa tes ze mas takeho lupina buckateho... Nas sa doktorka pri kazdej kontrole pyta ci mala papa...ma 5mesiacov a 5700g ...ale je dlha ako spageta po tatovi a furt sa hybe, takze polovicu z toho co spapa "vytancuje" :D
@moninka666 aj moj bol taky papkos, narodil sa mal 3150g a ako 3 tyzdnovy mal uz 4480g 🙂, lekarka sa smiala, ci vyrabam smotanu a ze cim ho chovam, neboj, babatko papa kolko potrebuje a o par mesiacov ked sa zacne hybat prestane tak rapidne priberat. Moj ma teraz 4 roky a je to dlha spageta a po tom velkom tuku co mal ako babatko nie je ani stopy 🙂
Jasne, aj moji tak vela priberali ako dojcene deti v prvom polroku...nebude to stale takto 🙂