Trojročný syn sa pýta, kde je mama

jollynka
5. dec 2014

Trojrocny syn sa pyta, kde je mama, ked sa hnevam, ze nieco vyviedol. Stalo sa to uz aj pri babke, pytal sa, kde je, lebo mu vycitala, ze si neupratal hracky. Je to ok?

stnka2311
5. dec 2014

mozno tym reaguje na zmenu vasho spravania, lebo to inak nevie vyjadrit. pyta sa, kde ja ta "dobra" mama a baka...

jana_eyre
5. dec 2014

aj ja som sa minule na syna hnevala a on na to - nemam mamu 🙂 tiez si myslim, ze este nevedia dobre vyjadrit, ze chcu "spat pohodu", nechcu krik.. moj to aj dosiahol - na tej poznamke som sa nemohla nesmiat..

jollynka
autor
5. dec 2014

@stnka2311 Skopirujem, co s uz pisala do blogu:
Ja to chapem tak, ze ked sa hnevam, hlada tu dobru usmiatu mamu. Ale nemozem mu vzdy vsetko dovolit a tolerovat vsetky hluposti. Nie su to neviem ako vyhrotene situacie, ze by ma fakt nespoznaval. Len sa trosku bojim o tu jeho detsku dusicku. Na internete som nic podobne nenasla.
On zostal taky citlivejsi po narodeni surodenca. Taky lutostivejsi. Ale v norme. Toto robi asi 3 tyzdne, co som si vsimla. Zacne lutostivo plakat a pytat sa -kde si?- a pozera pri tom na mna. Hrat to nehra. Na mojom spravani sa nic nezmenilo. Praveze sa snazim byt viac tolerantna, aby neziarlil.

okbukaj
5. dec 2014

@jollynka presne ako u nas..tiez od narodenia mladsieho je iny a tiez sa pyta kde je mama, ked zvysim hlas alebo sa hnevam, ked nieco vyparati..a tiez mame tri roky..akoby si o nas pisala..

jollynka
autor
5. dec 2014

@okbukaj Dakujem! Z toho mam teda dojem, ze je to "normalne". Ziadna abnormalita, alebo ako by som to nazvala. Rozmyslam totiz, ci to spomenut pediatricke, no ona je az prilis pedantna a ktovie, ci by nas neposlala kadejakym psychologom a psychiatrom a narobilo by to viac skody ako uzitku.

0silvia0
5. dec 2014

@jollynka deti inak vnímajú svojich rodičov, svoje mamy... možno ani nie tak fyzicky, ale skôr vnímajú, čo vyžarujú vnútorne. Možno predtým si bola s ním viac spätá, keďže ešte nemal súrodenca. Tým, že musíš deliť starostlivosť o dve deti, tvoj syn cíti, že reaguješ už inak ako predtým a rád by bol, aby si bola len jeho mama 🙂 Ja by som si to takto vysvetlila a pri týchto jeho reakciách by som ho asi často objímala a hľadala si viac chvíľ, ako byť s ním sama - aby sa nepretrhlo to puto, čo ste si doteraz vybudovali 🙂

jollynka
autor
5. dec 2014

@0silvia0 Ja sa mu praveze venujem dost. Viac si spolu kreslime, hrame sa s autami. Ked dam babo do postielky, vzdy sa spolu pekne pritulime a hladkame, skrabkame. Ale je fakt, ze ked sa venujem iba jemu a male nespi, tak je to rychlo rychlo. Okupat, vycikat, napapat sa. Lenze takyto rezim mame uz skoro pol roka a ta otazka prisla len pred 3 tyzdnami.

janickacrazy
5. dec 2014

@jollynka Moj syn, ked bol na mna nahnevaný, lebo som mu niečo nedovolila, tak povedal, že on bude mat druhú maminu, inú. Bolo mi to aj smiešne, ale tvárila som sa urazene a nebavila som sa s ním. Neskor som mu vysvetlila, že každý má len jednu maminu a ked tam nebudem, kto sa bude onho starat? Malý sa zamyslel a začal vrieskat, mamina, ja už to nikdy neurobím, tak nastalo uzmierenie u nás. Malý má 4 roky.