Ahojte :( pripadam si uz ako furia ... Kricim lebo uz nevladzem od nervov ... To asi niekedy kazda matka dieta sa neda vychovavat s neustalou trpezlivostou a milym pristupom prosim ta nerob toto nerob toto a to bez naznaku akehokolvek stresu ci nervov. Uz je toho na mna vela. Su dni kedy je ako anjelik o vsetko sa zaujima pomaha mi a pod ale su dni kedy neviem co s nou je a co tym vlastne sleduje. Neda sa zeby som po kazdom jedle musela vysavat ten bordel co narobi. Nechapem tomu preco nedokaze posediet pri stole najest sa a tym to padlo. Nie ona musi behat s jedlom odbehovat prehnane vela hovorit s plnou pusou napomenutia nepomahaju vecne je spinava kolko siat uz znicila co sa ani neda vyprat. Do vsetkeho ju treba nutit. Saty so mnou posklada aj povesa ale hracky za frasa neuprata. Obliekanie je jeden velky horor neustale sa zoblieka chodi bosa potom je stale chora co je zasa len na moje nervy ked nevie pochopit ze ma mat pri sebe vreckovku a nie utierat nos do siat a kade tade. Neviem uz aku metodu mam pouzit aby to pochopila. Mam nervy vsade je bordel neustalr je spinava poviem jej co mi vadi a ona presbne toto musi urobit aby ma vyprovokovala. Viem ze to robi schvalne dost dobre rozumie ako mi to prekaza. A to ani nehovorim aka je na verejnosti. Nechat to na psychologa ci neurologa alebo je to akosi pre jej vek "v norme"?????? Nie vzdy je taka len ma obcas take dni ze ufff som rada ze som v praci nakoniec aj. ;(
U nas sa upratuje stylom upratujeme spolu lebo ked by mala sama tak sa toho nedockam, co sa tyka obliekania resp vyzliejania ti nepiradim nasa to nerobi a co sa tyka jedla akobahlezide zo stolucky a pobehovat dojedla, tanier sa odklada bude az dalsi chod, nasa sice neutiera veci do rukava ale do oancuch al nohavixc, ak sa to nevyperie tak nosi take a hotovo..ale zas nie je toho mox... U nas funguje zvlast ak robi nieco naschval nie je publikum nie je divadlo... A ked ma svoj den a nwpomaha tak je v izbe hotovo
Apropo uz sa aj stalo ze hracky skoncili v ciernim vreci na smeti....raz a viac sa to nezopakovalo, samozrejme ine nedostala
@sunny8 a aká je na verejnosti?
@sunny8
,,pozbieraj si hračky, ktoré potrebuješ - tie si uprac, ostatné, nepotrebné /tie na zemi/ zahodíme. Idem len vybrať práčku a hneď som tu,,
Ako behať s jedlom??? nechápem......veď snáď vieš 3ročnému dieťaťu zobrať jedlo a položiť ho naspať na stôl, či nie? Keď nechce jesť, chce silou mocou behať, odprac zo stola obed....veď o chvíľu bude olovrant 🙂
Snažím sa predstaviť si tak super špinavé dieťa ktoré spomínaš........deti trošku pomrvia, troľku sa zašpinia, áno spravia aj fľaky, ktoré nejdú nikdy oprať - kde tu je nejaká katastrofa??? 🙂
@sunny8 podla mna sa prilis stresujes a zbytocneY a tvoja mama si robi s tebou co chce lebo jej to tak dovolis. Neexistuje aby mi maly behal z jedlom je sa za stolom v stolicke. Ak by zacal vymyslat v tom momente dojedol a dalsie jedlo dostane az vecer tak to by si dobre rozmyslel.
Upratovanie hraciek co neuprace ide prec.
Ked mi robi napriek tak idu oblubene hracky prec uz mesiac mame prec piratsku lod, a tri dni lego a az dnes pochopil ze asi ked ho chce spät tak treba sa chovat. 😂
Zaspinit sa nezaspini extra sj ked teda momentalne mame kazde teplaky derave co sa hra na zemi ale tak dam mu kratase a zase je po probleme😂😂😂
Ahoj, tvoja dcerka proste skusa tvoje hranice. vacsina mamiciek si mysli, ze obdobie vzdoru je len okolo 1,5-2 roku dietatka a ked sa to zvladne, tak je dieta na vecne veky dobre a poslusne. z vlastnej skusenosti musim povedat, ze taketo obdobia prichadzaju stale a stale znovu a treba len vydrzat (hlavne u temperamentnejsich deti). psychologa by som do toho zatial nemiesala, neposlusnost a vzdor nieje choroba.
co sa tyka upratovania, u mojich chlapcov sa osvedcilo odmenovanie nalepkami, ktore sme lepili na papier zaveseny na chladnicke aby to bolo stale na ociach. Za kazdych 10 nalepiek si potom mohli nieco zelat (napriaklad sme isli na zmrzlinu, alebo na horucu cokoladu, na velke ihrisko atd). Samozrejme, ze na to aby dostali taku peknu nalepku sa museli aj posnazit 🙂. sama urcite najlepsie vies po com tvoja dcerka tuzi a co ju bude motivovat v tom, aby si upratala.
moj druhy syn robieval tiez vzdy okolo seba velky neporiadok pri jedeni a vacsinou umyselne, takze som mu tanier potom odtiahla a opytala ci uz bude jest poriadne a ked povedal, ze nie tak sa jedlo prenho skoncilo a musel si pockat az do najblizsieho (samozrejme ze vsetky dosiahnutelne sladkosti a pod. boli tiez schovane). z toho este ziadne dieta nezomrelo od hladu ale naopak sa rychlo naucil, ze ked chce je spolu s nami pri stole, tak si musi davat trochu pozor. ked to raz presadis a dieta pochopi, ze to myslis vazne, vacsinou to neskusi znovu.
skus si proste zachovat vzdy chladnu hlavu, aj ked je to niekedy extremne tazke. drzim palce