Trojročná dcéra sa pýta tie isté veci aj 3x

15. dec 2021

Dobrý večer maminky chcem sa vás opýtať možno si poviete že je to hlúpa otázka ale mam dcéru ktorá bude mať v januári 3 roky a teraz mi začala celkom pekne hovoriť celé vety. Ale trápi ma to, že možno to ani nie je problém neviem, napríklad opýta sa ma že kde som kúpila šampon a ja jej poviem v drogérii a ona sa ma zasa toto isté opýta aj 3x, že kde a zasa ja jej nato že v drogérii, ale viem že to počula aj prvýkrat. Alebo zasa sa ma opýta že kde som kúpila mandarinky ja poviem v Kauflande a ona zasa aj 4x že kde som to kúpila. Je to normálne ? Robia to aj vaše deti ?

zuzikak
15. dec 2021

ano je to normalne. 🙂 3r. dieta je este male a ono vie velmi dobre, co si povedala a aj rozumie. Len si potvrdzuje odpovede (ci odpovies rovnako). Je to len faza opakovania. Nehladaj v tom problem 🙂.

maximilie
15. dec 2021

@zuzikak dobre vedieť 😀 o tej fáze som ešte nepočula, ...a ja som už chytala nervy prečo sa ma 5x opýta to isté. Takže je to ok 🙃😄
Moja robí to isté. Síce bude mat v januári 2 ale ona celkovo zacala veľmi skoro rozpravat.

nikpa
15. dec 2021

Áno, toto psycho je bežné 😅 prejde to, neboj 😉

vikes
15. dec 2021

Áno a potom u niektorých detí príde otázka "A prečo?" donekonečna opakujúca sa.

autor
15. dec 2021

@maximilie tak moja začala neskôr hovoriť v podstate iba teraz mi začala krásne hovoriť celé vety 🙂

autor
15. dec 2021

@nikpa super že je to bežné 🙂

vanda323
15. dec 2021

@maximilie Ahoj, moja bude mať v Januári ak Boh dá 2 r. A tiež už skoro všetko rozpráva, občas pozerám ako puk 😄

taga
15. dec 2021

Je to uplne normalne. Ja som 'objavila' zaklinadlo na toto opakovanie 🤣 teda mne funguje... 3x sa opyta, 3x odpoviem.. potom ked sa opyta (a ja uz nemam naladu odpovedat) odpoviem protiotazkou: ja neviem Kubko, ty mi povedz co je to? A on odpovie a tym to ma uzatvorene 🤷‍♀️

heln
15. dec 2021

ahoj, ano je to bezne. je to uplne normalna vyvinova faza. prve opytovacie obdobie byva zvycajne "co je to?" a druhe "preco?" tes sa este najblizsich minimalne 8 rokov si budes pripadat ako vo vedomostnom kvize.

autor
15. dec 2021

@vanda323 no a moja začala až teraz hovoriť celé vety, trošku neskor ale začala :D

autor
15. dec 2021

@heln super, teším sa 😂

autor
15. dec 2021

@heln ano čo je toto to už máme ...

lienka9
15. dec 2021

Jasne.aj 10x to iste.ako rybka Dori ,ked zabudne rovno odpoved na svoju otazku :D a teraz posledna zabava,pytat sa Coooo..a strasne sa na tom bavi.

eternity24
15. dec 2021

Pri mojej dcérke pomáha, ked jej na to odpoviem inak. Napr: Mamka kde si to kupila? V obchode. Ona zase a kde? V obchode. A kde mamka? V Kauflande. Proste skusam dať síce tu istú odpoved, ale iným slovom. Niekedy mi to pride, ze chce počuť nejake konkrétne slovo a ked ho trafím, uz sa ďalej nepýta 😂😅

eternity24
15. dec 2021

@eternity24 a presne pomáha sj taktika, kt tu uz bola spomínaná, ze ked sa neviem trafiť, tak sa opytam jej: Ty mi povedz kde som to kupila. A potom si odpovie sama. 😀

lucia147852
15. dec 2021

Jeje to bolo obdobie 🙈🙈🙈 moja sa nepýtala 3x, ale aj 10 😅 potom obdobie prečo 😳😳😳 teraz bude mat 5 a už má našťastie iné záujmy. Ale huba sa jej nezavre odkedy sa zobudi, kým večer nezaspi

vanda323
15. dec 2021

To nič, každé dieťa je iné, moja staršia dcérka Emka začala rozprávať tesne pred 4. Narodeninami

andreatytler
16. dec 2021

Ha ha... mam 2 rocneho a rozpravame take 3 vetove minipribehy aj 20x po sebe a kazdy den. Najskor mi to vadilo ale teraz sa na tom zabavam. Doslova vidim ako sa tym uci a buduje si chapanie sveta. Ja som si tiez 10x zopakovala ked som sa ucila slovicka z nemciny.

gajdosovci
16. dec 2021

My sme mali to iste a tiež som to neznášala.. ☺️ Už keď ma nebavilo odpovedať rovnako, tak som vymyslela novú odpoveď... 😄 A on ma normálne opravil.. 🤣🤣