Dobry vecer mamicky, chcem sa opytat alebo poradit co mam robit ked mi mala nechce byt v kociku. Ma 3 mesiace za tyzden a je velmi zvedava no ale sediet ju nemozem dat. Neviem si dat rady vonku pekne a ja musim byt doma ale na rukach to by bola od rana do vecera. Doteraz v pohode v kociku spinkala a posledne 3 dni nie a nie.
ahoj, moja dcera bola tiez taka, neznasala kocik aj autosedacku, spokojna bola iba v naruci, klokanka vyriesila nas problem. od 3 mesiacov sme ju nosili teda v klokanke a kocik sme prenasali v aute ako dekoraciu🙂 ale ona neskor neobsedela ani v polohovatelnej vanicke ani v sportaku, bola narocnejsia a to plati dodnes a ma 6 rokov 🙂 mozno je na teba rovnako velmi naviazana ako je ta nasa na mna.
ahoj.ja som mala tento problem z oboma detičkami,hlavne synček ani za svet v kočiku,a to je narodeny v januari,kupila som si klokanku,velmi vdačna vec pre mna,a ked zaspal tak šup do kočika,ani v športiaku nechcel byt.takže des.. 😒
Moni244 nie nemam taky wsak to rozmyslam ze svoj predam a kupim raky aby sa dal polohovat mno a ta klokanka neviem ked je v tom babatko nevadi ked ju trosku ofukne a tak mam prve dieta tak kazdu radu prijmem. A v tej klokanke sa ti dobre nosila. Tak mam dilemu ci kupit druhy kocik alebo tu klokanku??? ☹
A v tej klokanke boli babenka kludne??ale to je asi dobre len ked niekam na chvilku ides ci aj ked na dlhsie??
@wanessa1616 maly bol kocikovy typ,ale mala vobec. Bola teda v nosici,nic ine,mi neostavalo,az ked zaspinkala,sla do kocika. Von sme chodili teda takto,ved maly mal cez dva roky a von,chodit treba.zlepsilo sa,to,az ked mohla byt vo vyvysenej polohe,teraz sa jej v kociku este stale paci (ma 23m).
cize tiez odporucam daky nosic,satku,nam,i kamoske to velmi pomohlo - mala bola kolikova a strasne,zvedava k tomu.
@wanessa1616 ja som,s tym absolvovala ihriska v trvani 2-3hodin a dakedy ani nezsspala a do toho sa hrala a pomahala na,preliezkach synovi,kedze bol este dost maly a potreboval este pomoc.
Dakujem velmi za rady no musim to skusit teda aj ja a uvidim ci sa jej to zapaci teda hadam ano 😉 😉
@wanessa1616 Kup si radsej ergonomicky nosic - manducu a pod., prip. satku. Klokankou si znicis chrbat. Moje obe sa chceli nosit, starsia bola v klokanke, pretoze chcela byt otocena dopredu a pozerat vpred a veru som mala po 7 mesiacoch dost problemy s chrbtom. Mladsia uz bola v manduce a super. Inak, manducu vyberame sporadicky este teraz a to ma skoro 15 kil, ked ideme na dlhy vylet a nevladze chodit.
Ja mam take doma 2. Dcera ta od 2,5 mesiaca v kociku vrieskala a vriskala tak sme sa len nosili v ergo nosici a syn ten zas od narodenia do 7 mesiacov vrieskal a nosili sme sa v satke. Od tych 7 mesiacov sa v kociku zase rad vyvaza. dcera mala kocikove obdobie ozaj chvilku.
@wanessa1616 hlavne nekupuj preboha klokanku!!! kup bud satku alebo ergonomicky nosic. V klokanke malej znicis klby a sebe chrbticu... viac o rozdiele sa docitas vo fotoblogu maminky @cacika
mali sme podobny problem, vrelo odporucam, alebo cesky nosic kibi, je to novinka, vyzera byt velmi prakticky, ma niektore vychytavky lepsie ako manduca, ale ja osobne ho vyskusany nemam...
Ale ergonomicky nosic je super vec, vyuzijes to dlho, presne ako pise bosoriak
nasa nechcela byt v kociku ani v autosedacke a ani v nosici..psycho..dobtedy som nepocula ani o detoch co by nechceli byt v kociku :( dnes ma 15m a v kociku je len ked ju podplacam chrumkami alebo piskotami. som myslela ze sa to zlepsi ale figu..od 11mesiacov s nou chodim von aj peso lebo zacala chodit celkom skoro ale ani tak sa prechadzky nezlepsili.. vzdy uteka tam kde nema zbiera nie ze palicky ale cele konare alebo kamene..ale tebe prajem pevne nervy a nech sa vam to zlepsi..inak aj ja som mala polohovatelnu vanicku a nepomohlo..
@mmmj
@wanessa1616 kibi odporucam 🙂
@0810 Ja ked som dala bábo v 4. mesiaci do klokanky, tak na mňa ľudia nad 40 r. pozerali ako na blázna a na vraha, že takto bábo nosiť. No my sme tiež niekedy nevydržali v kočíku, ako kedy, tak som dala do klokanky a plač prestal. Aj na rukách som občas niesla a kočík tlačila. My sme to mali tak na striedačku, každých 15 minút inak.
@wanessa1616 aj my sa nosíme od narodenia. Ale ergonomicky! https://www.modrykonik.sk/blog/cacika/article/zaciname-s-nosenim-q2nbqx/
@wanessa1616 ahoj,ja by som ti poradila skor nosic ako klokanku,napr manducu alebo nieco take,je to na dve plecia takze rozlozis zataz aj ked je babo vacsie. Urcite nekupuj novy kocik 🙂 o chvilu uz budes potrebovat sportak a ten sa urcite polohuje. Ked to nepojde v kociku 🙂 budes jednoducho nosit 🙂 ja mam stastie ze maly mi obsedi aj teraz ked uz chodi aj ked je to coraz narocnejsie. Nosic velmi vyuzivam aj ked idem na urady alebo cosi vybavovat a nechce sa mi nosit kocik. Ale mozno ma dietatko len take obdobie a tak ako to "nechcenie byt v kociku" prislo tak aj odide 🙂
odporucam ti babysatku, nie nosic lebo z toho boli chrbat ale normalnu babysatku ja som tak dcerku nosila asi do 10 kg ale vidim mamicky aj s vacsimi detmi, u nas tak do cca roka aj nieco. neda sa porovnat s nosicmi neboli ta chrbat a mas volne ruky. je to prirodzene.
@wanessa1616 kupoavt druhy kocik podla mna blbost. Ja davam dole striesku aby videl...pokial teda velmi nefuka. A dnes som ho zobrala aj do nosica vonku, lebo spal hrozne dnes a chcela som ist trochu na vzduch. Zaspal a spal si tu svoju 1/2 hodku. Prvy nam vedel zaspat v manduce aj ako 1,5r...ale to uz nosil len mm. V ergonomickych nosicoch ma male babo tvar k tebe, vidi na strany, takze maly vietor nevadi...a ideme do tepla, takze to bude len lepsie 🙂
Dakujem holky dnes sme boli vonku v kocari trosku som ho zvysila dala tam deku aby sa jej chrbatik neznicil a spinkala 2 hodky takze sa tesim ale urcite si kupim aj ten nosic bo dcerka je velky zvedavec dokonca ked lezka na posteli a je zapnuta telka a ja jej nahodou zavadzam vo vyhlade tak zacne pystat he su to deticky prespekulovane 🙂 🙂
@wanessa1616 urcite nekupuj klokanku je to nezdrave pre babo a aj pre tvoj chrbat kup si ergo nosic su sice drahsie ale stoja za to
su vhodne na celodenne nosenie
@wanessa1616 ja som vedela na kočíku otvoriť také okienko, že keď som dcérku dala na bruško, tak pozerala vonku A samzorejme sme šatkovali
Ahoj. pripájam sa do témy z toho dôvodu, že som mala taký istý problém. nakoniec som to vyriešila tak, že som malého dala už do športovej časti- mám Stokke, je tam novorodenecká vložka, je síce na ležato, ale nie úplne, také pololežmo a problém už nie je. potreboval všade vidieť aj na mňa a pohodlne sa mu tam spinká. teraz sme aj viac ako 3 hodiny vonku a sme obaja spokojní. My sme mali problém aj s kolikami a vo vaničke to bol strach vôbec s ním vybehnúť niekam ďalej od domu, čo mi nakoniec lekár povedal, že to môže súvisieť s kolikami alebo ak trpí dieťa refluxom. 🙂
@wanessa1616 a nemáš kočík taký, že sa dá polohovať vanička? mne sa dalo vnútro polohovať, tak bola mierne vyvýšená a pozerala von a vydržala ešte do 5 mesiacov, vtedy išla do športového