Trojmesačná dcéra má obvod hlavičky 44 cm

simonka2012
27. mar 2013

moja 3 mesačná dcéra má obvod hlavičky 44 cm ./ 6393 gr 66cm / ..je to velmi zlé ? čo to znamena ? skusenosti .. ? dakujem

vejula
27. mar 2013

@simonka2012 čo ti na to povedala pediatrčka?

simca06022011
27. mar 2013

Prečo by to malo byť zlé?? každé dieťa je iné... moja v 9mesiacoch mla 45,5cm a 9,2kg... a hlavicku ma skor pretiahnutu ako siroku, ani by ma nenapadlo toto riesit...

katecameron
27. mar 2013

no velke hlavy mavaju castejsie chlapci svagrinin syn mal obrovsku hlavu v 1roku mal obvod aky maju mat 6rocne deti a vobec to nik neriesil kdesi som cítala ze deti s velkou hlovou budu vysoke v dospelosti 🙂 ci je to preavda tak to netusím ale treba poobzerat hlavy v rodine mozno je to len dedicne a dcera ma velku hlavu po tatkovi 😉

zuzana315
27. mar 2013

Moj drobec mal v 3 mesiacoch 6070g, 61,8 cm a obvod hlavicky 39,3cm. Myslim si, ze tvoja Simonka je v uplnom poriadku 🙂

xlucia
27. mar 2013

@simonka2012 preco by to bolo zle? ved je to ok. nie?

martinkatinka
27. mar 2013

Keby to bol problém, doktorka ti to určite povie... my sme mali problém s hlavičkou, mali sme skafocefáliu a pediatrička to s nami riešila.... preto sa to meria a ak je problém, rieši sa to.

simonka2012
autor
27. mar 2013

@martinkatinka
@xlucia
@zuzana315
@katecameron
@simca06022011
@vejula
šak práve to že pediatrička ma nato upozornila a aj poslala nás na neurologicke vysetrenie usg a tak , zajtra ideme
a ja neviem že aký to môže mať vplyv na vyvoj ...

simonka2012
autor
27. mar 2013

lebo ešte aj to je problem že ked je na brušku tak nevie dvihat este hlavicku a to pravdepodobne preto leb ma vacsiu hlavicku ..ked sedi tak pekne ju drzi

martinkatinka
27. mar 2013

@simonka2012 tak vidíš, zájdite na vyšetrenia a uvidíš... my sme tiež boli na neurológii, ale nebola som spokojná s vyšetrením, potom sme boli na CT a tam sa diagnóza potvrdila...

patkobo
27. mar 2013

hlavne klud..netreba sa stresovat, uvidis co Vam povedia, ja si myslim, ze je to v podiadku, moj maly ma tiez vacsiu hlavicku .. 15mes a 52cm .. a strasne mu to pristane 🙂 klud!

vejula
27. mar 2013

@simonka2012 JA MYSLIM, žE TO NIEJE NIč strašne. su detičky s väčšou hlavičkou, proste geneticky. Chapem, že maš strach, ale uvidiš všetko bude dobre. Daj vedieť zajtra ako ste dopadli

simonka2012
autor
27. mar 2013

@martinkatinka
@patkobo
@vejula
dakujem vám velmi pekne , teraz trosku som sa ukludnila ,,zajtra dufam že všetko bude ok ..dám vám vedieť 🙂

martinkatinka
27. mar 2013

@simonka2012 inak, ja som sa dosť venovala tejto tématike, kvôli našej diagnóze a môžem ti povedať, že to môže byť čisto estetická záležitosť, ide aj o to, akí sú rodičia... takže zbytočne sa stresuješ dopredu, proste zájdite si na to vyšetrenie a budete múdrejší...

mikinko223
27. mar 2013

moje 2 deti male strasne gulatu hlau, 3 ako vajco natiahnutu a mali uplne ine obvody, zalezi na tvare, gulate mavaju viac v obvode, zas vajcovite viac na dlzku, netrapte sa , aj moje mali minimalne tolko

mezike
27. mar 2013

my sme riesili, resp.riesime to iste. Maly v 3 mesiacoch mal obvod 43, hned nas pedina poslala na neurologiu. Kde nas uistili v tom, co sme aj predpokladali. Malinky zdedil hlavku po tatinovi, tak ju ma vacsiu, je to pravdepodobne genetikou. Aj ked pre istotu este pojdeme na usg mozgu, ale verim tomu, ze to nic vazne nebude. Drzim palce, aby ste boli aj vy v poriadku.

mirka100911
28. mar 2013

Ja si myslim (sa mi zda, ze som niekde citala) ze oni meraju hlavicku kvoli tomu ako rychlo rastie, nie aka je velka.. Takze ked nenarastla v kratkom case nejako vela, nie je dovod na paniku... Nam za 3 mesiace cca 4 cm... Urcite by to lekarka riesila s tebou keby bolo zle...

simonka2012
autor
31. mar 2013

no boli sme , usg mozgu ok , že tiež je to dedičné ,ale musime chodiť na rehab.cvičenie kvôli tomu lebo nechce dvihať hlavičku a vacsinou drzi hlavičku na lavej strane ..včera už tu bola sestrička , cviči tj.Vojtovu metodu ..a povedala že nie je to take zle mesiac možno 2 a bude ok ..tak som rada 🙂

pekné sviatky vám prajem .

gubcikova
31. mar 2013

@simonka2012 my máme rok a dva mesiace a obvod hlavy 42cm

majka99999
31. mar 2013

@simonka2012 presne tak, sleduje sa, ci rastie nejako kontinualne, nie velky skok. Nam tiez pediatricka vravela, ze sme na hornej hranici, ked mal 3 mesiace... Sestricka pozrela na manzela a zasmiala sa, ze vidi po kom to ma. Potom mu uz tak nerastla. V 9 mesiacoch mal 47 cm, cca 9,5 kg a 75 cm. Trosku vyzera hlavicka vacsia, normalne si to clovek nevsimne, vyzera starsie, kedze uz teraz sa blizi k 10 kg.

trasko
14. máj 2013

moj maly mal uz pri narodeni obvod 38,5cm.nebojaj je to ok

luci137
16. máj 2013

@simonka2012 ahoj,presne toto sme mali aj my,detská mu merala na poradniach hlavicku a ze ma viac ako by mal v tom veku mat,poslala na s na neurologiu a usg mozgu a tam bolo vsetko ok, ale na neurologiu chodime stale aj na cvicenia Vojtovku,tiež mi nechcel dvihat hlavicku,a pomohlo mu to, robi pokroky 🙂 ale viem aký je to pocit, tiež som sa bala a velmi.

gabikula
16. máj 2013

@simonka2012 No, náš má 6mes a má obvod hlavičky 46cm. Je to viac než píšu tabuľky. Tiež sa mi zdalo , že ťažšie zdvíhal hlavičku, ale už mu to ide a už sa aj pekne točí na bruško a je tak rád. Chcelo to len viac času než iným detinkám a tvrdý podklad, aby sa mohol dobre rúčkami zaprieť ( deka na zemi sa nám najlepšie osvedčila na trénovanie a hranie ).
Aj starší má väčšiu hlávku než jeho rovesníci, tak kupujeme obidvom čiapky o jedno až dve čísla väčšie 🙂.