Treba pri spiacom bábätku chodiť po špičkách?

dominika1988
5. apr 2011

Ak tu už podobná téma je, tak sa ospravedlňujem, ale nič som nenašla. Takže ako to je s tými spiacimi novorodencami? Treba byť úplne potichu pri nich, alebo sa môžme správať "normálne"? V maternici má bábo všetko možné, okrem ticha, takže nechcem, aby sa pri ňom len šuchlo a ono okamžite hore. Okrem toho máme jednoizbový byt, takže to bude asi aj tak dosť ťažké. Ako to bolo s vašimi detičkami, ako ste to riešili?

lawli
5. apr 2011

@dominika1988 Ahoj ,ja som malému po príchode z nemocnice púšťala rádio (jemné melódie). Rozprávali sme sa normálne a do teraz sa tak aj chováme...nemá problém spať kdekoľvek a v akomkoľvek hluku 😉

medyna
5. apr 2011

ahoj, kym bola Natka malilinka, dalo sa pri nej robit cokolvek - dokonca aj vysavat... nezobudilo ju absolutne nic .... 😀 .
Ale teraz, ked uz viac vnima, tak cez den, ak chcem, aby aspon trosku pospala, nemozem robit prudky hluk ....tz. stabilna hladina hluku ako radio, telka, rozhovor, bezne veci v domacnosti v pohode, ale keby som niecim prudko buchla alebo by zavrzgali parkety v spalni strhne sa a je hore, niekedy zaspi, niekedy uz nie .... v noci spi v pohode, ale tiez ziadne prudke zvuky ... 🙂

ela2710
5. apr 2011

Ahoj, to je to najhorsie co by si mohla spravit, ze chodit po spickach 🙂 aj v brusku babatko pocuje ako rozpravas, a aj silne zvuky z okolia, a vie pri tom spinkat. 🙂 my sme pri nasom krpcovi nikdy extremne ticho neboli, ked som ho kojila, uspavala kukala som pri tom telku, maly pri nej bezproblemov spinkal, nikdy sme okolo neho nesuskali, dokonca aj ked prisli navstevy a rozpravali pri nom nahlas spinkal dalej. Dnes je to tak, ze jedine co ho dokaze zobudit je sanitka, policia, hasici (byvame hned pri hlavnej ceste, a teda tu dost casto pocujeme vselijake sireny) a ked nieco silno buchne, inak pri nom mozem aj vysavat, normalne upratovat a on si to ani nevsimne 🙂

ela2710
5. apr 2011

@medyna inak aj nam dost pukaju parkety, a maly sa vzdy strhne obrati sa na druhy bok a pokracuje v spani 🙂 ani vysavac mu nevadi, ale ked pocuje sanitku, tak ja uz len ratam do 5 a hned na mna ,,zakrici" 😀

medyna
5. apr 2011

@ela2710 my byvame pri hasicoch ..... 😀 si vies predstavit ten kraval, aj aj vlak nam chodi ..... toto Natke nevadi,asi si zvykla, kym bola v brusku .... nastastie .... 😝

ela2710
5. apr 2011

@medyna to nasmu vadi hrozne, moj si v brusku nemohol ani zvyknut, lebo ja som tu ako tehu ani poriadne nebyvala - len posledny mesiac - dva. Vzdy ked ide sanitka, tak sa len modlim 🙂 Kolkokrat ti mala este haja cez den?

medyna
5. apr 2011

@ela2710 tak 2- krat po pol hodke - hodke .... a v kociku niekedy aj hodinku a pol, viac nie .... 🙂

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ela2710
5. apr 2011

@medyna nas uz len na obed na tie 2-3 hodinky a potom je hore az do osmej vecer 🙂 ale tak ja sa nestazujem, on je velmi dobrucky, aha a este ma napadlo co ho vie zobudit hned, jeden sused ma pred bytovkou odparkovane nove auto a stale neprisiel nato, ako tam ma spravne nastavit alarm a tak nam to tu pisti kazde dve hodiny 😠

@dominika1988 aj mna zobudi vsetko, pred tym nie, ked este nebol maly spala som ako zabita, ale teraz ja neviem som taka ,,ostrazitejsia" Tomas pride z poobednej, ide nas kuknut do spalne a akonahle otvori dvere, som v momente hore, maly je ale nauceny pekne az na tie hluky z vonku, ale tie lezu na nervy aj mne a ked tomu susedovi pisti ten alarm zobudi to aj mna..

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
5. apr 2011

Ahojte, keď malá zaspávala, správali sme sa normálne...rozprávali sme sa, telka bola pustená u nás nonstop. Spinkala pekne. Ale keď sme boli ticho, keď zaspávala a zrazu sme sa začali rozprávať, vtedy sa zobudila...Ak zaspávala v "hluku", zobudila sa, keď všetko stíchlo 🙂 Teraz má skoro 9 mesiacov, nevadí jej rozprávanie, telka, hudba, ani vysávanie...zobudí sa len na nečakaný zvuk ako je kýchnutie, kašeľ, alebo buchnutie...

bubelko
5. apr 2011

@dominika1988 ja som mala obe deti pocas dna pri mne v obyvacke. varila som pri nich normalne, vysavala, upratovala a aj pozerala tv. vecer isli a idu spat do postielky, a aj ked mame navstevu pekne zaspia, bez problemov. vobec im to nevadi a nevadilo ked sme oslavovali dlho do noci a smiali sa. a dokonca sa nezobudili ani na silvestrovsky ohnostroj. starsi si teraz vecer pri zaspavani pusta sam muziku z cd prehravaca. takze ak ti mozem odporucit, rob vsetko normalne. nemusis zrovna trieskat hrncami ked spi, ale pozerat tv, vysavat, upratovat, atd. to vsetko je podla mna ok 😉

ela2710
5. apr 2011

@dominika1988 Ale vies co je sranda? na Silvestra som ratala s tym, ze sa krpec zobudi, byvame blizko namestia avseobecne tu ludia nesetria ohnostrojmi 🙂 z kazdej strany trieskali, a ja ze ked vsatne pojdeme s nim kuknut trosku von, nakoniec spal, tak ja som si otvorila okno a kukala som na tie najkrajsie - co boli priamo cez spalen a on prespal celeho Silvestra, on sa skor budi na take pisklave zvuky. Ale kazde babo je ine 🙂 Ty uz mas za 5 dni termin 🙂 blahozelam a drzim palce nech vam vsetko dobre dopadne, a nech je mala/alebo mozno maly zdravucky 😉

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
m.i.r.i
5. apr 2011

my sme tiez to riesili normalne...cez den maly spal v pohode ked som pozerala telku alebo sme sa rozpravali...ale ked napriklad uz zazvonil mobil, tak to sa zobudil...vonku spaval v najvacsom hluku ked chodili elektricky aj sanitky a on nic..ale teraz je to skor tak, ze on musi zaspat tak, ze bude ticho...teda my nemame ziadne problemy so zaspavani, polozim, dam pusinku, zakyvam a idem..ale ak by bol hluk, tak maly nezaspi tak skoro, lebo nas pocuje a siel by sa asi hrat a tak..tak my mu davame vzdy tych 10-15 minut, ked pocujeme ze je ticho, ze si nekeca ani nic tak uz normalne fungujeme..akoze netrieskam uz vecer s riadmi z umyvacky ani nic take, lebo tie narazove prudke zvuky aj jeho zobudia, ale inak normalne pozerame televizor, bicyklujem na staconarnom bicykli, mame navstevy..a to ma maly vzdy pootvorene dvere do izby a my mame otvorene uplne lebo nemam v obyvacke dvere....na Silvestra tiez spal bez problemov...ja som za to, ze deti nemaju byt vystavene nadmernemu hluku, deticky potrebuju pokoj a nase mesta zvlast su uz hlucne same o sebe...a nemyslim si, ze je to o zvykani si..kazdy ma iny spanok, aj dospelaci..nemyslim, ze sa na to zvyka...ale ja som sa snazila pristupovat tak, ze mu dopriat dostatok ticha ale zas normalne zit...aj si pustit telku ci radio..ked bol malinky, tak sme mu pustali aj vaznu hudbu..Beethovena ci Mozarta, take jemne skladby..to vedel cez den krasne pri tom spinkat..🙂 tak vela stastia..urcite najdes spravny sposob!

ela2710
5. apr 2011

@dominika1988 potom daj vediet, ja ta na koniku citam dost casto, takze som sama zvedava, ci to bude dievcatko ci chlapcek 🙂 a to mas tak pekne ze na jar, uz je teplucko a deti velmi radi spia v kociku 🙂 my sme s nasim aj cez zimu chodili, ale bol aj chory - celkovo zima je take tazke obdobie na choroby

wladymyra
5. apr 2011

@dominika1988 aj u nas je to presne tak ako pise @medyna - ked bola julka celkom malicka, najcastejsie som ju mala v obyvacke a robili sme doma bezny hluk, ktory jej vobec nevadil. teraz sa uz necha lahsie vyrusit, ale iba nahlym hlukom /ako napr. susedovou vrtackou 🙂/, ale inak zapnuta pracka, hudba, rozhovor, to ju nezobudi. a vonku som si vsimla, ze najlepsie spi na najfrekventovanejsich uliciach 🙂 takze je dobre urcite odmalicka privykat na hluk, lebo inak mozes skoncit ako jedna moja znama, ktora sa doma ani nepohne, ked jej dieta zaspi a zakazdym chodi prelepovat zvoncek na dverach, aby jej prave nikto nezazvonil.... :(

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pink_lady
5. apr 2011

@dominika1988 ako si ho naucis tak budes mat 😉 ked ho naucis k absolutnemu kludu staci ze padne spendlik a sa zobudi...nikdy by som to nerobila a a ni nerobila a kludne mozem aj radio mat pustene, telku, ked vecer zaspi 😉

ikke
5. apr 2011

je aj nie je to tak, ako hovori pink_lady-do istej miery to mozes ovplyvnit, no casom sa dieta stava vnimavejsie a je vacsia pravdepodobnost, ze ked mu zacnes vysavat pod postielkou, zobudi sa 😅
a mozno v tom hraju trochu rolu aj geny, ja sa zobudim na kazdy neobvykly zvuk v okoli, moju starsiu sestru a jej deti nezobudilo ani moje zufale hodinove vyzvananie uprostred noci, ked som si za mladi zabudla vziat na zurku kluce 😀
u nas skor funguje, ze ak dieta zaspava v tichu, zobudi sa na hluk, ak zaspava v sume,zobudi sa, ked sum ustane.

jezibab
5. apr 2011

Mne maly spaval pri hocijakom zvuku do 4 mesiacov. Potom - a to doslova zo dna na den - sa mi zacal budit uplne na vsetko - uz aj na to, ze som len potichu vosla do miestnosti, kde spal. Ked mal 3 mesiace, boli sme s nim na kamoskinej svadbe a tu v pohode celu prespal pri vsetkych tych decibeloch (miesto sme mali pri velkom repraku). Takze ono to nie je celkom o tom, ako si ho naucis. Skratka ked sa ti bude budit, neurobis s tym nic. Urcite je lepsie privykat ho na bezne zvuky, no aj tak sa moze stat, ze budit sa bude na akykolvek slaby podnet. Ale dobra sprava je, ze u mojho syna toto nenormalne obdobie budenia trvalo od tych 4 mesiacov do roka a po roku mi zacal spavat vonku v kociku - to bol pre mna zazrak. Teraz ma viac ako 2 roky a jednoducho spi, dokedy potrebuje a okrem velmi hlasnych zvukov mu nevadi zase nic. Ale to obdobie do toho roka vyzeralo strasne - neostavalo mi ine, iba vzdy si lahnut spolu so synom a nemohla som urobit nic, nakolko sme vtedy zrovna byvali tiez v jednoizbaku. Takze stale bol bordel a navarene iba rychle jedla...kocik sme vobec nepoznali, naco aj, ked spavat mohol iba vnutri...

lucikan
12. apr 2011

@dominika1988 myslim si ze to urcite nema nic s tym, "ako si dieta naucis". Myslim si ze to ide s vekom a dieta sa stava na zvuky citlivejsie. Dokonale som to videla na mojom drobcovi - od cca 6 tyzdnov spaval cez den v manduce, lebo inak sa strasne dlho ukladal, tak som zacala pouzivat tento nosic, cize som ho malal nalepeneho na sebe. Kym mi v tom spal robila som vsetko mozne - umyvala riady, varila, co to upratala. Kolko razy mi nieco treslo a maly absolutne nic. Aj som telefonovala. A vravela som si, super ako si maleho naucim, bude odolny zvukom pri spanku. No houby. Od cca 3-4 mesiaca (nepamatam presne) koniec, Kazdy zvuk ho prebere. Myslim teraz denne spanky A ked ho prebere, uz nezaspi viac, mozno 1 krat z 30 ano. V noci je to ine, to spi tvrdsie, ale zase to sa uz snazime chodit po spickach ze ano, plus je v spalni, aj ked teda dvere su cely cas otvorene.
Tak ano, u novorodenca si to uzi, ze nic ho neprebere, ale s mesiacmi sa to zmeni 🙂

dominika1988
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana776
12. apr 2011

ahojte, ja tiez suhlasim s tym ze sa to meni. Malicka ked bola malicka 🙂 spavala pri vsetkom, ked konecne zaspala tak spala a nic ju nezobudilo. Ale okolo siestich mesiacov som zistila, ze ked robim vsetko ako zvycajne, tak spi pol hodku, max 40 min, a ked som potichu tak spi aj dve hodiny. Tak som si vybrala a som ticho 🙂 .