maminy, poradte mi alebo len tak podiskutujme, lebo momentálne neviem čo je správne a dobré.
Mám 8m dcéru, moje tretie dieťa 🙂 ( ale pripadám si ako prvorodička ) jej pôrodná váha bola 3450kg a teraz mám 6,4kg. Prakticky od druhého mesiaca priberá po 250g +/-.
A ešte aj zle kaká, do 3mesiacov kakala nonstop, aj 6-7x do dňa. Bola plne kojená. Po 4mesiaci začala kakať 1x za 3dni. A problémovo. Ale zvládali sme to. Od jej 6mesiacov to je všelijaké. Kaká ťažko,niekedy aj 1xza týždeň. A to už je prikrmovaná. Nepapá veľa, ale všeličo čo môže primerane veku. Dávam jej aj biogaju, sem tam vločky ( prevarené aj len tak v strave ), slivkovú šťavu ( sem - tam ) a vodu z fľašky + je stále kojená. Aj v noci sa budí na kojenie. Niekedy ma prepadne také zúfalstvo - vtedy jej nedávam napr. biogaju. Niekedy chcem bojovať a kombinujem všetko možné. Ale viac menej, nič nepomáha. Bojím sa, že keď bude staršia, tak bude zadržiavať stolicu,pretože jej to pôjde ťažko alebo ju to bude bolieť. Alebo to prejde? So staršími deckami som také problémy nemala. A teraz toto. Alebo je to vôbec problém? Hovorila som to včera pri vážení lekárke, ale tá len mávla rukou, že to nič. že pokiaľ nemá problémy.... ale to majú byť aké problémy? Niekedy mi pri tom aj plače - pri kakani. Niekedy to ide ľahšie. Alebo ja stresujem? Mám proste pokračovať v mojom snažení ako doteraz? Alebo si myslíte, že to treba riešiť? Alebo má súvis jej slabé priberanie s kakanim? ach jaj....
mna len na zaklade toho velkeho skoku z x krat za den na raz za tri dni napada, ze ci si do 4 teho mesiaca malej mala kvoli dojceniu vyradene nieco zo svojej stravy co si od 4teho mesiaca uz zacala jest a co jej nemuselo zapasovat.... a zaroven jej to stale robi problem kedze je dojcena....
ja viem, ze laktacne hovoria, ze mozeme jest vsetko, ale nieje to tak uplne pravda, zvlast ked vidno na dietati, ze ma traviace problemy....svagrova napriklad v 4 mesiacoch synovca zistila, ze nema koliky ale alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka....bol plne dojceny....ked vyradila mliecne veci zo svojej stravy, malemu sa okamzite ulavilo....a neskor aj ked uz bol dokrmovany a dala si nahodou nieco v com bolo mlieko, zarucene maleho prehnalo a mal bolesti bruska...dost silne na to reagoval...
No a ze priberá 250g? Moj syn mal ledva 8500g v roku, ale jeho psychomotorické vývin bol OK, v 10 mes uz chodil, pekne si dzavotal
Možno je teraz drobnejšia, ale zas tie väčšie tučnejšie detičky po roku spomalia v preberaní a ona ich dobehne
Buď rada, ze vaša mudr z toho nerobí vedu a nedepta ta neustálym prevazovanim a sledovaním tabuliek
To kakanie sa este môže upraviť, ved dojčís, dbas o vhodnú stravu, ked začne chodit a viac sa hýbať, rozhybe sa aj peristatika čriev
Držím palce