Tmavozelená stolica a kolika. Máte nápady, čo pomáha?

hanuky
27. sep 2008

Ahojte maminy,
mam 5tt dievcatko a prvý x sa objavila kolika (?) - velmi nafuknute brusko, vetry neodchydzali a stolica tiez nie. A samozrejme asi 8 hodinovy neutichajuci plac... Skusala som to s rektalkou a vysli jej len male tmavozelene šulčeky.
Vravi sa, ze to moze byt od zimy, alebo od hladu... ani jedno mi nesedi..
Mate s tym skusenost??
Dr. nam dala len Sab implex a vetriky odchadzaju, ale kakala len po troske s pomocou rektalky...

annag
27. sep 2008

hanuky, dojčené bábetko nemusí kakať každý deň ak dojčíš, stačí raz za napr. 20 dní, sú tu takí rekordéri. Iné je kolika a plyny, skús popozerať posledné témy, je tu o tom dosť veľa tém. Okrem iného to môže byť aj Tvojou stravou, môžeš vyskúšať vysadiť niektoré potraviny (tiež sú o tom tu diskusie) na niekoľko hodín, resp. na deň a uvidíš, či sa plynnatosť nezmiern (napr. mlične výrobky, kapusta, kaleráb, ale i jablká ...)i. Ďalším dôvodom môže byť príliš hltavé pitie bábetka.

katmi
27. sep 2008

hanuky ak ti sab nezaberie skus INFACOL.. je na prirodnej baze a mala mi po nom kakala jedna radost..ale je pravda aj co pise annag..dojcene deti nemusia kakat aj tyzden..

erikasadek
27. sep 2008

http://detskechoroby.rodinka.sk/index.php?id=322
AK ti mozem poradit rektalku nepouzivaj, len moze ublizit a zhorsi sa to neskor , skus jest zelenu zeleninu y sama , vysad ryzu , a vsetko co z coho zapchava , co mozes spravit je tym ze kojis skus pit vodu od ktorej prehana, niekedy to bola saratica som si ista , ze ich je teraz viac na slovensku a vypitaj si v lekarni parafinovy olej , pre deti a aj pre dospeluch , prirodny a neskodny sposob ako sa vyprazdnit, bez navykua bez chemikalii,a liekov..