Ahojte maminy,
mam 5tt dievcatko a prvý x sa objavila kolika (?) - velmi nafuknute brusko, vetry neodchydzali a stolica tiez nie. A samozrejme asi 8 hodinovy neutichajuci plac... Skusala som to s rektalkou a vysli jej len male tmavozelene šulčeky.
Vravi sa, ze to moze byt od zimy, alebo od hladu... ani jedno mi nesedi..
Mate s tym skusenost??
Dr. nam dala len Sab implex a vetriky odchadzaju, ale kakala len po troske s pomocou rektalky...
hanuky ak ti sab nezaberie skus INFACOL.. je na prirodnej baze a mala mi po nom kakala jedna radost..ale je pravda aj co pise annag..dojcene deti nemusia kakat aj tyzden..
http://detskechoroby.rodinka.sk/index.php?id=322
AK ti mozem poradit rektalku nepouzivaj, len moze ublizit a zhorsi sa to neskor , skus jest zelenu zeleninu y sama , vysad ryzu , a vsetko co z coho zapchava , co mozes spravit je tym ze kojis skus pit vodu od ktorej prehana, niekedy to bola saratica som si ista , ze ich je teraz viac na slovensku a vypitaj si v lekarni parafinovy olej , pre deti a aj pre dospeluch , prirodny a neskodny sposob ako sa vyprazdnit, bez navykua bez chemikalii,a liekov..
hanuky, dojčené bábetko nemusí kakať každý deň ak dojčíš, stačí raz za napr. 20 dní, sú tu takí rekordéri. Iné je kolika a plyny, skús popozerať posledné témy, je tu o tom dosť veľa tém. Okrem iného to môže byť aj Tvojou stravou, môžeš vyskúšať vysadiť niektoré potraviny (tiež sú o tom tu diskusie) na niekoľko hodín, resp. na deň a uvidíš, či sa plynnatosť nezmiern (napr. mlične výrobky, kapusta, kaleráb, ale i jablká ...)i. Ďalším dôvodom môže byť príliš hltavé pitie bábetka.