Ahojte maminky, už som na prášky...s dcérkou sme často v nemocnici, keď bola malinká tak sa to dalo zvládnuť, ale teraz som už zúfalá... opäť sme tu na minimálne dva/tri týždne... má kanylu, nemôžem ju nechať štvornozkovat po zemi, ešte nechodí.... herňa nefunguje z dôvodu korony.... hračky z domu ju už nebavia... je unudená, umrnčaná a ja už neviem čo s ňou na týchto pár metroch štvorcových.... máte nejaké tipy alebo ako ste zabávali deti ak ste boli v nemocnici? Ďakujem
Ahoj, my sme v nemocnici neboli, ale museli sme byt 2 tyzdne zavreti doma: knizky take co sa na nich daju posuvat veci alebo tociace kolieska, odkryvat obrazky, nalepky (nas s nimi zacal pomerne skoro), malovanie prstami, plastelina, hudobne nastoje dostal nas maly k 1 narodkam a to ho hodne bavilo
@bajuss21 my sme boli v tom veku 9 dni, obchadzal opatrne v papuckach nabytok, aj ked sam nechodil, to ho velmi bavilo, vela sme citali knizky, hracky ani nemal, len kocky, stacili nam knihy, rozpravanie sa, chodil nas pozriet aspon na chvilku tatinko, sedel v jedalenskej stolicke a nieco zuzlal, pozerali sme z okna, riekanky, vypocitavanky... Prebavili sme sa ani nevieme ako. Tiez hernicka zatvorena a na chodbu sa nesmelo. Som proti mobilom a tabletom tak malym detom, a veru vobec nam tieto vymozenosti nechybali ani v takomto prostredi.
Nech manzel donesie ine hracky z domu a knihy na vymenu, mozno zaclonove kruzky na navliekanie, farbicky a kus papiera, stipce a krabicu, take bezne veci, cim by ste sa bavili aj doma. Malovanie vodou.. Nech vam to rychlo ujde a nech ste tam posledny krat ❤️
@marzuz89 lenze je rozdiel 9dni byť zavretý v nemocnici a byť tam dlhodobo, nemoct ísť nikam.. píše že tam budú minimálne dva tri týždne.. pri dlhodobých hospitalizáciach je už tablet či mobil úplne dobrá pomôcka.. ani ja by som zdravým deťom nedávala v takom veku pozerať rozprávky ale to sa nedá porovnať s naozaj vážne chorým dieťaťom čo nemá žiadnu možnosť zábavy a byť zavretý v kobke 2x2m..
@bajuss21 je to ťažké s takto malým dieťaťom,ktoré ešte nechápe tomu prečo. Tablet s rôznymi hrami adekvátne veku by som v tomto prípade nezatratila, niečo lepiť, moju v takom veku bavilo tie skrtajuce omaľovánky, stavebnice, auticko na ovládanie. Možno by pomohla rodina,kamaráti čo by pozície hračky na pár dní čo sú neokukane. Držím palce len nech to máte čo najskôr za sebou a princeznej veľa zdravia prajem
@jana_eyre_2 citam a vnimam rozdiel, no paci sa mi, ze maminka chce aktivnu zabavu pre dietatko a sama mobil ani tablet nespomina. Takze urcite jej viac pomozu rady ako tu padli, tie nalepky, pozicat novu hracku, plastelina atd. Pocitam ze dievcatko nie je nehybne priputane k posteli a tak je super, ze ma aj ine moznosti a ze maminka rozmysla, ako ju prebavit 🤗
@marzuz89 tablet jej ani nikto neradil, spomenula som ho ja (OKREM INEHO) ako sa baví dieťa ktoré je taktiež dlhodobo hospitalizované, nemyslím že som jej radila aby dieťa bolo celý deň na obrazovke ale len jednu z možností.. naopak ty si písala ako je to nevhodné, preto som sa ozvala že v takom prípade NIE JE nevhodné nič, pretože ide o to aby to dieťa čo najmenej pobyt vnímalo negatívne a nudne..
@jana_eyre_2 aha, az teraz chapem. V tom pripade nenahnevaj sa, ale tvoj prispevok je krasna ukazka vztahovacnosti, prispevky sme pisali cca v rovnakom case, tvoj a ten nasledujuci ked som ja pisala svoj tu este neboli, resp boli, ale mne ich neukazovalo. Az teraz citam 3x tvoj prvy, ze kde nukas tablet, az potom mi bliklo do oci ze POZERA rozpravky. Netreba si kazdu vetu hned prevziat na seba a ist automaticky do utoku 🤗 pisala som moj pohlad bez ohladu na tvoj prispevok 🤔
tablet je na to super len si postahuj rozpravky a pesnicky v nemocnici nie je vzdy wifi je to super najma ak napr dieta musi lezat lebo je napojene na infuzku alebo cakate niekde na vysetrejie v ramci nemocnice a potrebujes aby bolo v klide a co najmenej sa hybalo
dobre je mat aj nejaku plysovinu alebo manusku a ako aj ona je chora a tak
pripadne neskor aj stavebnice par kociek zvieratka plastove
@maximilie take ako zreby ze skrtas taku striebornu cast a odhalujes obrazok su aj cierno biele aj farebne a je k tomu take skrtatko aj to je fajn len potom je postel cela od tych drobkov striebornych
@loginexistuje waau to som este nevidela, jedine to cierne vyskrabovatko, co sme niekedy robili na vytvarke, ze vymalujes pastelkami a zamalujes tusom a potom vyskrabujes. To je nieco podobne?
Dakujem
@maximilie tu mas lin v draciku ja kupujem v action v kitsee tam maju rozne a lacnejsie ako u nas https://www.dracik.sk/kreativna-sada-vyskrabkaj...
@loginexistuje jeeej dakujem velmi pekne 🙂
@maximilie videla som veľa motívov. moja to pochopila veľmi rýchlo a bavilo ju to. Na FB je skupina Lili a jej detský svet kníh. Má veľa na podobný štýl a aj také samolepkove knihy napr strana voda,strana Afrika, strana džungla, ľadová strana a do obrazov sa priraduju nálepky zvieratiek podľa druhu.
@bajuss21 moja neter je takto v nemocnici už 2r so synom.. musí to byť úplne šialene.. maly keď je lepšie tak rád kreslí, carbe.. samozrejme veľa pozerá rozprávky, pesničky, hračky stále obmieňajú.. môže ti ich niekto bravat preč a nosiť iné? Možno keby ste ich aj pozicali od niekoho na čas.. potom ešte také ako suchú fazuľu, poháriky, nech si vkladá, vysypa.. urobiť bunker na postieľke, hrať sa na skrývačku.. snáď sa vám čoskoro polepší.. na moju neter a jej malého myslievam celé dni ako to musia mať nepredstaviteľné ťažké...