Text roprávky Ako prišla kukurica o všetky zuby

lenocka23
22. máj 2014

Ahojte, chela by som Vas poprosit, ci mate niektora text rozpravky Jozefa Paulovica "Ako prisla kukurica o vsetky zuby" Podarilo sa mi ho najst cca pred dvoma mesiacmi ale neulozila som si ho a teraz ho neviem najst, ako by sa prepadol pod zem, ujo google je bezmocny... (alebo zle hladam, netusim)
Dakujem velmi pekne.

adrioska
22. máj 2014

Ahoj, ja asi mam, oskenujem ti ho? 🙂

danuella
22. máj 2014

aj ja by som poprosila teraz ficime na rozpravkach vdaka

adrioska
23. máj 2014

@danuella posli mi mailovu adresu 🙂

kittykittyke
26. máj 2014

@adrioska mohla by som aj ja poprosit? 🙂
vopred velmi pekne dakujem.. adresu mailovu poslem do IP 🙂

adrioska
26. máj 2014

@kittykittyke oki poslem...🙂

janula18
20. dec 2014

@adrioska ahoj, neviem nikde nájsť text tejto rozprávky. a pri vyhľadávani mi dalo tento odkaz. Neviem či to ešte niekde máš uložený ten súbor ale dalo by sa ti mi to tiež poslať? Ďakujem veľmi pekne

adrioska
20. dec 2014

@janula18 ahoj, posli mi mail adresu

petkaaa12345689
29. dec 2014
Používateľ petkaaa12345689 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petkaaa12345689.

suhlasim 😀

cailinevelyn
2. feb 2015

ahoj, mozem ajja poprosit? Eva

alena6232
26. feb 2015

Dnes vám porozprávam príbeh o tom, ako kukurica prišla o všetky zuby. Na šírošírom láne dozrievali kukurice. Rástli v dlhých rovných radoch a cerili na slniečko svoje žlté zuby. Iba jedna, ktorá stála v 432. rade siedma spredu, bola smutná. Hoci bolo leto, tvár mala zamotanú do 12 ručníkov a vzdychala. Na vine bol hlúpy zub, ktorý nie a nie prestať bolieť. Vždy, keď fúkol silnejší vietor a do zuba jej vnikol prievan, vydal ten najbolestivejší zvuk. - Aeiouýýý! Susedky už nevládali počúvať jej prenikavé kvílenie, preto sa k nej priateľsky naklonili a takto jej radili. - Čo si ho nedáš vytrhnúť, dokedy sa chceš takto trápiť? Chceš dostať zápal okláska? So zubami nie sú žiadne špásy. Najlepšie urobíš, ak vystúpiš z radu a pôjdeš rovno k zubnému. Poslúchla ich radu. Šla, len sa za ňou tak prášilo, lebo už tri týždne nepršalo. Počkala s ostatnými pacientmi v čakárni a keď
na ňu prišiel rad, poodchýlila dvere a kuk! Vošla. Preto aj doktor najprv uvidel KUK, až potom celú kukuricu. Lekár ju vzal hneď do náručia a opýtal sa jej: - No tak, moja zlatá, povedz mi, čo ťa bolí.
- Zub. - To preto, že si ich neumývaš, máš ich celé žlté! - Ja za to nemôžem, že už tri týždne nepršalo ani kvapku. - A ktorýže ťa bolí? - Neviem, na to ste tu predsa vy, aby ste to uhádli. – Hneď sa dám do hádania. Najprv ti však dám dolu tie tvoje ručníky, aby som videl celý chrup. - Kukurička, veďty máš strašne veľa zubov! - Áno, presne osemnásťradov a v každom rade 60. A keďto všetko spočítame a vynásobime, tak je to presne 1080 zubov. - Ako ja ale teraz zistím, ktorý ťa bolí? Doktor hútal a premýšľal a o chvíľu vytiahol spod zubárskeho kresla hrniec. - Čo to nesiete, pán doktor? - Predsa hrniec s vodou! - A kam ho kladiete? - Predsa na varič. - A prečo ma dávate do hrnca? - Lebo surové zuby sa ťažko trkajú. O chvíľu voňala celá ambulancia, až sa doktorovi slinky zbiehali. Kým sa však uvarila, doktor si zaspieval pesničku : Prosil líšku vĺčik. Potom ju vytiahol z hrnca a posolil. Vzal kukuricu odborne do rúk a začal trhať zub za zubom. Za každým sa opýtal: - Bolí? - Nebolí, ale to nebol on. - Veďty máš celkom príma zúbky. V prvom rade zlý zub nebol, ani v druhom, ani v treťom, štvrtom..., ba ani v sedemnástom. - Jasné, zlý zub sa skrýva v osemnástom rade. Bol by v tom čert, aby som ho nenašiel. Budem pokračovaťv hľadaní. - Je to tento? Posledný? - To je on! To je on! Už ma nebolí! - Fúj, aký zlý zub! Nebol v ňom čert, ale červ! - Už ma nebude bolieť? - Nemusíš sa trápiť, už ťa nebude bolieťnikdy nijaký zub! - Skutočne, nikdy? - Nie, predsa sú všetky vonku! Na tieto slová skočila prekvapená k zrkadlu. Uzrela tam akúsi štrbavú špatu. To má byťona? Chcela od zlosti zaškrípať zubami, ale nemala čím.

damianqua
11. jan 2023

@adrioska ahoj,môžem poprosiť text? ladovka29@azet.sk ďakujem krasne