Ťap, tap, tapušky a iné gestá

30. aug 2024

Ahojte, chcela by som sa prosim opytat ci sa stalo niekomu ze dieta vedelo robit nejake gesta a potom prestalo? V siestich mesiacoch vedelo dieta robit tap tap ked sme jej povedali. Trvalo to asi tyzden. Potom prestala. V necelych osmych mesiacoch vedelo ukazat ako velke vyrastie, asi 1-2 tyzdne a potom zas nic. Pritom to stale pripominame a ukazujeme.

svetlonos
30. aug 2024

Už ju to nebaví. Pokial vám inak rozumie a vie sa akokoľvek vyjadriť, je to ok.

mullerova46
30. aug 2024

Môj syn zatliaskal asi týždeň raz do dňa a teraz sa mu nič nechce opakovať 🫣 proste ho to netrápi čo od neho chcem a robí čo sa mu zachce 😁 bude to o povahe

dixitka
30. aug 2024

Jasné, v tom veku všetko, čo sa naučil, najprv robil intenzívne a potom ho to po týždni prestalo baviť a prešiel na iné gesto / zvuk zvieratiek a trénoval iba to zasa 🙂 Ale nezabudol nič - teraz má 16 mesiacov a už nejaký čas robí “na povel” všetko, čo vedel, a popri tom sa učí nové veci.

basska_b
30. aug 2024

Moje deti to tiez nebavilo. Teda ako ktore. Jedna napr to uplne ignorovala, zato zacala v roku rozpravat a intenzivne citat knihy

jaskolka
30. aug 2024

Nikdy to nerobili. Ťap ťap a aké budeš veľké v živote som od nich nechcela, ani mi nenapadlo, ze to mam robiť 😆. Asi aj tapkali, keď mali z dacoho radosť, neviem. Normálne ukazovali, kyvali rukou, keď niekto odchádzal z domu(neučila som cielene, ze daj papa, len opakovali po nás) neskôr začali "tancovať" na zapnuté pesničky, tlieskali, skákali, začali rozprávať a podobne.

negymama
30. aug 2024

moj najmladsi syn neukazal na povel nikdy nic. NIKDY, v skolke nevystupoval, nerecitoval, nespieval a nefotil sa.
Inak ale rozpraval od roka vo vetach. Su deti co to robia stale a predvadzaju sa, su deti co nieco ukazu obcas, a po chvilke ich to unavi a nebavi. Su deti co taketo ukazovacky uplne vynechaju z vyvoja.

svokrinjazykmonika
30. aug 2024

Áno je to bežné že sa niečo naučia, chvíľu ich to baví a potom sa na to vybodnú 😁 oni si to pamätajú stále ale nevidia dôvod to už robiť.

danica2711
30. aug 2024

teba by bavilo robiť v kuse ťap-ťap? Aj to dieťa je len človek!

dotka04
30. aug 2024

Ano, aj nas sa naucil, potom akoby zabudol, zase sa ine naucil, zade zabudol…a zrazu bam, objavil zase to orve, potom dalsie, zase nieco zabudol…to je pre tie mini decka normalne, mozog este nema taku kapacitu drzat si “aktivne” viacero naucenych veci po dlhsiu dobu.