Dobrý deň, prosím odporúčte tablet pre 4 ročné dieťa, boli sme na návšteve kde sa neterka hrala na tablete, vzdelávacie aplikácie, angličtina a tak..našu malú to tak zaujalo..oni na tom ficia od 3 rokov, dievčatko je veľmi šikovné, múdre, veľa veci vie,..nebola som zástancom týchto vecičiek u malých detí..ale zmenila som nazor, lebo keď sa dieťa hra múdro, veľa sa naučí. Poraďte aké vzdelávacie aplikácie na výučbu sú vhodné pre tento vek. Ďakujem.
Jemine, uz vidim ako sa zas sa sem nahrnu dokonale maminy moralistky... dobre naucne aplikacie v rozumnej miere mozu byt super, urcite vhodnejsie ako len pasivne pozeranie detskych videji.
Rada si aj ja necham nieco odporucit pre 4r syna.
Mam pocit ze asi snivam!ZIADNY,ZIADNY ZIADNY tablet.Detom technologie do ruk nepatria a ak najdes jedineho lekara alebo pedagoga,ktory by ti potvrdil,ze toto bude vzdelavat tvoje dieta,tak nas prosim ta pouc,rada sa o nom dozviem.Nechapem ako moze nejaky rodic takto rozmyslat.Ale ak ti pili nervy,nedokazes ju ako rodic inak zmysluplne zabavit alebo ju proste vziat von na ihrisko,tak smelo do toho.Ked jej to das do ruky mas od nej pokoj aj 2 hodiny,spolahni sa.Ze od 3 rokov....🤦♀️
Btw, doba ide dopredu, tymto by som chcela podakovat mojim rodicom a rodicom mojho manzela, ze nam dovolili sa hrat na 386tkach a 486tkach od predskolskeho veku 🙂 a ze sme sa aj vdaka tomu dali na IT smer... To ze sa da dietatu do ruky technologia, opakujem v spravnej miere, nemusi hned znamenat koniec sveta, ale moze to byt aj prinosne..
@maminkadeticiek malej sa venujeme obaja, každý deň prechádzka, často bicykel, vyletiky, ma veľmi rada zvieratká, takže chodíme uličkami a pozeráme psíkov, pozeráme mačičky, v rieke kacicky, kŕmime holuby, doma knižky, puzzle, Albi knižky s perom má skoro všetky, plastelína, skladačky, kočík s bábikami..venujeme sa jej dosť..stále vonku na dvore, trampolína. Chodí do jasliciek na pol dňa od 2 rokov..je šikovná. Ja len uvažujem ako ju podporiť v učení a zdá sa mi vhodnejšie radšej cielene vybrať vhodnú aplikáciu ako sedieť pred tv a púšťať anglické rozprávky.
@ivka225 ale to neznamená že dieťa bude na tablete od rána do večera..Mala chodí do sukr.skolky na pol dňa, každý deň prechádzka, hry, dvor,.malý výlet, večer knižky, ja ju neviem doma učiť angličtinu, nie som učiteľ, nemám materialy, príde mi vhodnejšie venovať a hrať sa 10 min.na ang.aplikacii ako pozerať v tv ang.rozpravky..alebo čo je také zle na tablete?
Velmi ocenujem pokoj a konstruktivnu odpoved ktorou si na mna reagovala hoci mam diametralne odlisny nazor.Aby si ma chapala ja respektujem ze co rodic to iny pristup k vychove.Verim,ze kazdy chce pre to svoje dieta to najlepsie a ma pravo vychovavat dieta ako uzna za najvhodnejsie cize ti do toho nebudem mudrovat,je to vasa vec.Ale naozaj si myslim,ze je pre dieta uzitocnejsie pozerat tie anglicke rozpravky a zdokonalovat sa cez ne v jazyku ako pouzivat tablet.Skratka a dobre ja naozaj verim ze tablet a technologie detom do ruk nepatria.My vsetky tieto vecicky doma mame,pracujem u telco operatora takze technologie su moj chlebicek,ale v tomto zastavam nazor Steva Jobsa.
https://www.startitup.sk/steve-jobs-svojim-deto...
Btw,ked uz nevies co s nou,dieta sa musi naucit aj nudit a vediet sa zabavit aj samo.Tento skill je velmi uzitocny ako pre nu tak aj pre teba.
Naozaj si skús zohnať alebo požičať tú knihu od Spitzera… S istým zjednodušením – výpočtová technika pre dieťa v tomto veku je niečo ako alkohol alebo cigarety. A teraz si odpovedz na otázku: koľko alkoholu a koľko cigariet je pre predškolský vek vhodná denná dávka?
tiez som za to ze to nie je vhodne, ak je dieta sikovnejsie, tak urcite nie kvoli aplikaciam, moja je sikovna, ma aj vyssie IQ, ale tablet nepouziva, na druhej strane poznam deti ktore bez tabletu nevedia fungovat a nevedia ako inac sa da travit cas. Viem, ze to nemyslis v zlom, ale fakt je to zbytocne a dieta uberas o jeho detstvo a predstavivost. Je kopec vzdelavacich hraciek, mas albi knizky, ... Kazda hracka je svojim sposobom vzdelavacia, lego a kocky rozvijaju motoriku a predstavivost, puzzle je tiez super, su rozne aj smart spolocenske hry uz (skus si vyhladat), kreslenie je dolezite, ucenie pesniciek, basniciek, cim si trenuje pamat, to su zrucnosti ktore ma dieta ovladat. Vsetky tie aplikacie sa daju nahradit a maju na to dieta uplne iny vplyv
@euie tak neviem ako je mozne, ze su IT fachmani, ktori v detstve minimalne kym isli do ZS, nemali ziadne digi technologie v ruke
Je to uplne zbytocne, dieta, ktore ma tablet, nebude sikovnejsie ako to, ktore ho nema, ale rodicia sa,s nim hraju, vela mu citaju, kupia hry typu logico a pod. Tablet v nom naopak zabija fantaziu, kreativitu, dieta sa nebude vediet bez neho zahrat. Chod sa poradit za detskym psychologom, ak bude sukromny, mozno ti povie, aby si kupila dva, ze bude mat v buducnosti o pracu postarane. Pocet zavislych deti enormne stupa, aj ked teraz ma na tom podiel aj pandemia, ale tento narast bol uz pred nou. Cim mladsie dieta, tym skor moze byt zavisle.
Je rozdiel keď sa dieťa hra celý den na tablete hry a nekončiace levely,.alebo sa zahrá puzzle, pexeso, doplnovacku..alebo si pozerá zvieratká s názvom v angličtine..podľa mňa to môže byť prínosom..
No, a presne pre taketo nekompromisne nazory asi autorka zalozila tuto temu anonymne.
Baby, otazka bola konkretne aplikacie, zatial tu nezaznela ani jedna.
Okrem toho to cele smerujete tak, ze tie maminy co daju detom tablet sa s nimi akoze nehraju a nevenuju sa im? 😂😂😂 sak to asi vsetci chapeme, verim ze v konecnom dosledku aj vy, ze to je trochu mimo takto napisat...
@elizabet173 to zase nehovorim ze musi byt podmienka vstupu do IT, ale viem podla seba, manzela aj dalsich ludi v mojom okoli, ze prave to ze sme sa odmala hravali s pocitacmi (kto si este pamata DOS a spustanie pomocou suborov s priponou .exe 😇 ) nas velmi ovplyvnilo a dali sme sa na IT smer.
Naopak, poznam pripad z gymnazia, ked chalan v prvom rocniku na informatike ani nevedel zapnut pocitac, lebo podla jeho prisnej maminy to nebolo vhodne aby mal pocitac doma. Proste vsetky extremy su zle. netreba zavrarqt oci pred svetom v ktorom zijeme, detom predsa urcuje rozumne hranice rodic.
@euie to, či dieťa v predškolskom veku má alebo nemá tablet, jeho šikovnosť neovplyvní, čosi málo o tom viem. O stredne škole som nepísala ani slovo
Deti potrebujuvhru, pohyb, pozorovat, skusat a ucit sa napodobnovanim. Rozvoj fantazie a kreativity pri rieseni situacii. Toto appka a plocha obrazovka nenasimuluje. Za mna isto nie. https://dvojka.rozhlas.cz/pocitace-maji-devastu...
@ivka225 @zuzudrnda @@elizabet173 @maminkadeticiek
Milé ženy, iba vŕtante a zastávame si SVOJ názor. Nikto sa tu na neho nepýtal. Nikto nie je zvedaví že vy úplne prísne by ste dieťaťu nedali nikdy v živote mobil. Ten článok a tá kniha ak nežijeme ešte stále v 1990 tak viete že technológia ide popredu. Dnes si už v zahraničí jedlo v reštike nekúpite bez mobilu aby prečítali QR code. Ak nemáte k téme čo pridať svoj svetahodný názor si môžete akurát tak nechať pre seba.
Autorka: KidloLand (tam je všetko, čísla farby,tvary), potom Hey Duggee (tých je veľa je to podľa BBC postavičky), Endless Reader Endless numbers (ale to až keď bude ovládať čítať a písať-náš už vedel v 4 rokoch-vďaka asi tabletom lebo ja som ho jeden z jazykov vôbec neucila 😉😬🙄, druhá je na gramatiku, jazyk úžasná učia sa so mnou teraz Španielčinu cez Duolingo-lebo chcú-a zase cez tablet), Pazu mini (tam je tiež všetko). My sme veľká tech rodina môj manžel pracoval v IT takže každé jedno má iPad a pri najmladšej nám tento rok práve on zachránil život a spolucestujúcich pri 20+ hodinovom cestovaní. Nie ako iné deti v primium business, vrieskali ako keby im hlavu trhali a nevedeli ich utíšiť až pokial sme im nepožíčali iPad a vymaľovali s voskovkami a nálepky. Veľa šťastia pri učení. A ak natrafité na dobrú nemčinu (app pre deti tagnite má prosím). 😘🎈💕
@cariad ak sa nemýlim, toto je diskusia, každý si môže napísať do nej čo chce, či? To, že by som dieťaťu v troch, štyroch rokoch nikdy nekúpila tablet, nie je o tom, že by som bola prísna, ale o tom, že ho chcem nové veci učiť inak, ako pasívnym sedením s tabletom v rukách.
@elizabet173 milá Elizabet173, autorka sa nepýtala na voľný názor hodciakej Elizabet173, ale na konkrétne aplikácie. Doslovne povedala “doporučte”. Nie nepýtala sa názor a nie nie je to voľná diskusia, rýpnem si lebo môžem, na váš názor. To, že vy máte automaticky vsugerované iPad=nikdy nebudem dieťa k ničomu viesť vhodnými slovami,skutkami, automaticky keď podám iPad sa nebudem dieťaťu venovať, keď dám iPad nemusím ho ja nič naučiť, nikdy ho nezoberiem na prechádzku nevysvetlím mi nič, nikdy nepoužijem iPad na vzdelávanie si automaticky sa vzdávam všetkej povinnosti voči dieťaťu, vôbec sa nebudem dieťaťu fyzicky venovať aj keď drží iPad v ruke, zobrať iPad a rozoznávať stopy divích zvierat, huby,kvety vtáky (úplne všetko) pomocou kamery, a tak ďalej. To je iba vaša prestava a vaša viera, že tak to funguje a každý zástanca technológie sa zbavuje zodpovednosti voči vzdelávaniu dieťaťa. Lebo automaticky dávam iPad na celý deň (keby ste ho dali tak by ste častokrát videli že deti venujú pozornosť niečomu tak 15 minút-obyčajne potom dostanú nápad a chcú veci skúsiť samy, alebo chcú od rodiča aby im pomohol s niečim). Vidno zme vy sa spoliehate na svoje informácie a informácie z knižnice (čož nevolá
pravdepodobne zmodernizovaná od 1970/80/90. Takéto rozmýšľanie je naozaj patetické,detinské a malomeštiacke.
Stavím sa, že ste narodená 1980 roky alebo do prvej polovice 1990.
01000111 01101111 01101111 01100100 00100000 01101100 01110101 01100011 01101011 🍀
@cariad kľúúúúd, nikde som nespomenula to, že sa mamička nebude dieťaťu venovať, keď mu dá do ruky tablet. Vyššie som písala o závislostiach, čosi o nich viem. U mňa nejde ani tak o vek, ale o povolanie, ktorým sa živým a teda viem, čo to s deťmi dokáže robiť.
@elizabet173 nebudeme si rozumieť, vy nechcete pochopiť fakt, že keď ten iPad do ruky zoberie nie je to nastálo a navždy tak ako ja nepochopím extremistické zmýšľanie typu, z každého je istý druh závisláka ba niečom alebo ba niekom.
@cariad my si nemusíme rozumieť a nemusíš mi vykať, toľko rokov zase nemám a na MK si tykáme. Stačí, že ty budeš rešpektovať, že ja si napíšem názor, aký chcem a ja budem rešpektovať tvoj názor. Tak, ako ja sa utvrdzujem v priebehu rokov v tom, že je zbytočné, aby malo dieťa v troch, štyroch rokoch k dispozícii vzdelávacie aplikácie na tablete, ty si presvedčená o svojej pravde. Ok
@elizabet173 dobre tak sa utvrdzuj v tom jednosmernom názore. Veľká šťastia. 🍀
@cariad ale ty tiež, tvoj názor je tiež jednostranný 🍀
@elizabet173 Jednostranny nazor este nemusi byt nutne zly. Ja mam napriklad, pokial ide o podavanie alkoholu detom do 6 rokov, tiez jednostranny nazor.
@ivka225 jednostranný názor nemusí byť zlý, je však rozdiel, či je podložený študovaním, skúsenosťami, odporúčaniami odborníkov, alebo je to len názor
Ziadne. A to nie je nazor, ale dokazana skutocnost. Viac napriklad v knihe Manfred Spitzer: Digitalni demence