maminky mate niake skusenosti moj maly ma rok aj 8 mesiacov... a ked sa mu nieco nepaci zacne si trieskat hlavicku o zem ..:( neviem preco ako ho to mam odnaucit nadavanie nepomoze ani vysvetlovanie ...jedine ked si ho nevsimam .. ma to asi v povahe... ale chcem aby sa to odnaucil.. neni to pekne ked je niekto na navsteve a zacne si trieskat hlavicku...:(
@erika8988 😉 neboj, tvoj syncek je uplne normalne dietatko, ktore sa uci spracovat svoje emocie a prejavuje sa to aj takto ..my sme z toho tiez boli nestastni, nepoznali sme nikoho, kto by mal podobny problem, ono ludia sa s tym ani moc nechvalia, ale nie je to nic nenormalne, treba len vydrzat, prejde to 😉
@erika8988 Ahoj. Aj môj drobec má takéto stavy len s rozdielom, že prišiel na to, že ho po búchaní bolí hlavička. Teraz pri vzdore sa síce hodí o zem, ale veľmi opatrne si hlavu položí na koberec.
@sedem Veľmi dobre ti poradila. Dávať len pozor, aby si neublížil a skús mu odvrátiť pozornosť na niečo iné.
@cerez no ano, to bola dalsia faza buchania, ked uz pochopila, ze to fakt boli, buchala sa dalej, ale uz sama isla na koberec, alebo tie penove puzle a buchala sa tam, ale jemnejsie, ako na zaciatku, tak, aby si neublizila 😀 ..vtedy bolo dolezite sa tvarit, ze nevidim , nepocujem a nezaujima ma to, ju to potom prestalo bavit 😝
@erika8988 u nás je to také isté. A tiež malý zistil, že to bolí, tak to robí opatrnejšie. Ja ho vtedy pohladkám po tej nahnevanej, dobúchanej hlavičke, zoberiem na ruky, polúbkam a do minúty je po hneve. Neboj, nie je to nič neobvyklé. Dobre ti poradili baby vyššie. 🙂
Obdobie vzdoru patrí do života detí. Už len vydržať a urobiť všetko preto, aby to prehrmelo bez úrazu a čo najrýchlejšie. 😀
aj moj starsi syn mal chvilkove taketo obdobie ,nie sice na navstevach ,ale to prejde ,chce to len trpezlivost 😉 ja som to riesila nevsimanim si,samozrejme okrem pripadov ,ked hrozil uraz 😉 zelam skore odznenie vzdoru 😉
u nás pomáhalo, keď som si ho vzala na ruky a tesnejšie privinula k sebe. Občas som samozrejme schytala, ale takto sa ukľudnil behom minúty, ak som ho nechala a nevšímala si ho, trvalo to dlhšie. Časom to prešlo, teraz keď nie je tak, ako si to on predstavuje, tak dvihne ruku a udrie ma povie, že som škaredá 🙂 Väčšinou mu len chytím ruku, aby ma neudieral, ale veľmi dúfam, že aj toto obdobie prejde veľmi rýchlo 🙂
@erika8988 ahoj, podla mna "nezny" zaciatok vzdoru, tiez som dlho nevedela, co s tym, napokon po mnohych roznych pokusoch pomohlo jedine to, ze som dieta chytila a drzala pevne v rukach. rycala, az sa panelak otriasal, napokon sa unavila a prestala vystrajat. tieto stavy mavala od cca 2 rokov a trvali asi 9 mesiacov. ba dokonca bolo obdobie, ze mesiac mi to robila takmer denne ☹ ☹ ☹ takze chytit a nepustit, nech sa vyvrieska, potom sa ukludni, na nic lepsie som neprisla a to sme skusali doma naozaj vselico. aj krik, aj pripadne capnutie na zadok to este len zhorsili. samozrejme, kazde dieta je ine, na nasu platil len ten rucny zverak 😅 😅
@sedem
@bubula_007
@aktiz u nas bol este taky sakra problem, ze ona naschval sla do chodby na kachlicky, tam vyskocila z celej sily a dopadla rovno na zadok s roztiahnutymi nohami (uz tu hrozi uraz chrbtice) a z celej sily trieskala hlavou o kachlicky!!! takze ja som uz naozaj musela razne riesit situaciu, kedze nevsimanie si absolutne nezaberalo ☹ ☹ ☹ najviac ma poburilo, ze som to kdesi spomenula v akejsi teme a hned som bola ukrizovana, ze preco nejdem s deckom k neurologovi, ze decko nie je v poriadku! ale bolo. preslo ju to. teraz ma priserne obdobie papulovania a tiez sa este len "hladam", lebo vsetky dobre aj horsie rady som uz vycerpala, proste nase decko je zdroj nevycerpatelnej energie a pri takom dietati neplatia tabulky, ked pridem na to, ako ukoncit jej papulovanie, dam vediet 😀 😀 😀 😀
@erika8988 ahoj, aj u nas to bolo, ale asi az okolo roka a buchal si hlavicku bud do mrezi (take tie bezpecnostne dvierka na schodisko, lebo sa tam nemohol dostat) a obcas len tak preventivne sa tresol naschval do hrany skrinky. Bolo to na zosalenie pre mna. Ignoracia nepomahala, to sa trieskal este viac. Vzdy som mu dorazne povedala "nie", "nesmies" a po case to preslo. Ja som zase niekde citala, ze deti sa naschval buchnu len takou silou, aby si nerozbili hlavu 😒 🙂
@mandragora22 o.k. tak vopred ďakujeme. Ale nás označ, aby sme vedeli hneď a nemuseli hľadať. 😀 "Milujem" takých premúdrelých ľudí, ktorí ak dobre poradiť nevedia, tak budú kritizovať, namiesto toho aby boli radšej ticho. A že vôbec zamlčia, nepriznajú sa k tomu, že aj oni niečo podobné prežili, pretože im je to možno trápne, alebo sa hanbia za to.@mandragora22 @erika8988 Ale aj takéto stavy detí patria k životu, s týmito sa musíme popasovať hlavne my, mamičky. A my sme silné, zvládneme to!!! 😉 😉 😉
@hradnapani inak toto moja robila od cca 1 roka do asi 1,5 roka, usudila som, ze to budu trojky zuby, liezli jej vsetky 4 naraz, raz sa ukazali v dasne, potom opat zmizli, ukazali, zmizli, dieta bolo ako besne, a buchala si hlavu o nabytky a vsade, kade chodila, ale to som videla, ze to nie je vzdor, ale akasi zlost alebo co. kedze vobec nerozpravala, len som sa domnievala, ze pojde o tie zuby a nemylila som sa. akonahle je vysli vsetky 4 (tiez naraz, v priebehu mesiaca) definitivne von, tak s tym prestala. ona si asi "kompenzovala" tu bolest zubkov takymto sposobom, hlupacik 😅 😅
baby u nas to iste...my sme s mužom ostali v šoku ked sa hodila 1x o zem, nemala to totiz kde vidiet...normalne sme nechapali, ze tie deti to maju akosi v sebe 🙂 aj doktorky som sa pytala...a povedala presne to co sa tu pise. Je to normalne, deti si zacinaju uvedomavat svoju identitu a aj takto to davaju najavo...niektore samozrejme viac a niektore menej...dolezite je zachovat pokoj, dat pozor aby si neublizili a mat s nimi strpenie. Najlepsie je, ze sa dokonca "pohada" so svojou babikou v kociariku, nieco jej straaasne "vysvetluje", potom hodí seba aj bábu o zem a nakoniec sa vsetky 3 dohodneme ze by to mohlo byt aj kludnejsie...🙂 Chvalabohu mam pocit že to pomaly ustáva a ma menej takychto vybuchov..
@mandragora22 ano, mne to tiez neprislo ako vzdor, ale ako nejaky zufaly vykrik o nieco 😒 ...tiez nevedel nic povedat, ale na ociach som mu videla, ze mi tym chce nieco povedat. Jedine o tu mrezu, to viem, ze to robil z trucu, ze nemohol ist dalej, ale ten nabytok... ach jaj... mas pravdu, mozno aj ta nervozita zo zubov tomu prispela...
ahojte.aj nam sa stavaju tieto prihodicky.hlavka o zem,alebo o vsetko co stoji v ceste.ked nema nic na doraz otvori dlan a celou silou sa plieska po hlave.mam normalne soky.nevedeli sme prist nato,ako k tomu prisiel,maly ma 15 mesiacov.a zistili sme ,ze sledovadim niektorich rozpravok/pat a mat,spievankovo/ sa to nanho lepi.obkukal to .a to buchanie?ucime sa baranky buc a potom robi baranky vsade.male deti nechapu,ze robia nieco zle,ked ich povodne ktomu motyvujeme my,ale casom ich to prejde.urcite su tam niekedy aj prejavi zlosti a vzdoru,ale ako nam prejavia,ze nieco chcu,ked nevedia povedat.vzdy sa snazim niecim odviest pozornost,aby sa zaujal niecim novym.ale deti su sikulky a robia to co vidia.
@erika8988 ahoj, je tu niekde aj tema o tomto probleme, skus este pohladat 🙂
A z osobnej skusenosti, mne to robila starsia dcerka tiez asi vo veku, ako je teraz tvoj syncek a jedine, co ti poradim je, aby si vzdy dala pozor na to, aby si neublizil, takze ak si bucha hlavicku o zem, dat ho na makku podlozku, vankus, koberec, ak si bucha hlavicku o stenu a podobne, zobrat do narucia a skusit upokojit, dohovaranie velmi nema zmysel, aspon nie v momente, ked dietatko nezvlada emocie a bucha sa, mozno ked to prejde, skusit povedat, hlavne pokojne, ze si moze ublizit, my sme zo zaciatku tiez nevedeli, co s tym, skusali sme dohovaranie,odvratenie pozornosti - v tom amoku jej to bolo jedno co si rozpravam, jedine co nakoniec zabralo bol cas a hlavne co najmenej pozornosti, teda co najmenej to komentovat a uz vobec nie sa nad tym rozculovat, drzim place, nie je to prijemne,ale nie je to zas az tak nezvycajne, ani nic nenormalne, trpezlivost, to prejde 😉