Zdravím všetky maminky chcem sa vás opýtať dokážu sa malý drobci naučiť padať? Lebo ten náš chrústik kde vstane tam aj spadne nestíham chytať 🙂 všade sa škriabe.Popri nábytku ho neláka ale skôr po celom byte sa plaziť ako vojak a čo ho zaujme tam sa zdvýha, a ked niečo robím napr. varím,riadim atd. tak nestihnem a šup a je dole 😖 Cítim sa ako nezodpovedná ked my spadne.Manžel je stále v zahraničí tak som sama na neho.Nevadí my že som sama ale to že nestíham chytať.Dokáže sa naučiť sám padať na zadoček?
ja som mala pri oboch detoch take kratsie obdobie padov a stresu, ale potom sa naucili...
@550 nechytaj ho, pokial.nie je blizko nejakeho rohu a pod..inak ak.budes stale chytat takbude padat lebo si bude mysliet ze si mu stale za ritkou a nenauci sa samostatnosti.
ked sabude stavat prid k nemu a ukaz mu ako padnut...ohni mu kolienka a posad na zadocek...aleinak.munechaj moznost naucit sa to..kukni knihu koncept kontinua..je to super vysvetlene..ze akomy matky v snahe pomoct dietatku vieme v podstate uskodit
@550 ahoj, urcite sa nauci coskoro padat, vobec za nim nebehaj, len mu nachystaj bezpecny "teren", aby nieco nemohol prevratit, alebo rozbit. Urcite ho nechaj padat sameho, on sa zbada a mozno po par dnoch az tyzdnov si to natrenuje. Nase male chodilo dost dlho s typlami a modrinami, ako dobite, kym sa to naucilo, ale nic vazne sa nikdy nestalo a po chvilke to uz islo samo. Este s ucenim chodenia bola jedna modrinova faza, ale to tiez zvladne dieta bez chytania o vodenia, treba sa len ovladnut a nebehat mu za zadkom🙂. Teda pokial sa neruti z 10tich schodov 😀
Ahoj, moje obe sa naucili. Nechaj maleho nech pada a vstava sam, on sa to nauci a ked sa bude ucit chodit, vemĺmi to vyuzije a bude sa spoliehat viac na seba . POvedala by som, ze su dva typy mamiciek, tie, ktore na ihrislku hned utekaju za drobcom ked spadne a hned ho vstavaju na nozky a potom tie, ktore nechaju nech pekne padne a vstane sam, ale to samozrejme zalezi od okolnosti 🙂. Drzim palce a neboj, deti si same poradia 🙂
ako ja ho hned nechytám čakám kým nespadne na riťku ale dakedy sa to nepodarí a spadne dozadu potom plač chytím ho na ruky a zase ho dám na zem a on zas ide tam kde si ublížil vôbec sa nebojí všade ho mám 🙂 Ešte nu aj poviem ale on sa len usmeje a je tam. ☹
baby ja vám veľmií pekne dakujem troška my odlahloaspoň nie sme sami modrinkavý aj ked ma to trápi čo to bude ked začne chodkať ach jaj
ja som mala a mam doteraz velky problem padanim mojho syna... vzdy som sa o neho velmi bala, a len a len chytala a dnes ked spadne, tak hoci da pred seba ruky, vzdy spadne na hlavu... doma ho nechavam, nech pada, horsie je to vonku... musim za nim behat, pretoze ak by spadol vonku na hlavu na beton, asi by si rozbil cele celo a to zasa nechcem. bude mat 23 mesiacov, a stale len bezi a bezi, odkedy vie chodit, mozno aj preto tak skaredo pada, ze je stale rozbehnuty 🙂
@550 to sa nauci moji obaja to tak robili kym si nezvykli 🙂
Nauci sa, ty davaj len pozor na rohy a podobne nebezpecnosti, obcasny pad aj hlavickou o zem je sice neprijemny, ale rychlo preboli a je ponaucenim, aby nabuduce spadol inak. Drsne, ale rychlejsie sa nauci. Ked si pri nom, tak jasne, ze ho zachytis a nenechas spadnut, ale nemusis vzdy utekat za nim, ked sa niekde zdviha. Len ho nabadaj pokojnym hlasom, aby bol opatrny, on sa nauci davat si pozor 🙂
No moja dcerka pada krasne,teda ona nepada pekne si sada na zadocek... 🙂 ide na to velmi opatrne,aj ked sa postavi a chce ist dolu tak pomalicky 😀 ma o xeba strach! Samozrejme ze aj spadla uz,ale minimalne...