Syn sa bojí detí

smile31
6. júl 2016

Ahojte maminky, prosím vás nemáte niektorá podobný problém? Syn sa bojí detí, keď sme niekde napr v obchode a nejake male dieta tam zakričí, niečo pri ňom povie, prihovorí sa mu tak malý spustí taký rámus, začne plakať, úplne histéria... aj keď ideme na ihrisko a sú tam deti ale nekričia, neprihovoria sa mu tak je to ok... už neviem čo mám spraviť... či ho nasilu dávať k deťom keď kričí ako o život, roní slzy, je mi to ĺúto ho nútiť a pchať ho k deťom nasilu....:( syn má 17 mes.

glorikarebeka
6. júl 2016

@smile31 urcite nie na silu,ono to musi prist samo,nechaj ho je este pomerne maly.Moja starsia sa tiez hravala sama na ihrisku alebo len pozorovala deti.Najlepsie keby si mala nejaku mamicku a tiez ma vekovo dietatko a spolu chodit sa hravat,ale urcite ho nenut,bolo by to este horsie.

timea7
6. júl 2016

@smile31 nasilu určite nie. Takto reagoval vždy? Nestalo sa niečo, neublížilo mu iné dieťa? Stretávate sa aspoň v rámci rodiny s deťmi napr. jeho sesternicami, bratrancami? Možno mu vadia len deti určitej vekovej kategórie, niektoré deti od malička inklinujú k starším, ale rovesníkov nemusia, alebo milujú bábätká a mladšie deti, ostatné odmietajú. Od detí ho neizoluj, ak sa mu nejaké prihovorí v obchode a on sa rozreve, nejako zvlášť to nerieš, snaž sa odpútať pozornosť iným smerom. Choď s ním aj na ihrisko (nie preplnené deťmi), do parku, ale nechaj ho hrať sa bokom od detí. Ty sa s ním ak sú deti v blízkosti, nehraj, iba sa mu prihováraj. Ani sa nevyhýbaj akciám pre deti, nemyslím teraz samozrejme karneval, ale napr. cestu rozprávkovým lesom a pod. Alebo choďte do ZOO, budú tam aj deti, ale zvieratká ho zrejme upútajú viac.

maciatkolulu
6. júl 2016

@smile31 ved ma iba necely rok a pol, je to prenho uplne nove, pisti to 😀 , tak sa proste boji, rovnako asi ako by sa zlakol mnaukajucej velkej macky, treba este cas, asi nema surodencov... To sa spravi a za chvilu bude behat po ihrisku a ine male deti sa budu bat 😉 ani sa nenazdas

smile31
autor
6. júl 2016

@timea7 v zoo sme boli a v pohode... deti sa mu aj prihovarali a nic... no zrovna ie ze ublizilo ale ked mal 9 mes tak sme v obchode stretli kamarata s malou dcerkou, syn mal na kociku pripevnenu hracku zirafu ona prisla a chcela mu ju zobrat ale jej otec ju zobral ona strasne zacala kricat histeria a maly sa trhol a spustil taky krik ze dovi...od vtedy mi toto robieva staci ze sme aj na ihrisku a nejake dieta nieco povie hlasnejsie a uz to tam je niekedy staci aj ze to povie blizko neho potichu a place hned....ale to neni jedovanie on roni slzy o sto šesť....v rodine deti sú ale to su vsetko maly certici ukricani takze bez sance... nechce nikoho maleho.... s detmi cca od 8 rokov problem nema...ani s dospelimi ani ked zakricia len s detmi...

smile31
autor
6. júl 2016

@maciatkolulu no dúfam, že sa to zmení... lebo dnes to bola katastrofa sa po mne vsetci pozerali ako keby ho bijem alebo neviem co...a to len pri nom v obchode maly chlapec nieco prehovoril

smile31
autor
6. júl 2016

@glorikarebeka aj ked je nejake dietatko pri nas a je potichu neprihovara sa mu nechyta ho je to ok... ale ked sa prihovori zakrici koniec....

sam2
6. júl 2016

@smile31 poznam... moj ma skoro tri a deti sa boji. Proste kym sa neotuka tak koniec. Prideme na ihrisko, tam su deti, uvidi to a uz to ide: maminka domov.
Ale napr.s kamaratovym synom, rovnako starym sa v pohode hra...
Potom ma obdobie ked je s detmi v pohode.... Ale ako opisujes, ak sa mu prihovori cudzie dieta v obchode, parku alebo kdekolvek, sice sa nerozplace, ale pyta sa na ruky a chce ist prec.... od septembra nastupuje do skolky, tak snad sa to zmeni... ale zasa, mozno je povaha po mne asi. Tiez som hanblivka par desiatok minut mi trva kym sa v cudzom prostredi, medzi cudzimi otukam 🙂

timea7
6. júl 2016

@smile31 myslela som si, že mal nejakú zlú skúsenosť, ale nevenuj tomu príliš pozornosti. no tak si trochu poplače, nijako totiž nezabrániš tomu, aby sa nejaké dieťa pri ňom nerozplakalo. Iba mu kľudným hlasom povedz - to nevadí, že chlapček kričí, pôjdeme od neho ďalej. Ak sa mu prihovorí normálnym hlasom a on sa rozplače, na to nereaguj vôbec, roní slzy, neroní, nehovor o tom, snaž sa odpútať pozornosť. Každé dieťa je iné, nemusí byť zrovna to tvoje šťastné medzi deťmi, aj ja som si ako dieťa vystačila sama.

smile31
autor
6. júl 2016

@timea7 on ma taky silny hlas on ked zacne plakat to je hrozne ja sa mu snazim kludne povedat zaujat ho nejako ale vtedy nic nepomaha... proste place a place dnes mi plakal este aj pol hodinu ked sme uz boli doma...dufam ze ho to prejde... od skusenosti s kamaratovou dcerou mi takyto ostal

timea7
6. júl 2016

@smile31 nevšímaj si to veľmi,lebo to budeš tým len zhoršovať, hlavne si nevšímaj okolie, proti hlúpym reakciám sa musíš obrniť.

smile31
autor
7. júl 2016

@timea7 najlepšie je keď s aniekto spýta, že prečo plače ja poviem že sa bojí resp nemá rad deti a tie reakcie ale to nie je mozne to urcite nie ... to ma vie tak vytocit

timea7
7. júl 2016

@smile31 vieš najmúdrejší sú vždy tí, ktorí s tým nikdy nestretli. Mohla by som ti dlho písať o poznámkach okolia, keď ideme s deťmi zo škôlky na prechádzku....ako je možné, že sa hodí o zem, ako je možné, že sa nechce s kamarátom držať, čo to majú tie deti za rodičov, čo to majú za učiteľky, že sú také nevychované....asi by mali byť ako stroje.....jedným uchom dnu, druhým von bez medzipristátia.

paulinoocka
7. júl 2016

@smile31 ludom ktori si tym nepresli to proste nevysvetlis. A kazda tvoja snaha o vysvetlenie bude len mrhanie energiou. Netreba sa nad takymi ludmi ani pozastavovat 🙂

smile31
autor
7. júl 2016

ďakujem vám žienky za povzbudenie 😲

lily14
8. júl 2016

U nas je to podobne,dcerka skoro 3rocna,sa tiez boji,resp sa akoby uhyba ,ale u nás to je lebo ju 2xsilno poskrabalo jedno dievcatko na ihrisku...som z toho velmi nešťastná,dufam sa to zmení v škôlke

tinka_1807
6. aug 2023

@smile31 ako všetko... Je to len obdobie. Náš mal tiež také. Potom prišlo, že deti iba ticho pozoroval. A teraz už sa začína trošku aj hrať s nimi. Ale niekedy to ide niekedy nie. Podľa mňa to prejde, len má také obdobie a možno zlu asociáciu. Ale časom keď zistí, že nie všetky deti sú ukricane, tak to prejde. Nič sa neboj 🙂