Ahojte, potrebujem radu,
Syn má 15 mesiacov a som znovu tehotná.
Zároveň sa mi vyskytla príležitosť práce na dohodu, jedná sa o 1 celý deň 1x do týždňa (každý pondelok) ... malého bude strážiť moja mamina a pol dňa manžel.. bolo by to vhodné aj pre to, aby si zvykol na to,že niesom vkuse s ním,keď aj pôjdem do pôrodnice... lenže malý ešte nebol tak dlho bezomňa, max na 3,5 hodky zatial..
Zobrala som ponuku a teraz sa trápim, neviem či som spravila dobre.
Potrebujem radu a skúsenosti mamičiek ktoré boli v rovnakej situácii. ďakujem za odpovede.
@tyelde ďakujem 😘 mas pravdu. Ďakujem za podporu.
@katariinam
Ahoj, to je super, ze ti ho budu strazit pribuzni, navyse babicka a otecko dietata, ved to su idealne podmienky priam. A co to je 1 cely den v tyzdni?
Ak maly nie je zvyknuty byt bez teba, tak je najvyssi cas zacat. Zacni ho nechavat na pol dna babicke a potom pol dna manzelovi, proste treba ho na tu zmenu pripravit postupne, aj ked iba o jeden den v tyzdni.
Ak je ponuka pre teba vyhodna a si v tehotenstve fit, tak nie je dovod trapit sa, ci nebidaj lutovat. Inak blahozelam k tehotenstvu. Kedy mas termin?
Veľa mamičiek to už teraz takto robí, už to nie je brané až tak tragicky ako v minulosti, že mam čo šla do roboty skôr ako malo dieťa tri roky bola "krkavčia matka" lebo s ním nechcela byť doma. Teraz sa už veľa žien sústreduje aj na svoju kariéru a ich práca ich baví takže je jasné, že sa tam budú snažiť vrátiť čo najskôr 🙂 Vôbec sa kvôli tomu nemusíš trápiť, presne tak ako si napísala aspoň si začne trošku zvykať, že s ním nie si stále a je to predsa len jeden deň takže to nie je žiadna tragédia
Jeden den v tyzdni pri takto zabezpecenej opatere a 15 mesacnom dietati je uplne v pohode. Netrap sa. Prospeje to uplne vsetkym. Pre teba psychohygiena pred tym ako sa dostanes po porode do kolotoca starostlivosti o dve male deti, tatino zisti, co je to starat sa o dieta a babka si s vnucikom vytvori silne puto. Vyborna prilezitost.
Ja som nastupovala do práce pri prvorodenej, keď mala 16 mesiacov. Robila som dokonca aj denné aj nočné. Rýchlo si zvykla, že mama odchádza a prichádza.
@katariinam jeden den je nic to bude v pohode este, ked bude s ludmi ktorych pozna isla by som do toho
ja to mám tak isto, môj bol síce o niečo starší, ale berie to v pohode, ten jeden deň je s ockom, tak nemám žiaden stres, otec je rodič rovnako ako mama
@tortelinka
@eliska13
@rutie
@monicka144
@trdelnik234
ďakujem vám za milé komentáre. pomohli ste mi. :-*
tiež si myslím, že keď bude s manželom tak budem kludná, len sa bojím že bude plakať, a to mi ho je lúto. 🙂 ale zvládneme to, ešte skúsime natrénovať.
Inak termín mám koncom dec-začiatkom jan. a ďakujem veľmi pekne!
@trdelnik234
@monicka144
Dovolím si oponovať, kedysi šli deti bežne ako ročné do jaslí a ženy do práce
@katariinam je to super, ze mas moznost na jeden den v tyzdni prist na ine myslienky, urobit nieco uzitocne, co ta naplna a sucasne ta to nabije energiou a na maleho sa budes este viac tesit, budete si navzajom vzacnejsi. Maly bude s ludmi, ktori sa o neho vedia postarat a ty im doverujes, niet sa coho bat, niet sa preco trapit, hor sa do toho, vsetkym vam to dobre padne🙂 Drzim palce.
ahoj, ja som sa vrátila do pôvodnej práce na 1 deň v týždni, keď mala dcéra presne 15 mesiacov. Stará sa mi o ňu vtedy mama. Okrem toho, že to finančne dosť pomôže, je to pre mňa zmena a postupný návrat do okruhu "iných" problémov. Keď bude mať 2 r. plánujem ísť už na polovičný uväzok a na plný až v 3 rokoch. Ak máš spoľahlivú opateru, určite to vyskúšaj. Len pozor na odvody - počas rodičovskej ich za Teba platí štát, ak začneš pracovať napr. aj na dohodu, už si ich budeš platiť samozrejme sama a pri nízkom príjme bude aj vymeriavací základ nižší, t.j. na dôchodok sa Ti započíta menej ako pri odvodoch od štátu (neviem presnú sumu, ale štát platí odvody z nejakej sumy okolo 500 eur).
moja ide od roka do jaslí a ja do roboty, v zahraničí ťa nikto tak dlho doma nenechá a všetky to zvládame 🙂 neboj sa, bude to v pohode, veď je to len jeden deň do týždňa, to si syn ani nevšimne a ty sa tiež aspoň trochu dostaneš mimo domu aj privyrobíš, to sa vždy zíde....a keď sa nebude páčiť, tak dáš výpoveď. smelo do toho!