Syn má 1 rok a ešte nebol u zubára. Čo vaše dieťa?

petrusia
30. nov 2010

Ahojte, chcela by som sa opýtať: mám ročného syna, kedy treba ísť s ním k zubárovi na preventívnu prehliadku? Ďakujem.

andrejecka
30. nov 2010

keď nemá kaz a ani sa mu neprerezávaju trvalé zubky, tak nemusíš, my sme boli prvý krát až ked malá mala 5 a pol a to jej išiel prvý trvalý zub, kaz nemela žiadny

kaktusik007
30. nov 2010

rovnako ako odpoved na otazku, kedy je potrebne zacat zuby cistit.... no ked vyrastu predsa 😉 ziadne take, ze ked su len mliecne netreba... treba hned od malinka zvykat na uja v bielom plasti s pohybujucim sa kreslom 😉

ani3012
30. nov 2010

mne len jediný lekár -zubár povedal : Má zuby? Má! tak má nárok aj na zubára
ostatní nás vyprevadili ku dverám s tým,že až od troch rokov kvôli poisťovaniam 😝
Vtedy mal malý okolo dvoch rokov,ale musím napísať,že dovtedy bol so mnou na mojej prev.prehliadke, aby videl,ako to tam vyzerá a nebál sa

martinex
30. nov 2010

ja som sa zubarky nato pytala a povedala,ze staci prist ked vyjdu vsetky mliecne...mne to pride trosku neskoro, ale niektore maminy uz s rocnymi detmi u zubara boli 🙂 takze idealne bude zavolat zubarke a spytat sa kedy prist 😉

andrea487
30. nov 2010

zo zákona je povinná detská prehliadka u detí 2x rocne od 1roka!
no nie vsetci zubári to akceptujú ☹ pretože mi sme volali do 4ambulancií kde mi povedali že také malé neberú...
je to smutne lebo je nato zákon.. 😖
mi sme boli ako 15mes. malá sa povozila v kresle,poskerila na zubárku,aj pusu jej otvorila 😀 ,no zážitok pre dieta 😀 😀 nieje to nic strasne aspon popozerá dasienka,ci nemá nejaké výrastky,ci afty..
u detí do 10rokov aj tak nic zubár nebude robit,pretože maju teoriu že kaz do 10rokov je len nedbalost rodicov o chrup..

janka2732
30. nov 2010

No je to povinne od 1 roka ale nie každa zubarka vezme take male ja mam 4 r. a u nas na poliklinike mi povedala doktorka že ona take male deti neberie hmmm.....zaujimave a jedna baba z MK mi poradila zubarku a bez problemou nas vzala 🙂 všade čitam slovaci maju žlte zuby ale ked chceš ist z dietatom na zubne tak ta odmietaju.

kamka_baranova
12. sep 2012

Ja som volala mojej zubárke ked mal malý 10 mes a 4 zuby a objednala nás až na október....

masinka
12. sep 2012

my chodime s detmi na preventivky odkedy maju zuby, aj ked bol problem najst zubara 😖.... nasa dokina vrta len co najde zacinajuci kaz a nenecha to zajst do stadia, kedy zacne zubok boliet alebo dojde k zapalu. objednat sa musime vzdy 3 mesiace dopredu, lebo ma plno... detskych zubarov je malo a tych dobrych este menej....

pectore
12. sep 2012

my mame 18 mesiacov a este sme neboli u zubara...ked som bola na preventivke (mam zubarku uz od dectva) tak vravela ze staci v dvoch rokoch ak samozrejme nebudu nejake problemy....s mensimi detmi je to tazke lebo nechcu spolupracovat...a kedze zubky mame pekne bez kazov ci zazltnutia tak este sa nechystam...

zuzub
12. sep 2012

mne väčšina zubárov povedala, že od 3 rokov berú detičky.ja idem teraz v oktobri na prehliakdu tak chem zobrať malého nech sa aspon pozrie ako to tam vyzerá 😀
myslím, že pokiaľ má zúbky ok nemá žiadne problemy, pekne si čistí nie je dôvod na takú skorú návšetevu zubára.

silviatko
12. sep 2012

moj malý mal teraz tiež rôčik,ale má len jeden zúbok..takže je to ešte zbytočné.keď bude mať aj predné samozrejme pôjdeme 🙂 neviem ako je to so zubármi,ale môj je súkromný a určite ho vyšetrí

nikusa9
12. sep 2012

my sme boli ked sme mali 3 roky...ked som videla, ze ma zubky pekne biele, nikdy sa nestazovala zeby ju bolelo, pravidelne sme cistili rano, vecer...v 3 rokoch doktor skontroloval, povedal, ze mame zubky krásne a ze staci prist o rok...ročne dieťatko by som s tym osobne vobec nezatazovala, ak nie je problem... 😉

magali
12. sep 2012

jezis moj maly bude mat dva roky a este sme neboli, on sa boji vseobecne bielych plastov, a pochybujem ze by otvoril pusu, ja ked mu poviem aby ukazal zuby, tak vyplazi jazyk, akonahle mu strcim prst do ust, tak ma pokuse a boli to teda strasne.. takze asi tak, zuby cistime, sladkosti papame len obcas..

trinka
12. sep 2012

Nasa bola ked mala 2,5 😉

myya
12. sep 2012

no my sme boli u zubára prvý krát v roku a pol aj to iba preto lebo malí vtedy nemal ani jeden zub. A vtedy mi vravela že stačí prísť v troch rokoch.

kvietocek55
12. sep 2012

ja som bola asi keď mal malý 10 mesiacov.. nám zubárka povedala, že do roka určite treba prísť, resp. keď vyjdú prvé zúbky..

barokova
12. sep 2012

väčšina zubárov berú až trojročné deti... No aj keď má dieťa kaz nič s tým neurobia... Až keď sa ide z dieťaťom na pohotovosť s bolesťou, až potom to riešia...

euka210
12. sep 2012

ani my sme neboli, ale co som sa svojej pytala tak okolo 1,5r. mozme k nej prist. Ide skor o spoznanie miesta aby tam nechodilo len ked je nieco zle.

lenka.s
12. sep 2012

nasa detska zubarka berie deticky od 1 roka a 2x rocne robi prehliadku

janinah
12. sep 2012

som za zlatú strednú cestu, ísť k zubarke s jedným zubčekom považujem za zbytočné,náš bol prvýkrát asi v 3,5 r. a nič nezmeškal, oveľa dôležitejšie je správne čistenie zubkov rodičom 😉

moon1979
12. sep 2012

ja tiež mám info, že okolo tretieho roku ak nie su nejaké problémy ... môj malý ma 2,5 roka, ale usta by ho nedonutila otvoriť ani keby mu prepletala pred očami čokoládu ... takže si neviem predstaviť ísť sním teraz k zubárovi ... zubky cistime pravidelne a ma vsetky ako ma mat, ziadne problemy, tak zatial neriesim 🙂

alex31
13. sep 2012

ked ma uz vsetky mliecne zubky ..samozrejme ak nie su este predtym nejake vazne problemy ktore treba riesit .... my sme boli u zubarky ked mal maly 2,5 roka ... aj ked vsetky zubky sme mali uz skor ale casovo nam to akosi nevychadzalo 🙂 teta zubarka nam pozrela do pusy a za to ze sme vobec neplakali ale pekne drzali otvorenu pusinku dala malemu krasne auticko 🙂

zuzanockamt
13. sep 2012

syn ma dva roky a este u zubara nebol, ma 16 zubov a tak skoro asi ani nepojde, lebo na jeho preventivnu prehliadku by bolo potrebne zvysene mnozstvo personalu a dost pochybujem, ze existuje zubny lekar, ktory by mu dokazal prehliadnut chrup bez toho, aby prisiel k urazu alebo by riskoval demolaciu zariadenia 😀

sampo
13. sep 2012

my sme v roku boli.. normalne aj otvorila usta. Potom sme boli v 2rokoch, usta neotvorila ani nahodou a ani sme ju nijako nevedeli spracovat, tak sme odisli len s praktickymi radami do zivota 🙂 a teraz uvidime,.ako to dopadne 😉

snopkulka
13. sep 2012

my sa chystáme, syn bude mať 20 mesiacov...

bambibam
13. sep 2012

ja som u zubára s detmi nebola, najstaršia bola 1x ako 5 ročná a to len na prehliadku a mali čo robiť ,aby ju presvedčili aby vydržala mať otvorené ústa - zuby má aj v 14 roku v poriadku, Stella má 2 a nedá sa ani ostrihať,nie to ešte lekár - zubár ,stačil rengen- zamestnala cca 5 ľudí ,aby ju udržali ,takže otvoriť ústa by jej museli asi pod narkózou,a Miško nemá ešte ani jeden zub takže zubár by skonštatoval : krásne ďasienka 😀 😀 😀 😀
A Vy maminy kedy ste boli Vy 1x u zubára? Ja teda si pamatám ,že v škôlke sme si čistili zúbky hnusnou vodičkou a potom cca predškolská ,1trieda sme mali školského lekára a k tomu snami išla "súdružka učiteľka" a kto mal kaz objednali a s rodičom sme prišli na termín.

lenka_b
13. sep 2012

Ja zijem v Irsku a zubara som sa pytala a vravel, ze nie je potrebne pri malych detoch, kedze sa s tym nic neda robit. Ze, ked su deti v skolskom systeme, tak vtedy maju pravidelne prehliadky. Tu je to od 5 rokov. Ale zajtra zhodou okolnosti idem ja k zubarovi tahat zub mudrosti (bojim), tak vravel, ze mozem malu doniest a on sa jej pozrie na zubky, ale robit nebude nic... Cize sa nemas coho obavat si myslim 😉

renataspacirova
14. sep 2012

My sme sa objednali hneď, keď sa nám prerezali prvé zúbky u dvojičiek - bolo to až v 14mesiaci, takže zatiaľ sme stihli jednu prehliadku, trvala veľmi krátko, ale boli sme poučení a pani doktorka je veľmi milá, trošku síce musela ústočká otvoriť, ale dopadlo to fajn 🙂 Preto bez problémov pôjdeme aj o pol roka 😉

anjelicek26
14. sep 2012

My chodime od roka raz za pol roka...kaz na mlienom zubku je pri koreni behom par mesiacov :(

beti1
14. sep 2012

my sme prvýkrát boli keď mal asi rok, neotvoril ústa tak sme dostali rady ako umývať zúbky, a keď sme boli po roku tak to isté- zubárka sa spýtala koľko má zúbkov, či si ich umýva a máme sa ukázať o rok... 🙂