Svoje 2,5-ročné dieťa som nič nenaučila

29. júl 2024

Mame 2 a pol rocne dieta a mam pocit ze som ho nic nenaucila. Neviem nic zrozumitelne povedat. Ani ma neoslovuje mama ... manzela tata. Nie je odplienkovany, sam je len ked chce on, tazko sa snim spolupracuje v kazdej oblasti. Samozrejme uz to riesime asi rok aj s lekarmi ale citim sa strasne.. mal to niekto tiez tak a zlepsilo sa to? Ucime ho dookola vsetko mozne ale ide to pomalicky alebo vobec.

klementinka58
29. júl 2024

deti sa ucia prirodzene, vela pochytia z okolia ak maju podnetne prostredie. Zrejme tam bude nejaky zdravotny problem. Odplienkovanie ma este cas

30katrusa40
29. júl 2024

U nas rovnako. Nakoniec tam bol zdravotný problém. Syn sa zlepšuje ale chcelo to podporu psychologičky . Už keď sme vedeli diagnózu tak sa už dalo začať čosi robiť na základe odporúčaní.

autor
29. júl 2024

@30katrusa40 a ked sa mozem spytat aka diagnoza? Nam zatial nedali ziadnu. Ze az po 3 rokoch sa dava diagnoza

hederamonstera
29. júl 2024

Vobec sa neobvinuj prosim ta, urcite si super mama, povahu dietata neovplyvnis. Na odplienkovanie aj rozpravanie je cas. Bude dobre, mozno neskor ale bude. Netyraj sa

777januska777
29. júl 2024

Áno mala som to tak. Ťažká spolupráca, teda najmä nespolupraca, hnev a plač pre všetko. Do 3 rokov nepovedal ani jedno slovo. Prešli 2 roky a úplne iné dieta, ale stalo to veľa behania po doktoroch a veľmi veľa úsilia.

marianarem
29. júl 2024

To si vobec nevycitaj, pri beznej mame sa bezne dieta nauci aj same. Staci, ze nie je niekde odlozene bez podnetov a ma dost kontaktu s rodicmi. Ak sa tvoje nenaucilo, je to nim, nie tebou. Ak uz riesite s lekarmi, tak robis ozaj vsetko potrebne a pokroky sa nakoniec dostavia. Plus teda odplienkovanie v tomto veku nie je vobec samozrejmost a rozpravanie tiez vela deti este nema.

30katrusa40
29. júl 2024

Autizmus, Adhd, porucha reči. Úzkostná porucha. Má toho trocha ciev. Diagnostika bola keď mal 3,5 roka. Dlho sa čaká .

miska1997
29. júl 2024

Viem o čom píšeš.
Ja to iste so synom .. Adhd a NKS
Ale už dobieha konečne, len to chce čas

cukroska
29. júl 2024

Neboj sa všetko príde .Všetko má svoj čas.

micusa2222
30. júl 2024

A čo robíš celé dni s ním ? Veď nevaríš a neupratuješ a neprebaľuješ v kuse 24 hodín ?

autor
30. júl 2024

@micusa2222 nerozumiem otazke. Nikde nepisem ze varim a upratujem cele dni. Ci k comu je ten komentar?

iwesska
30. júl 2024

Ked je raz nedozrety mozog,tak vychovou s tym nic neurobis. Aj na odplienkovanie treba urcitu zrelost, ktora ovlada zvierace. Moj s tiez naucil az po 2,5r.

micusa2222
30. júl 2024

chcem sa len spýtať, že či nemáš vôbec čas,aby si ho vychovávala a niečomu priučila...

autor
30. júl 2024

@micusa2222 vies co nie nemam, lezim s vylozenymi nohami cely den.. to co je za otazku toto ? Mas ty vobec deti? Resp.citas co sa tu pise?

vreckovka2
30. júl 2024

K akym odbornikom chodite?

michaela66
30. júl 2024

Ajoj presne tento problém riešim aj ja maly má 2 roky a 4 mesiace bude mat 5 čo sa týka odpliekovania skúšali sme tri dni bol bez a zadržiaval mi moč tak som dala plienku naspäť keďže sa narodil a mal problém s ladvinami bála som sa aby nedostal zápal teraz nato nejak netlačím však ani pred tým som netlacila len som skúšala prešiel od tohoo tak mesiac a minule dal dole plienku a išiel sa sám vycikat na záchod aj sa vycikal ale bez tabletu sa nevycika a dnes je tiež bez plienky ale jemu keď poviem ideme sa vycikat ide na zachodik ale nevycika sa vždy sedí tam ale aspom niečo takze to nechávam voľne a skúšame takto pomaly …ja keďže je to moje druhé dieťa po 14 rokoch si ho uzivam až až a snazim sa mu ozaj venovať najviac ako sa da ale nerozpráva tiež používa slova mama,tata,baba,dede povie mňam a povie banán sem tam sa snaží ale je to bieda zatiaľ.Od septembra má ísť do skolky ale keď vidím iné deti jeho rovesníkov sú odplienkovany a aj dosť vypravaju ale každý mi hovorí iné,že má čas iný že by mal vedieť už vety ja si to pri dcere už až tak nepamätám ale takto brble svojou hatlaninou …my mame zas iné problémy ako keď nejdeme jeho smerom tak vie sa jedovat riadne ale nerobi to stále len občas alebo sa aj o zem vie hádzať alebo sa jeduje stále keď niečo neni po jeho v jedle ostal zo dňa na deň strašne vyberavy prestal mi jesť polievky nezje hocičo neoksotuje malo čo je čo da do úst čo nepozná …na jednej strane mi príde že je to normálne na druhej zas nie poviem si že to budem riešiť som z toho od včera zrovna taká stále rozmýšľam nad tým …a aj ho vyše pozorujem či nemá nejaké iné znaky na nábeh na auzizmus alebo podobne keďže to teraz dosť ocuvam

kris_tin257
30. júl 2024

Syn začal rozprávať prvé slová až v troch rokoch a odplienkovali sme ho krátko pred tretími narodeninami, vždy išlo všetko ťažko s problémami... Ma diagnózu NKS, má nedozretu nervovu sústavu čiže všetky míľniky nastávajú tak cca o 1-1.5 roka neskôr ako by mali

any_soj
1. aug 2024

@micusa2222 "Ucime ho dookola vsetko mozne ale ide to pomalicky alebo vobec." V otazke pise autorka toto, takze tvoj komentar je mimo, treba poriadne citat.