Dobry den,
Moj 2roc.syncek ma obvod hlavicky 46cm. Medzi 1.a 2. mu narastla iba o cca 1cm.
Suvisi to s vyvinom mozgu? Podla pediatra je bystry a vyvija sa dobre, ale pri 2rocnej prehliadke
nam nacrtol, ze by mal uz viac rozpravat (rozpraval nie viac ako20slov-ale je dvojjazycny).
Mali ste niekto taketo babo? Dal vam niekto k tomu vysvetlenie? Dakujem.
@alanko1 Podla mojho nazoru velkost hlavicky na to vobec nema vplyv. Nasa ma gebulku tiez malicku...na dva roky mala tusim 47cm a je to normalne dieta a spominam si ze na dva roky toho tiez az tolko povedat nevedela..iba par slov a dnes (2 roky a 10 mesiacov) uz spaja slova do viet. Rec u deti je individualna...niektore nerozpravaju poriadne ani na 3 roky a maju len svoju hatlaninu ktoru tazko rozumeju aj ich vlastne mami. Ved sama musis vidiet..ak je bystry tak sa nemas coho obavat. Ak ti aj doktor povedal ze sa vyvija dobre...a to ze nacrtol...to doktori radi robievaju lebo sa riadia podla priemeru v tabulkach. Mozno nebude dlho hovorit a potom sa odrazu rozhovori ako niektore deti. A tiez netreba zabudat ze niektori chlapci su lenivejsi ako dievcata. Keby mal problem s recou v troch rokoch tak az vtedy by som sa strachovala.