Susedia nám búchajú

anjika42
15. okt 2017

Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.

ludka140281
15. okt 2017

presne poznam čo opisuješ,,mávala som to iste,,dve žive deti,ktore sme z domu prestahovali do bytovky,pod nami starší susedia,už babička,dedko.....nám chodili aj vyzvánat a hadali sme sa,tak som im vykričala či závidia detom energiu a zdrave nohy,či im ich mám polámat,že kolesa vozíčka nebudu počut......a potom asi po dvoch rokoch pochopili,že nevyhraju,lebo nočný klud zacina o 22hodine.Samozrejme,upozornovala som deti,aby neskákali,nebehali,nič nepomáhalo..Raz ma v meste zas pani vykričala a ja od zlosti som jej povedala,nech sa odstahuje,ked sa nevie prisposobit,ved aj ona mala male deti a iste nelietali vo vzduchu....nejak to prestalo...aspon načas,neboj sa povedat jej svoje práva,ved to nerobíte naschvál👍 držím prsty

meggyinka
15. okt 2017

@anjika42 s tym neurobis nic..susedia by si mali zvyknut . Moja kamoska ma 6 deti no proste museli si susedia zvyknut. Alebo im slusne vysvetli ze to je proste dieta a v bytovkach to tak uz raz byva ze steny su tenke

korytnacka1
15. okt 2017

@anjika42 to mate nejakych starsich susedov ci mladsich? Myslim, ze 2 rocne dietatko az tak moc nedupe aby sa museli stazovat. A vela deticiek vecer pred spankom "lieta" po byte, nocny klud urcite nerusite.

nikipepo
15. okt 2017

Doverne poznam. Ja mam dve deti s naši sudedia sa začali sťažovať, keď mal starsi 9 mesiacov. Už len to vypoveda aky blbci pod nami byvajú. Teraz začali naročky pušťať hlasnu hudbu.

jonnie
15. okt 2017

Zazivam. A susedia tiez maju deti...len moje je viac zivsie...darmo napominam....uz si pripadam ako mrcha-ze len upozornujem...ale on i tak nechape. Zvazujem rod.dom...keby sa trafilo.

korytnacka1
15. okt 2017

@nikipepo to je "najlepsie" ked sused ci pod ci nad Vami "vypeckuje" hudbu na plne a Vase dieta nemoze zaspat, spat pretoze ho to rusi

siska53
15. okt 2017

@anjika42 vies co,je jasne,ze deti budu behat,lietat..aj nase tak,aj my sme tak.. Lenze..napr.my mame susedov,co ich takmer vkuse,ked su doma,pocujeme az prehnane.. Akoby vsetci vratane ich malych deti chodili v kanadach alebo co.. Byvame tam.kratko.. V byvalom byte bolo pocut zas vecer hadky susedov a obcas ich syna chodit a jasne,plac deti u podsusedov.,ale nebolo to take zle,ako to mame teraz... Neviem,do akej miery pocut nasich,podsuseda nam uz raz buchala.. No prosto byvame v panelaku.. Nejak sa tiez musim zmierit s tym,kym nenajdeme ine riesenie,ze prosto tych nzdsusedov budeme vkuse pocut..tu zenu este aj o 22v noci pocut,ako chodi po byte...alebo vibrovanie telefonu tak,ze mas pocit,ze to niekoho z nas telefon vibruje..

Riesenie asi take,ze vasi podsusedia ako aj my,by sme si mali dat izolaciu,ktora zmierni otrasy a teda stlmi hlucnost..

lianka123
15. okt 2017

Poskytnem iny pohlad. Tiez sme mali nad sebou rodinku, dve deti a poviem vam- odstahovali sme sa kvoli tomu. Je to dost na nervy, verte mi. Snazte sa aj vy ich neotravovat, aspon koberce alebo nieco co to odtlmi. Mam rocne turbo a beha ostosest. Uz sme ale v dome cize moze. Ak by som bola v byte, vzhladom na svoju skusenost, by som silno brala ohlad na susedov.

mirage
15. okt 2017

@lianka123 ako brat ohlad? Nosit na rukach ci priviazat?

bosoriak
15. okt 2017

Tak ja som mozno divna, ale teda nechat dieta behat a dupat o osmej vecer po byte ak mate spodnych susedov je podla mna vrcholne neohladuplne. A to vravim ako matka troch deti.

lianka123
15. okt 2017

@mirage Ked zijes tak, aby si nikoho neotravoval, tak nebudes ani ty otravovany.

bosoriak
15. okt 2017

@mirage A co tak napriklad jednoducho zakazat behat po byte vecer?

korytnacka1
15. okt 2017
korytnacka1
15. okt 2017

@bosoriak vela deti aj ked im poviete nebehaj bude just behat 😘

korytnacka1
15. okt 2017

@bosoriak ospravedlnujem sa malo tam byt 😔..blba klavesnica 😈

bosoriak
15. okt 2017

@korytnacka1 Tak to je potom problem niekde uplne inde. Ak mojmu DVOJROCNEMU dietatu nieco zakazem, tak si snad dokazem tento zakaz vynutit. Ak nie, potom si o takom rodicovskom style vychovy myslim svoje.

siska53
15. okt 2017

@bosoriak Minule tak davnejsie som citala taky francuzsky prispevok,kde boli akoze vysvetlenia,ako si nase deti vysvetluje niektore nase vety.. A medzi nimi bola aj veta: Deti,do postele.. A vyklad,ze deti to na 95% chapu tak,ze maju zacat lietat po byte.. A bola som rada,ze to nielen moje. 20 hodin je bezny cas,nie nocny klud,co sme mali robit my,ked o 21:30 sa nam zacali hadat susedia? Ako nase deti to nerusilo,oni uz spali, my sme sa len usmievali,ale niekomu to moze vadit..

Jasne,ze clovek deti spacifikuje,no zas si myslim,ze 2minuty (dlhsie asi ziadne.rodic nenecha behat,ved rano vstavaju do skolky,skoly a musia byt vyspane) nie je taka katastrofa,ako ked to pocuvas v urcitych intervaloch ceky den..

nika1106
15. okt 2017

My zase máme opačný problém susedia nad nami muž v jednej izbe rovno nad našou spalnou telka pustenana tak nahlas ,že skutočne nám už chýba iba obraz,malý má 9 mesiacov a niekedy ma fakt veľký problém zaspať jeho manželka zas telka pustenana nad našou obývačkou ,bola tam detská ale premiestnili sme ráno mala vstáva do školy ..m.nonpoviem vám niekedy je to o nervy a to sme im už aj vraveli ....našťastie pod nami mame veľmi milucku tetu...ktorá sa nikdy nesťažovala vždy keď sa jej ospravedlňujem za hluk vraví ona nič nepočuje a z práce prichádza o 17

mirage
15. okt 2017

@bosoriak Dvojrocne dieta beha vacsinu dna. Pobehne, dupne, skoci. Cely den, nepravidelne, raz viac, raz menej. Hravo. Zoskoci z postele, poskoci ked poviem , ze ideme von, skoci na mna, objime ma a zoskoci dole...zakazovat pohyb kazdy vecer o 8 mi pride sci fi. A to mam deti slusne a vychovane.

mondolina
15. okt 2017

2 ročné dieťa má byť už o 20:00 v posteli

najk
15. okt 2017

@lianka123 dobra blbost. Tri roky sme v novom byte chodili po spickach. Tichucko, len aby sme paneboze niekoho nerusili. Nadavali na susedov nad nami, ze obcas maju zurky do noci, vrzgaju stolickami, trieskaju dvermi aj o polnoci, obcas po sebe vrestia, peru tiez aj o polnoci. Nakoniec sme zistili, ze vsetky tie zvuky nejdu zhora, ale zdola. Takze skoncilo chodenie po spickach, narodilo sa nam dieta a ked chce maly o 9 behat po byte, nech beha. Len by sa prisli raz stazovat 🙂

bosoriak
15. okt 2017

@siska53 Pozri, beriem to v normalnych medziach. Predpokladam, ze ziadny normalny clovek nebude buchat kvoli dvom minutam. Len dnes vidim taky silny trend, ze deti mozu vsetko a ostatni si mozu zvyknut alebo trhnut nohou.
Tiez mi nevadi, ak sused raz za mesiac potrebuje pribit klinec o deviatej vecer. Nevadi, ak si kupili novu sedacku a jediny cas, kedy ju mozu skladat je vecer. Ba dokonca zvladnem aj susedovu party na terase. Pretoze to nie je pravidelne ani obtazujuce. A viem, ze oni tiez respektuju nase vynimocne hlucnosti.

Lenze ja som autorkin prispevok pochopila tak, ze ide o pravidelnu cinnost, ktoru este aj podporuju, ked mu kupili ponozky a koberce a ja neviem co vsetko.

Proste a jednoducho - za mna je to vrchol neohladuplnosti.

bosoriak
15. okt 2017

@mirage ale tu sa bavime o pravidelnom a dlhom behavani vecer. nie o zoskoceni z postele, ani vypadnuti hracky.

lianka123
15. okt 2017

@najk vela veci sa ti vrati az v niakom case. Len na margo toho celeho- ja som rada, ze sme postavili dom. Teraz mame uplny klud a skvelych susedov. Na to, aby sme sa tam dostali sme si museli prejst stekajucimi psami, nekonciacimi rekonstrukciami a dupajucimi detmi. Rob dobro a ono sa ti vrati 😉 raz urcite.

janinah
15. okt 2017

tolerujem normálne zvuky v paneláku,aj dieťa nad nami svojho času,aj ja som mala malé deti..keby že nie,tak sa sťahujem na samotu,nemôžem mať všetko aj ticho aj byt v meste na sídlisku ,kde 5 minút cestujem do práce

anjika42
autor
15. okt 2017

@korytnacka1 no, je to pani niečo nad 50 a vraj nemá muža, ale neviem to iste

siska53
15. okt 2017

@bosoriak Kedze vedia,ake maju dieta,tak to riesia aspon tym,ze dali koberec a ponozky ma,aby stlmili buchot.
Nie kazde dieta ti doma bude cele dni skladat lego (a aj tam.mozu padat kocky na zem)..

Nasi tiez maju kludnejsie a divokejsie dni..a viem,ze medzi mojimi oboma detmi je rozdiel.. Mala bola vzdy pokojnejsia,maly bol vzdy zivy,chodil uz v 11.m.,tedz presnejdie hned ako nadobudol stabilitu,zacal skor behat.. Bol dost rychly.. (ma byt po kom ja i muz sme boli neposedne deti tiez,prosto okrem citania kde som.naor.ja i syn vydrzali este sediet,sme stale boli v pohybe).. Cize on aj o 20 este obcas chodil po byte (skor ako o 21 zaspal malokedy aj ked som sa o to pokusala).

Mala,kebyze je ona ta starsia,ani nevieme,ze ju mame,ona bola ina,neskoro aj zacala chodit a celkovo mala kludnejsie aktivity. Teraz sa chce vyrovnat bratovi,tak aj ona je viac v pohybe,ale skor vonku,doma sa najma hra s panacikmi. Syn ma doteraz pohyblivejsie hry.

anjika42
autor
15. okt 2017

@bosoriak dám ti adresu, príď mu to zakázať

najk
15. okt 2017

@lianka123 lenze toto nie je o robeni dobra, alebo zla. Autorke vycitaju, ze dieta beha o 8 vecer. Ja osobne si myslim, ze nocny klud zacina o 10 a dovtedy nemaju dovod mu vycitat behanie. Ved im nerobi naschvaly a nenecha ho trieskat na radiator, alebo do steny. To dieta iba normalne beha a clovek by neveril ako aj iba 12 kilove dieta dokaze pri behani dupat. Akoze v roku budeme celi stastni, ze jupi dieta zacalo chodit a v roku a pol mu povieme: tu si sadkaj, lebo uz je 8, aby si nerusil susedov. To mi pride fakt prehnane. My sme tiez dali aspon v obyvacke koberec, aby sme to odtlmili, ale urcite to je stale pocut dost. Ale urcite tu uz nebudem chodit po spickach ako prve tri roky, potichucku sediet a pocuvat ako po sebe susedia pod nami vrestia. Proste normalne zijem. Ale preto je hlupost, ze ked nikoho neotravujes, ani Ty nie si otravovany. Ja som tri roky naozaj chodila po spickach, byvali sme tu len vikendy, cize ti pod nami mali super tichucko od nas a aj tak nas otravovali. Preto to rozhodne neplati

anjika42
autor
15. okt 2017

áno, kvôli tomu sme jkúpili koberec a dávame mu ponožky, no aj tak to počuť - mám s ním byť do desiatej večer v tme vonku?