Nas drobec uz v 2m prestal denne kakat, kaka tak cca 1x tyzden. Viem ze dojcene deti nemusia mat stolicu aj 10dni. Ale nejako som vypozorovala, ze ku koncu uz byva nervozny, castejsie place, castejsie chce prsnik, viac prdi, boli ho brusko. Da sa nejako pomoct, aby kakal castejsie? Pomohla by napr. voda, keby som mu dala? Alebo pomozu potom prikrmy? Maly ma 4m a je plne dojceny. dakujem.
Ja by si poradila feniklový čajík,a potom masírovať bruško častejšie. Ale po kupkaní trošku pocvičiť nôžkami hore dole aby sa črievky viac pohybovali 🙂
My sme na tom boli podobne. Najprv sme skusali rektalnu rurku - ale doktor nam to zakazal, lebo sa vraj na to zvyka. Potom sme pouzivali cipky, vzdy ku koncu tyzdna co nekakala, sme dali cipok 1g. A zacali sme davat aj probiotika. V 4,5 mesiaci sme presli na prikrmy a zacala kakat sama, pravidelne taku tvrdu stolicu. Sice ked tlaci, ide si aj oci vytlacit, ale kakaka aj 2-3 krat do dna.
Aj moj najstarši a teraz aj najmladšia mali taketo problemy, trvali pokial som nezačala davať popri dojčeni aj vodu prevarenu, čajik a potom ponmaly prikrmy. Ale to je tým, že im črievka všetko spracuju. Trva to dodnes, že maju stale tuhšiu stolicu. moja mala aj teraz ešte ju kojim, tak aj teraz, ked sa napapa, tak ide raz za 2-3 dni.
ahoj aj ja mam 4 mesacnu dcerku a mi zase kakame aj 3-4 x do dna ja by som mu skusila dat harmancekovy cajik mi sme ho pouzili ked mala 2 mesiace a pila nutriton (reflux) a vtedy mala stolicu kazdy 4-5 den sice bola normalna prazenickova ale neslo jej to von a tiez bola nekludna a tento cajik jej pomohol