baby preco sa babatka do roka nesmu strihat???su to len povedacky alebo o co ide???maly ma 5mesiacov a neskutocne mu padaju vlasky ma ich vsade v puse,v ociach,aj v mojich ustach sa ocitnu kedze spi pri mne...ja by som mu ich najradsej zo strojcekom ostrihala a bude pokoj....nebojim sa toho,zeby to neslo ma take zvuky rad,nebal by sa....co vy ba to strihali ste uz takeho drobca???
@any241 potrebujes povolenie na to, aby si dala syna ostrihat???? ked ich ma vsade, tak na co cakas????aby zacal skulit? ja som dala vcera Miska ostrihat, ale len preto, ze hore a vzadu mas dlhe a ostatne kratke, tak nech mu to rastie rovnako....
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/je-potrebne-strihat-vlasky-malym-detickam/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/strihanie-do-hola-rast-kvalitenejsich-vlasov/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mozem-strihat-vlasy-4-mesacnej-dcere/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/strihat-vlasky-2-mesacnemu-babatku/
ja som dala malého ostrihať ako 10 mesačného kamoške, nemal zas extra dlhé vlasy ale cez leto je to lepšie bála som sa lebo nemá rád výrazné zvuky, ale ani si to nevšímal a držal ako keby sa strihával každý druhý deň 🙂
Ja som malého do roka strihala 3 krát,v 7 mesiacoch som ho už aj s mašinkou strihala....no a teraz má dva roky a nechce sa dať ostrihať aj zmývanie je s plačom aj česanie,lebo už má dlhé vlásky...
baby ja som ho hned ako som sem napisala ostrihala strojcekom 😀 vyzera jak keby mi vymenili dieta ale je krasny 😀 a mame pokoj 😀
Ja som tiež dala práve dnes ostrihať našu polročnú dcérku. Mala dlhé vlásky už od narodenia a teraz jej to už riadne liezlo do očí a aj teplo jej bolo, tak som ju dala podstrihnúť. Veď keď je taká maličká, tak ju nechcem trápiť so sponkami, tých si ešte užite a nech jej aj zhustnú trošička a spevnejú vlásky. Keď bude väčšia, tak potom môžeme "pestovať" dlhé vlásky 🙂 Trochu som sa aj bála, ako bude reagovať na strihanie, či nebude veľmi hýbať hlavou, ale zlatá bola, kaderníčka sa len smiala, že takú malú zákazníčku ešte nestrihala a že ako veľmi pekne drží, keď ju strihá. No zlatá bola. Tak teraz som si ju celý večer obzerala, lebo po ostrihaní je úplne iná, má menšiu hlavu 🙂 🙂 🙂
moj syn ma 7 mes a uz bol 3 krat ostrihany, ved vonku je horuco, tak mu nenecham vlasy dlhe a huste,
aj ja som to počula a podľa mna tiež su to len povery...ked treba strihaj.
podľa mňa je to tiež blbosť, aj som čítala v časopise. veď niektorým mamičkám sa narodia "levíčatá" a nie bábätká a keby tá povera bola pravdivá, a maminy by ju dodržiavali, mali by ich ratolesti v roku háro po pás.
Aj ja som ju už strihala.A mala 8 mesiacov.
Náš malý se taky narodil s 4cm vlasama, no v 5. měsících měl ofinu až do očí. Manžel tvrdil nestříhat, až tu byla moje ségra a naštvala se, že jestli ji malému neustřihnu já, tak ona ano a tak jsem ho ostříhala. Ale normálně nožnicema ne strojčekom, to bych si netroufla, tak malé bábo. Byla jsem na poradně a ptala doktorky, že co je pravda o tom stříhání do roka a tvrdila, že je to stará pověra a jestli nechceme aby malý začal škuliť, tak ho máme rozhodně stříhat dál. Takže mám to i od doktorky a malého (9měsícu) jsem už 2x stříhala. Ale strojčekom bych to neriskovala. já dala malého do jídelní stoličky, dala mu piškot do ruky zapla oblíbenou rozprávku a 5 min mi vydržel, než mi tam začal strkat ručky.
@any241 je to povera, lebo mamicky si myslia, ze ak je dieta kucerave a ostrihas,tak kucery zmiznu..pravda je taka ze vlas a jeho kvalita a vzhlad je dany geneticky a ci ty ho ostrihas alebo nie, aj tak bude mat take vlasy ake mu priroda nadelila...my sme strihli v nejakych 9 mesiacoch, lebo jej isli vlasky do oci a strihame pravidelne, ked jej idu do oci a na krk...
Jaaj povedacky, mne detska lekarka povedala ze do roka ani nechty nestrihat.. no by som sa zblazdnila keby som pocuvala.. my mame brckavu babu, do roka nemala vlasy skoro vobec odvtedy nam teda riadne narastli.... vlasy jej ale nestriham vobec, netreba, zapineme do vrkoca, sponkou a tak... zatial... brckave vlasy sa zle upravuju ked sa ostrihaju, takze ofinu vypinam a ani ma nenapadne ju skratit, lebo bude mala ako hrib vyzerat 🙂
Strojecok by som take male dieta urcite nestrihala, normalnymi noznicami.. ak tych vlasov nie je vela tak aj detskymi oblymi... predsa neviem ked sa moze zacat vrtiet. ale lepsie ostrihat ako keby mali zavadzat
Tak toto som este nepocula,to je ''dobreee''. Nic neboj,len davaj pozor. Moj synator mal uz z vlasov na hlave taku milu malu ''prehadzovacku'', volala sme ho Čalfa. O vlasy prisiel babatkovskymi manikurovymi noznickami v spanku...tatino sa skoro nahneval. 😎
my sme strihali ked mal pol roka, mal 10 cm vlasy a slo leto