Strašný plač pred spaním. Čo by som mohla skúsiť?

mici1979
26. nov 2010

Ahojte viete mi poradiť čo by som mohla skúsiť na môjho 3 mesačného Deniska ktorý skoro pravidelne pred spaním spustí strašný niekedy aj hodinový rev. Nepomáha ani nosenie na rukách.....už som dosť zúfalá lebo sa bojím aby sa mu z tolkého plaču niečo nestalo niekedy plače až tak že prestane dýchať. Ďakujem

katka_4
26. nov 2010

@mici1979 aj moja hodinu pred spaním je nervozna a plače.... kúpanie ju trochu ukludni.... moja plače preto lebo je už unavená, poobede si málo pospí a potom je jej dlho...

ichbinich
26. nov 2010

@mici1979:
Skus 5 "S" (z anglictiny) podla dr. Karpa:
- zavinut (bud do deky alebo do zavinovacky) - treba vyskusat, nie vsetky deti to vyzaduju. Pri zavinovani mozno bude protestovat, ale skus ho zavinut a ponosit, ci sa ukludni. Ak mas dojem, ze mu to vadi, vynechaj zavinovanie.
- drzat na boku alebo brusku, nie na chrbate - skus "tigra na strome" - babo mas na predlakti chrbatikom hore, mozes ho hladkat po chrbte alebo jemne tlapkat po zadku
- ssskat alebo pustit sumenie, biely sum, najlepsie rozladene radio (to funguje u velmi vela deti ako vypinac placu, bezpodmienecne skus. Podla toho, ako hlasno place, musis to radio nejprv pustit silnejsie, aby ho pocula pootm postupne stisit)
- nosit a prechadzat sa, albo hopsat na fitlopte - v brusku ho hojdala tvoja chodza
- ponuknut cumel alebo cisty malicek na cmulanie - v brusku si babatka cmulaju palec

Podla teorie Dr. Karp-a deti do ca. 3 mesiaca potrebuju na ukludnenie podmienky ako mali v maternici (preto zavinutie, sumenie, hojdanie atd.). Skus si najst aj an internete, najma videa ukazuju, ako to funguje.

Tieto tzv. 3-mesacne koliky (ktore nie su vzdy bolenie bruska) zvycajne zmiznu same po tych 3-4 mesiacoch. Vecer su babatka uz unavene a podrazdene, preto placu. Skus mu aj upravit denny spanok. Teda ak pekne spi v kociari, prechadzaj sa, aby spal.

Niekedy je mozne, ze za placom je naozaj nejaky zdravotny problem. Ak napr. place najma, ked lezi, resp. sa zobudi s placom, ale je kludny, ked je zvisle na rukach, moze to byt reflux. Ale to su len jedny z viacerych indicii.

Skus najprv tych 5 S niekolko dni alebo aj to kupanie ako pise katka_4 alebo baby masaz.
Prajem pevne nervy, viem, ako ti je, mala som to tiez.

katka_4
26. nov 2010

ja som skúšala tieto 5S , istý čas fungovalo radio ale skôr ako uspávadlo 😉 a nosenie... ale dôležitý je aj ten denný spánok a my s ním mame problém... cez deň málo spí a na večer je už dosť unavená.... ale zato v noci spí ako dudok 😉

ichbinich
26. nov 2010

@katka_4:
Ked sum funguje ako uspavadlo, tak to vyuzi 😉
Ked pises, ze je problem denny spanok, tak sa pokus ho upravit. Napriek tomu, ze v noci dobre spi, pokus sa, aby spala viac cez den. AKo som uz pisala, ked spi v kociari, tak v kociari, ked v satke/klokanke, tak ju nos, proste prid na to, co ma rada a tak to rob. Ja mam tiez velmi zive babo, teraz uz spava 2x1h, aleb bolo to dlhu dobu iba po pol hodinke.
Ak nie su zdravotne dovody, zvycajne to fakt prejde samo. Drzim palce.

katka_4
26. nov 2010

no ukladam ju pravidelne a vždy ked vidim prvé príznaky že chce spať... položím ju do postielky a za minutku spí ale problém je že spí max. 30 min. takto mi spí 3x denne 20-30 min.

strapco13
26. nov 2010

@katka_4 a ukladas ju najedenu alebo hladnu?

katka_4
26. nov 2010

tak hladnu určite nie... tak pol hodinu - hodinu po jedení

strapco13
26. nov 2010

@katka_4 nemyslela som uplne hladnu..lebo moj takto spaval, ze sa najedol bol 2 hodky hore..jest nechcel a chcel spat a budil sa po polhodke hladny...ale neccel jest pred spanim..ale zlepsilo sa to uz spi sice raz denne ale 2 hodky v kuse..ale po polhodke sa mi stale budi a zaspi, len ked si lahnem k nemu
skusala si lezat s nou?

katka_4
26. nov 2010

@strapco13 skúšala som si aj ľahnúť ale nespí dlhšie ako 30 min. aj v kočiku vonku sa mi po pol hodine preberie a je potom celá veselá, vysmiatá a dalej nezaspí ... vyskúšala som už všeličo, možno asi fakt viac spánku nepotrebuje, problémom je ale tá hodina pred večerným spaním... je umrčaná, nesvoja, unavená...
@ichbinich ako u nás neni problém uspať ju ale potiahnuť ten spánok

kika9991
27. nov 2017

@mici1979 uz je to starsi prispevok ale prosim ta dokedy to u vas trvalo? Mame predne ten isty problem so 4 mesacnym ☹

janka01mi
15. jún 2018

Ahojte mam ten isty problém, uz som zúfala...mám 3 mesacného chlapčeka počas dňa je ok....papa, kaká, poprdkáva si, ako nahle pri večer začne neskutočný plač ... doteraz som mu davala espumisan l teraz som mu začala davat coliprev dokedy mu nedam rekt. trubičku a sa nevyprdka a nevykaka ešte tak nejdeme spinkať....každy ma uisťoval že iba musime vydržať 3 mesiace ale už 3 mesiace prešli a trva to stale...poradte prosim čo mam skusiť

dominika3411
15. nov 2019

Baby ! ja mam taky isty problem...Moj dvojmesacny syn takmer kazdy vecer pred spsnim hystericky place! Kolika to nie je ! On prdka a kaka krasne, a pri tom strasnom placi nestrka nozickami,skor trepoce rukami ! Zaspi na 15min a zasa zacnr plakat,potom zasa a zakto to ide niekedy od 19:00 do 22:00. Skusila som ho zabalit do zavinovacky,tak uvidime

janusfrncova
25. máj 2024

@dominika3411 prosim vas polepšilo sa to potom už ? Či čo ste vyskúšali ?

dominika3411
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominika3411
25. máj 2024

@janusfrncova zavinovacka nam pomohla 🙏🏻 uz mam aj druheho synceka a zacalo to iste…zasa mi pomohla len zavinovacka…rucicky na hrud a zavinut ❤️🙏🏻