Ahojte dievčatá. Mám dve deti. Syna som odplienkovala za 4 dni keď mal rok aj 5 mesiacov. Rozhodli sme sa že skúsime aj dcérku teraz v lete. Aktualne rok a 9 mesiacov. Je šikovná a veľmi vnímavá. Jeden a pól dňa nám trvalo kým si uvedomila že je pocikana a prišla povedat. Prvé dni klasika do Nočníky alebo záchoda nič a keď sme vytiahli gate pocikala sa. No problém prišiel asi na 4 deň. Hystericky záchvat placu keď má cikat. Vidí nočník alebo záchod a začne hneď plakať. Prestupuje zadrzuje a keď ju už teda udržíme na nocniku a začne cikat plač prestane. Vyvíja sa postaví sa pozrie že sa vyvolala a je dobre. Samozrejme tlieskame chválime ale radšej sa pocika ako sa má vycikat do Nočnika. Nejaký trik ako prekonať toto nechutenstvo z nocnika . Je to nejaký druh bloku? Strachu? Máte niekto skúsenosť? Čo môže pomôcť?
@nicolletaantusova Skús ju pri tlieskaní za "výkon" aj nejak odmeniť. Pochváliť, aká je už veľká a šikovná, ako jej brat. Prípadne jej kúp nočník, ktorý sa jej bude páčiť. S nejakým rozprávkovým motívom...
@nicolletaantusova ja som mojich navnadila na nočník tak, že som im pri Tom čítala rozprávku alebo sme spolu pozerali obrázky v knižke a popritom som ich nabádala na cikanie. Potom som ich pochválila. Takže potom za mnou chodili že už poďme čítať lebo im treba cikať 😀. Bolo to bez stresu a plaču