ahojte mamičky viem že je tu tých tém vela ale ja potrebujem konkrétne odpoved mamičiek čo s tým majô skôsenosť moja dcérka má tri roky a štyri mesiace a stale sa na spaním pocikáva málokedy sa stane že sa nepociká a v škôlke dokonca strašne plače ked má isť na zachodík už je z toho zúfala aj učitelka máme za serbou testy moču čiže zápal nemá takže bolesť pri cikaní je vylúčená doma cez deň ide krásne na šerblík ale akonáhle príde noc tak sa pociká už fakt som skúsila všetko a nič proste za nezobudí až potom ked cíti mokro poradte ako ju naučiť zobudiť sa prosím ☹ ☹
@bosoriak ved to je ten problém škôlka ja by som to nechala volne prebiehať lenže je jediná v škôlke čo sa pocikáva takže pani učitelka sa snaží o to aby sa odplienkovala aj ked v inom ju chvália akurát to pocikávanie ale asi sa vrátime k plienke až mi to budú tolerovať ☹ ☹
@sofiadurovic ahoj, moj maly nemal problem so zachodom az do chvile, ked v novej skolke, do ktorej prestupil, nemali taky zachod - jeden y troch, ze pri splachnuti strasne chrcal, az sa triasol. az neskor som si vsimla, ked som pre neho isla a chcela som ist s nim este na zachod, ze radsej sa po....ral, ako keby mal nan ist. takisto, ked sli sa hromadne vykadit, a dobre dva boli obsadene, radsej sa po..., ako keby mal ist na ten co pri splachnuti chrci....odvtedy normalne dostal strach, a radsej ani doma nechcel splachovat...skus preverit tuto moznost a omrknut ake su zachody...inac, tam boli celkom pekne, prijemne posedenie az na to chrcanie...ono, to vzdavalo zvuk ako keby ho chcelo vytrhnut zo steny...no, nedivim sa..
a nie je to skôr o tom, že sa jednoducho obáva ísť cikať na záchod? Keďže je zvyknutá na nočník... Lebo my sme podobné riešili. Prijali mi ho do škôlky, dovtedy chodil väčšinou iba na nočník, na záchod iba zopárkrát, no v MŠ nemal na výber. Chodí iba dopoludnia, takže ráno sme sa vycikali doma a potom chcel ísť radšej von na trávu ako na WC. Postupne však pozoroval ostatné deti a potom už aj doma šiel. Trvalo to 3 týždne.
tiez mam tento problem so 4rocnym synom. doma sme to uz prekonali kadejakými rozpravkami, omielackami, ide na zachod aj sam. ale ked sme mimo domu, na zachod ani za svet. vzdy musíme utekat von z budovy niekde na travu. lebo ked spomeniem, ze ideme na zachodik, tak zacne plakat, kricat. nemam predstavu, co bude ked pojde v septembri do skolky. v noci sa nepocikava, lebo ho davam aj v spanku vycikat do serblika. prvy raz okolo 22 a potom este okolo 1. a potom uz vydrzi do rana. ale neviem, co s tym blokom na cudzi zachod. je to des, ked sme niekde v obchode alebo na ihrisku a musíme utekat von 🙂
no, este dodam, ze aj mz sme najradsej curali vonku...no, maly to praktizoval aj v skolke az kym ho ucitelky ,,neprichytili,,...ale, on sa inac doma strasne rad hral so zachodom a splachoval...pacilo sa mu, ako sa tam voda toci...no, je to divna zabava, ale co tak skusit na odburanie strachu? ale nie nasilu
Skus Bachove kvetove esencie
Je to 38 esencii, ktore pomahaju ludom, donca aj zvierata s prekonavanim strachov a dlhotrvajucich negativnych myslienok, ktorych sa nevedia zbavit
Ano na tom urcite moze nieco byt. Moravske kvety nepoznam a neviem, ci na nich boli robene klinicke studie.
Pravdou je, ze vzdy je lepsie, aby clovek prijimal dary prirody, ktore su najblizsie pri nom.
Bachovky su ale preverene a podporene prave tymi klinickymi studiami.
O Moravskych kvetoch by som sa ale tiez rada nieco dozvedela.
Prihod pripadne link, ak mas nejaky dobry.
@andreanova no ona si na ten zachod aj sadne ale hned z neho zlezie a ked jej pani učitelka povie aby si hapala a cikala tak začne robiť ceremonie reve a ostatné deti sa potom tiež boja ale občas ked sa jej to podarý do zachodika tak sa vraj velmi teší 🙂 🙂
@sofiadurovic podľa mňa to môže súvisieť s obavou z cikania na záchode - napr. my máme doma dvojdosku, teda otvor je menší, hoci celkovo je záchod vyšší a to môj syn bral, že je "lepší záchodík ako v škôlke. Lebo tam je veľká diera... " Mňa by také ani nenapadlo riešiť, keby mi to nepovedal - automaticky by som brala, že veď v MŠ sú detské, tak je to super a jeho odrádzala veľkosť otvoru...
neviem, akú motiváciu zvoliť... ideálne by bolo nechať tomu voľný priebeh, len chápem, že v MŠ to veľmi nejde. Plienka je krok vzad, avšak blok z nútenia by mohol byť omnoho väčším problémom. Ak je učiteľka prístupná, skúsila by som poprosiť ju o trpezlivosť v tomto. Možno má ozaj malá nejakú negatívnu skúsenosť alebo obavu z doteraz neznámeho a správnym podporujúcim prístupom sa to postupne prelomí, verím. Odmeňovanie nálepkami alebo niečím, čo má rada? Hlavne doma to môžeš praktizovať Ty s ňou a nejaké prekvapko stále keď príde zo škôlky a zvládne to tam.
Chápem, že hoci pre niekoho to vyznie ako banalita, pre Teba ako maminu i malú je to veľký problém. My sme riešili takto fúkanie sopľov s dcérkou - vysvetľovali dôležitosť, motivovali, hrali hry fúkaním papierových guličiek nosom a kopec iných, aj nervy mi občas rupli... Zabrali napokon Elsove šaty za odmenu na svadbu, ale bol to teda viac ako ročný proces cieleného učenia sa a pozitívnej motivácie (a to dva roky predtým nerátam).
Ja ta moc nepotesim, moja ma 4.5 roka, nikde nechce ist na zachod, len doma, lebo sa jej to hnusi. Doma cika normalne do velkeho zachoda. Nastastie ide do skolky len od 9 do 1, takze to vydrzi az kym pride domov. V noci sa mi tiez nezobudi ze je pocikana, aj ked ju nosim 2x za noc na zachod, kedy sa vycika ale nevie o tom.
@domeli presne ako píšeš odmenujem ju stále vždy sa opýtam pani učitelky ako a ked ju pochvali tak jej tlieskam a hned doma ma nachystanú odmenu ale mína to už účinok ked dojdeme domou dožaduje sa darčeku a ked jej vysvetlujem že teraz nedostane lebo sa pocikala že darrčeky sa dostavaju za odmenu začne nový humbuk že ona chce a chce darček ☹ ☹ a pani učitelka je zatial trpezlivá ale naznačila mi že až sa to neupravý tak jej bude musieť dať plienku a to som nakupila kopu placht nepremokavých a paplonových súprav na výmenu no sranda 🙂 🙂
@anega79 och bože to máš tiež tažké hádam sa dievčatá rozhodnú a budú cikať všade kde bude treba len nie do postielok 🙂
@sofiadurovic Moja starsia dcera mala plienku na noc do 4.5 roka a sama ju potom odmietla. Mozno len zbytocne tlacis na pilu. Ak ju budes nutit, mozes jej vytvorit akurat tak blok z cikania a to sa odstranuje ovela tazsie, nez plienka. Mozno este len jednoducho nie je pripravena byt v noci bez plienky.
V skolke nech ju tiez nenutia, u nas zabralo povedat "len vyskusat, ak pojde cikat, super, ak nepojde, nevadi." Ale viem, ze v skolke je to tazke, lebo ucitelky tiez nemozu stale sledovat, ci jej treba alebo netreba cikat..
Ale som presvedcena, ze to prejde.
Drzim palce.