Dobrý deň prosim poradte mi neviem kde robim chyby.Moja mala bude mat o dva mesiace tri roky boji sa cudzich ludi,na ihrisku ak jej nikto nieco vezme sa vobec bebrani len zosmutneje ako jej mam pomoct.?
Však je ešte malička. Ona sa postupne otuka, naberie odvahu a bude fajn
@lili320 Ahoj, moja má 2 roky a je taka istá. Deti na ihrisku lietajú, ona len nesmelo pozerá. Dieťa ku nej pribehne, vyšklbne jej lopatku a ona sa len na mňa pozrie a začne tíško plakať. Srdce mi z toho trha, čiže úplne rozumiem ako sa cítiš. Ja verím, že v škôlke sa to zmení, hoci začiatky asi budu ťažšie ako pri priebojnejších deťoch. Neboj, dobre bude ☺️ Mňa to síce veľmi trápi, no na druhej strane je nádherné sledovať dieťa, keď je také čisté a jemné. Žiaľ, do života nič moc vlastnosť, no ony sa oťukajú 🙂
Presne ako už bolo písané. Je to len fáza . Aj moja neter to mala ,ona normálne začala vrestat keď na ňu prehovoril niekto cudzí ,napr. predavačka v obchode ktorá sa pozná so švagrinou, alebo dokonca svagrinina babka . Nezniesla ani aby sa na ňu pozreli. Oni ale podľa mňa robili chybu že ju nútili ,doslova ju tlačili k tomu človeku ktorého sa bála aby sa pozdravila ,podala ruku . Otras. Muselo ju to samu prejsť ,trochu viac chodili medzi deti (nie dospelých ľudí ) ,ale otukala sa sama bez nútenia. Do škôlky už šla v pohode
Nasa dcera bocila od ostatnych deti kazdy ju odsotil alebo zhodil a ona len stala ako take teliatko nevedela zareagovat.mala len svoj okruh kamaratov ktorych si pripustila k sebe...vsetko sa zmenilo v skolke..teraz je kontaktna sama sa skamosi s neznamymi detmi..nenut ju do nicoho zatial jej adi stacis ty.casom bude odvaznejsia a priebojnejsia..
@zazrak1991 ďakujem krasne za odpoved velkrat sa aj mne stalo ze prideme do obchodu a jej poviem pozdrav sa a takk musim to obmedzit asi a mozno fakt samo to pride
Môj bude mať 4 nechodí ešte do školy a je taký istý ,dokonca neznáša davy,keď ideme napr.do zoo,alebo niekde kde je viac ľudí hneď že ideme domov.som z toho na nervy ale mám ešte staršieho a jemu pomohla škôlka ,proste tam sa tie decká otukaju ,musia sa naučiť ustáť si svoje ,už teraz viem že to pre mladšieho bude boj ale už potrebuje ísť aspoň skúsiť lebo už aj mne kludnemu človeku dochádza dych keď niekde ideme a proste s ním sa nedá
Syn bol ten, co stal a pozeral a nechal si vytrhnut lopatku z ruk, na ihrisko isiel len ked tam deti neboli. Ma 8 rokov, stale introvert, ma tak max 2 kamaratov, spolocnost deti nevyhladava. Dcera je ta, co lopatky z ruk trha, ked vojde na ihrisko krici "to je moje, to je moje" spolocnost deti miluje, vsetkym rozkazuje, vsetkych chce stiskat a zaroven berie hracky detom. Zbytocne vysvetlujem. Ani s jedym, ani s druhym velmi nepohnem. Je to o povahe.
@lili320 áno určite je nenúťte ,skôr treba len tak trénovať ale keď bude mať vyslovene strach tak ju nechajte radšej tak . Mne trhalo srdce keď som videla ako neter nútia. Každé dieťa je iné ,môj malý bol zas odmalička odvážny ,s každým sa dal do reči ,podával si ruky😁 jeho zase musím krotiť aby sa nenechal aj ukradnúť 😁
@lili320 najlepsie na toto je skolka. Ako su tie deti v kolektive vekovo rovnake tak si rozumeju. Syn to iste - na pieskovisku alebo niekde v detskom kutiku bol uplne marny a v skolke uplne rozkvitol.
@lili320 podľa mňa nikde. To je určitá fáza, ktorá prejde.