Strach 7 mesačného dieťaťa po prvom plávaní

ivanashaggy
9. jún 2014

Ahojte, mam 7 mesačného predčasne narodeného drobca a doktor nám na rozvoj motoriky odporučil plávanie, tak som sa odhodlala s malým ísť. Boli sme zatiaľ iba raz, ale videla som na ňom, že sa bojí tej väčšej vody. Doma sa vo svojej vaničke kúpka strašne rád, ale toto si vôbec neužíval, hoci neplakal. Čaká nás druhá hodina zo štyroch a ja mám stres, aby som mu nespôsobila nejakú traumu z vody. Neviem ako sa rozhodnúť, ak mi budúcu hodinu plávania bude plakať. Kurz sa zrušiť nedá - peniažky nevrátia, len prepadnú hodiny. Vykašľať sa na peniaze alebo vydržať v kurze?

agatkap
16. jún 2014

Aj nás čaká plávanie 🙂 Ja by som išla aj na ďalšiu hodinu. Ak by plakal, tak pôjdete domkov. Ale moho sa Vám taký zdať aj preto, že bol v novom - nepoznanom. My sme boli na jednom cvičení a tiež na prvej hodine bola trochu vyplašená. Na druhej sa už správala akoby jej to tam patrilo 😀 .

kikuleenka
16. jún 2014

@agatkap aj ja by som tomu este sancu dala, ak vsak bude plakat, tak to okamzite ukoncite. Ja som tak s nasou Hankou absolvovala 6 hodin z 8-mych, 5-tu aj 6-tu uz preplakala, tak sme ich ani neabsolvovali cele, ked proste spustila krik, odisli sme a viac sme potom uz radsej ani nesli. Teraz sme boli po niekolkych mesiacoch opat v bazene a opat sa ziadne nadsenie nekonalo, driapala sa na mna alebo von z bazenu, ak sme boli pri kraji...asi nie je moc na vodu proste...

sojana
16. jún 2014

My sme mali v skupine chlapceka co reval jak tur prve 3 lekcie a potom uplny obrat,tesil sa,vystrajal,tak mozno aj tvoj sa potrebuje rozkukat,my mame 10 lekcií. Alebo mu dat hracku do ruky,konvicku,lopticku,nieco mäkke na ozuzlavanie, snad sa mu nieco zapaci.

ttctwins
16. jún 2014

@ivanashaggy - ak tam pojdes s tym, ze ty mas stres s toho, ako sa asi bude citit tvoje dieta? Mala by si sa na to tesit... vacsina deti z neznamych veci tiez neskace meter dvadsat, ale po case sa zacnu tesit, ked pochopia, o co ide...

sowicka
16. jún 2014

hlavne nech mamička nemá väčší strach ako bábo, sama som mala na začiatku strach, keď opadol u mňa videla som aj na malej zlepšenie, absolvovali sme 40 hodín a dnes nemá problém s potápaním a to už sme 3 mesiace po ukončení. Určite by som nevzdávala, my sme tiež mali zo začiatku dobré a zlé hodiny 🙂

ivanashaggy
autor
23. jún 2014

Vydržali sme v kurze a je to už lepšie. Vďaka za povzbudenia 🙂