Moja dcéra má 21 mesiacov a nechce mať vo svojom okolí žiadne deti. Viem, že možno to časom prejde, ale čo robiť, aby som jej neuškodila? Dávať ju na silu do detského kolektívu, alebo mám počkať a skúsiť neskôr. I keď s tým "počkaním "som to skúšala a žiadna zmena sa nekonala. Podľa mňa je problém aj v tom, že keď nejaké dieťa začne plakať, zlostiť sa alebo niečo podobné, ona začne plakať a už sa s tým dieťaťom nechce stretnúť.....no tak teda neviem ako to riešiť.......
Dík za radu, už to tak pomaly skúšam....ideme na detské ihrisko a pod. všetko je v pohode, kým niekto nezačne plakať......potom si musíme dať pár dní pauzu, lebo tam nechce ísť.....Škoda, že nebývam v meste, ale na dedine, kde nemáme detské centrá ani iné možnosti okrem toho jedného ihriska.....no asi to chce veľmi veľa trpezlivosti.
@jancaca z toho si nic nerob, tvoja dcerka este nie je pripravena na detsky kolektiv 😉 Podla mna davat ju niekde kde nechce byt jej moze vytvorit este vacsi blok. Raz pride aj u vas ten cas ked ju viac zacnu lakat deti ako ty a mozno to pride o pol roka, mozno az o rok. Dieta do 3 rokov, nepotrebuje na hranie ine deti, uplne mu staci mama. Niektore 3 rocne deti nie su pripravene na deti. Kazde dieta sa vyvija svojim tempom. Aj u vas to raz pride, len to nechaj na nu.
Viem ze ide aj tak trosku o teba, ved stale byt doma alebo len na dvore so svojim dietatom a neist na ihrisko medzi ostatne deti a maminy, je niekedy na prasky. Ale treba to vydrzat a nerobit nic na silu
Ďakujem blumka za povzbudenie. Ja som tiež toho názoru, len okolie má iné názory. Matka sa má pri výchove držať svojho inštinktu......
Moja dcerka bude mat v aprili 4 rocky ,je tiez zakompleksovana voci inim detom.No nastastie prijma medzi seba bliske osoby,rodinu.Tento pondelok bola so starsou dcerkou na ihrisku,nuz zasa nic.Sadla na hojdacieho konika a hotovo.Ja si stoho nerobim nic je nasim 3 dietatkom a vsetky boli take,teraz su vo veku15 a 13 tie starsie a neviem sa zbavitich kamaratov-kamaratiek.V skolke sa pomali ale iste prisposoby,bude musiet kedze pracuju v kolektive a v skole ani sa nenacudujes kazdy den budes pocuvat mama mam taku a taku kamaratku.Trpezlivost. 🙂
@jancaca Ahoj! My sme mali tiez problem, ze maly nemal rad pri sebe ziadne dieta. Sice u nas to bolo z toho, ze ho raz "pacifikovalo" jedno dievcatko v buse z vedlajsieho kocika a mamicka neriesila...maly ani vidiet odvtedy ziadne dieta. A uz vobec nie nejake hlucnejsie. Skusila som ho len bravat na prechadzky na miesta, kde boli deti. Isli sme tak zdialky a ukazovala som mu, ako sa deti hraju, co robia a pod. Neskor, ked som videla, ze uz sam na deti ukazuje, kde su a pod., zacali sme pokusne chodit do detskych kutikov v nakup.centrach. Najprv na chvilocku, vzdy blizko neho...po case to zacalo miznut a sam sa pytal medzi deti. Dnes mu uz nerobi problem ani jeho vlastny o rok starsia sesternica, ktora miluje do neho zaparat a robit mu zle. Skus, uvidis...