Stolica novorodenca

fajndievca
17. jan 2013

Bola by som rada, ak by ste sa so mnou podelili o vaše skúsenosti. Kedy je stolica v poriadku a kedy už nie? Máme doma zatiaľ novorodenca, kojeného a aj dokrmovaného umelým mliečkom. Aká by má byť stolica v tomto období, aby bola v poriadku a zbytočne by som sa neznepokojovala? Za vaše príspevky vám vopred veľmi pekne ďakujem.

kristina39
17. jan 2013

ahoj no zatial by mala byt riedka a zlta...

katkas1
17. jan 2013

kedze je dokrmovane moze mat aj zelenu alebo zltu alebo ziadnu, moj syn kakal minimalne, stravil vsetko mlieko, aj umele 🙂

zarinkabublinka
17. jan 2013

moja dcerka mala velmi riedku stolicu (az vodnatu), vacsinou zltu, ale stalo sa, ze bola aj do zelena...bala som sa, ci nema hnacku, aby nebola dehydrovana, ale bola plne kojena a vela mamiciek potvrdilo, ze pri kojenom dietati taka stolica moze byt...aj podla nasej pediatricky stolica bola v poriadku...

aadulik2110
17. jan 2013

@fajndievca v prvom rada blahoželám k vášmu zlatíčku. Malý mával riedku vodnatú stolicu - zväčša žltú, niekedy do zelena, podotýkam, že bol plne dojčený.

simca06022011
17. jan 2013

kadejaku.. neznepokuj sa nicim.. moj priatel raz utekal k lekarke aj s fotkou stolice a to bolo smiechu 🙂) podla mna kym nie je v stolici krv, nezapeka ho velmi, pripadne velmi casto nehnackuje, nic sa nedeje.. alebo nebodaj keby bola fialova, modra, cierna... tak vtedy sa znepokojuj 🙂 Teraz si uzivajte najlepsie obdobie🙂

fajndievca
autor
18. jan 2013

@kristina39
@katkas1
@zarinkabublinka
@aadulik2110
@simca06022011 Ďakujem vám žienky za odpovede. Keďže je to moje prvé dieťa, ako každá mamička, mám z rôznych vecí obavi...jednou z nich je aj stolica. Doma z nemocnice sme 2 dni. Počas nich ma naša malá stále rovnakú stolicu...žltú, niekedy hustejšiu a niekedy riedšiu. Len tá farba ma prekvapila...že žltá, tak som si nebola istá, či je to v poriadku. A ako často by malo dieťatko kakať? Ja ju prebaľujem každé 3hod. keď ju aj krmím a stále je pokakaná.

aadulik2110
18. jan 2013

@fajndievca aj ja mám prvé dieťatko 🙂 keď si bola v pôrodnici, tak asi malá mávala tmavšiu resp. hnedšiu stolicu.... a keď si prišla domov, tak zrazu je žltšej farby a ďaleko redšia ako bola pred tým... tiež som to takto zažila - ono sa vylučovala smolka a tým pádom to bolo iné ako teraz. Asi mesiac a pol bolo u nás každé prebaľovanie so stolicou, potom malý kakal len každý druhý deň.... neskôr sa to naťahovalo a stolicu mával 2x do týždňa a neskôr len raz (všetko mliečko spotreboval a teda nič nevylučoval - u dojčených detí je to normálne), potom sme začali s príkrmami a stolicu má každý deň.

comika
30. máj 2013

a je normalna aj taka trosku spenena stolica? ked to uz plienka vsiakne uz sa nevidi ze bola spenena, ale videla som ked kakal a bola taka penista :/

rebecca231
25. nov 2018

Ahojte ženy mám mesačnú dcérku a mám obavi pretože mala sa nevikaka sama. Nepoužívam teplomer, ani rúrku ale musím s nou cvičiť, dvíhať nožky a vyvýjať tým tlak na bruško až tak sa vykaka trvá to už viac akk 2týždne .. Bojím sa že si na to akosi zvykla a k tomu ma riedku až vodnistu stolicu. Je dojčena.

milka1533
13. apr 2019

@comika chcem sa opýtať bola ta stolica v poriadku ak bola penista??

comika
14. apr 2019

@milka1533 ahoj. Ano, bolo vsetko ok.

smejkodavidko22
6. júl 2024

Dobrý večer mohli by ste mi poradit keď mám doma novorodenca Často má stolicu zelenkavu to mi priberá dojčím ho aj dávam umelé mlieko mohli by ste mi poradit. Dakujemmmm☹️