Stále stúpa iba na špičky. Ako ju to odnaučiť?

alenanp
10. dec 2009

Ahojte prosim poradte mi ako naucit dceru chodit normalne.Ma 2 roky a stale stupa iba na spicky.dakujem

evitkamalicka
10. dec 2009

nas maly stupal na spicky iba na boso, odkedy davame papucky tak po spickach nechodi a uz ani naboso nechodi po spickach

monky1
10. dec 2009

alenka a nechodila mala v chodaku? vraj vtedy maju deticky k tomu sklony 😒

zuzanada
11. dec 2009

Moja dcéra tiež po chodítku stúpala len na špičky, ale chodili sme potom cvičiť Vojtovou metódou a upravilo sa to. Malý mi tiež teraz občas chodí po špičkách, ale on to má neurologického pôvodu a tam Vojtovka už nepomôže. Podľa mňa by si mala navštíviť neurológa a ten potom odporučí, čo ďalej. 🙂

alenanp
autor
15. jan 2010

dakujem vam za odpovede ano mala chodila v choditku mozno jej to ostalo aj z toho,ale vie obcas chodit aj normalne len ako keby sa jej nechcelo.ked mam papucky chodi ako baletka ale ked ma nieco pevnejsie napr.cizmy tak chodi aj pekne,tak neviem kde je problem.ale vdaka

petrahy
15. jan 2010

kamoška chodi kvoli tomu na ortopediu a kupuju specialne boty a vlozky do topanok maly bude mat dva az v maji

jaaty
15. jan 2010

presne ako hovorí petrahy. treba ísť čo najskôr k ortopédovi, pretože čím neskôr, tým je väčšie riziko skátenia achylových šliach.

romanelka2
16. jan 2010

alenanp ahoj nerob si stoho nic moja dcerka mala taky isty problem a je pravda ze zato mozu tie choditka ale uz chodi pekne a kedy ti zacala dceraka chodit 😖 mi sme boly aj u neurologa odoslal nas tam pediater ale vsetko bolo v poriadky ale ak chces predca vybehni lekarovy zato nedas nic.

diddi
16. jan 2010

nuz,za toto mozu vo vela pripadoch choditka...detsky lekari ho neodporucuju a aj napriek tomu sa predavaju a mamicky ich kupuju 😨

langkofel
16. jan 2010

no tak moja dcera choditko nepozna, nikdy v nom nebola a donedavna chodila len po spickach. Bolo jedno ci mala topanky ci na boso...

Jaaty ma pravdu s tymi slachami, my sme potom zacali chodit na fyzioterapiu a teraz sa to uz lepsi a veru slachy sa jej skracovali ale lekar povedal, ze sa to po terpiach upravilo...Inac to moze prist az do takeho stadia ze to treba operovat. Ale zase nie kazde dieta, ktore chodi po spickach musi mat skratene slachy. Treba s tym ist co najskor k odbornikovi, nech sa vyjadri.

annika11
27. mar 2010

Moje krsniatko má tri roky a tiež takýto problém, chodí po špičkách a často pritom stráca rovnováhu alebo padá dopredu... sestra to riešila najprv ortopédom, ktorý povedal, že má chodidlá aj nožičky v poriadku a, že deti, ktoré začnú chodiť neskôr zvyknú mať tento problém...no jej to nedalo a tento týždeň sú objednané na neurologiu, tak sa uvidí.

annika11
30. mar 2010

píšem novinky, pre prípad, žeby niekto mal takýto problém určite choďte na neurológiu, sestra sa dnes dozvedela, že malá prekonala mozgovú obrnu... ☹ našťastie to malo následky len na chôdzi, takže určite neváhajte

ivankaalenka
1. apr 2010

tak to by ma nenapadlo...boze...

blanblan
9. máj 2010

no to by som si nebola myslela! Aj moja dcera chodi stale pos spickach, dokonca aj beha po spickach a beha ako sliepka, chudatko 😅 A to vlastne odkedy sa naucila chodit.Doktorka sa ma raz spytala ci vzdy chodi po spickach, povedala som ze casto a tym to haslo. ked jej poviem ze nema kracat po spickach tak spravi dva normalne kroky a zas je na spickach 😖 ...takze asi sa o tom porozpravam s pediatrom?....

annika11
14. máj 2010

no pre tvoj kľud a pokojné svedomie, by som sa na to opýtala alebo pre istotu zašla na neurologiu, nie som expert a nevidím tvoju dcérku, ale vieš, aby si si to potom nevyčítala. Sestrina malá chodí teraz na rehabilitáciu, je to strašne bolestivé, ked jej to naprávajú a masíruju, ale potom relaxuje vo vírivke a v bazéne a to sa jej už páči 🙂 ešte ju čakajú kúpele 😉
a ozaj vidíme zlepšenie, chodí úplne inak a začala aj pekne behať, takže sestra je už spokojná

blanblan
14. máj 2010

Co myslis tym "zacala pekne behat", ako to bolo pred tym?Vobec som netusila ze by to mohlo byt nieco vaznznejsie, kazdy mi povie s usmevom ze bude baletka a tym to hasne...

annika11
17. máj 2010

no naša sára vôbec nebehala...strácala pritom rovnováhu, celkovo bola pomalšia ako iné deti, čo sa týka chôdze a behu...