Stále si pchá prštek do pupku. Čo mám robiť?

cikyta
22. júl 2010

Prosím vás,máte niekto s týmto skusenosť? Moja 14 mesačná dcerka to robí už dlho. Su horučavy,tak ju nechávam po byte iba v plienke,no a tak si stále rýpe v pupčeku.Dám jej body,aby si nemohla vyhrnuť tričko nad brušku,no pchá si tam prštek aj cez látku.Skušala som jej ho prelepiť,no levkoplast velmi rýchlo a velmi lahko strhne.Už ho má niekedy až taký,že jej hádam pôjde z neho krvička ☹ a urobí si z neho velku dieru.
Nikde po nete som nič podobne nenašla,tak to skušam tu...čo robiť?
Dr.sa len zasmiala,no už to velmi smiešne neni ☹
Ešte pripomínam,že ona už od maklinkého bábätka mala také "nutkanie" pchať pršteky do rôznych dierok,no tie sa týkali skôr takých šrobikov,kočíka,dvere atd...A teraz-už hádam 3 mesiac objavila jednu takuto dierku na svojom tele 😒

latvia
22. júl 2010

u nas je to iste, len napomeniem, odtiahnem ruky a nejak ho zabavim.objavil dalsiu dierku,tak je zvedavy

cikyta
autor
24. júl 2010

Nemáte s tým už nikto skusenosť? ☹

zuza.m
24. júl 2010

no moj pcha prsty do mojho pupku. 😅 a poviem že je to niekedy dost bolestive. 😠 .tiež by som sa asi bala ked by si nedal povedat je to take dost citlive miesto.hadam z toho vyrastie a zabudne na pupok.neskusila si jej ukazat vrecka??moj stym mal dost dlho celkom velku zabavu.všeličo si tam aj nakladal.a je to tiež dierka možno že uputa. 😉 .

cikyta
autor
24. júl 2010

@zuza.m No ešteže ide chladnejšie počasie a tak ju môžem mať viac oblečenu.A ten prstík pchá aj do môjho pupku 😅 ked ju kojím.Akonáhle jej odtiahnem ručku,strašne zuri.Tie vrecká vyskušam.Skusim všetko...

zuza.m
24. júl 2010

no ono nemaš moc na vyber ked že je to jej uchylka 😅 potom ak nepomože vrecko tak ejj kup nejaky privesok na kluče s nejakou dierkou(teras maš na vyber od vymyslu sveta) a niekde jej to pripni na tričko nech to ma stale po ruke. 😅

cikyta
autor
24. júl 2010

@zuza.m Ved dierok má okolo seba dosť.Len ten pupok to vždy vyhrá na plnej čiare 😖

janka_pn
25. júl 2010

@cikyta aj moja si pcha prst do pupka a obcas ho ma uz riadne cerveny 🙄 , pomaha len napomenutie a hlavne odputanie, ale ak je vyzlecena, tak aj to len na par sekund a potom si tam prsty pcha zase. lekarke som to este nevravela, ale trva to uz dlhsiu dobu, na druhej strane mozno lepsie do pupka ako do pipinky 😀.

zuza.m
25. júl 2010

janka to je pravda lepšie ako do pipiny, moj maly zo začiatko si chytal vajička.ale tak že si ich natiahol do hora až k pupku 😅 no na verejnosti by to b olo asi smiešne. 😅

cikyta
autor
25. júl 2010

No ved hej,lepšie do pupku... 😒 ale na pipine má stále plienku.A pupok si môže omnoho lahšie a dostupnejšie poškodiť.Neviem,či je to pravda,ale niekde som počula,že sa dá aj tzv."vypárať"a je to hrozne nebezpečné pre črievka!.A to mi stále nejak výri hlavou 🙄

janka_pn
25. júl 2010

@zuza.m tak to som sa zasmiala 😀 a preslo ho to chytanie??

janka_pn
25. júl 2010

@zuza.m tak to som sa zasmiala 😀 a preslo ho to chytanie?

janka_pn
25. júl 2010

@cikyta aj ja mam pocit, ze si niekedy z neho az to vnutro vytahuje, ze jej to je viac vidno, tak to tam tak zatlacim 😅 , ale co mam robit? nie je tu este niekto s podobnym problemom???

cikyta
autor
25. júl 2010

@janka_pn Asi nám inšie nezostáva,len vydržať a tužobne čakať na jesen-zimu,kedy budu mať brušká stále riadne zakryte+musím zohnať väčšie body so zapínaním medzi nôžkami,kedže tričuldá vyhrnie...
Len dufam,že dovtedy si neublíži nejako vážnejšie ☹ ...

zuza.m
25. júl 2010

jani prešlo ho to .bolo to ešte v začiatkoch ako začal objavovat sam seba a tu motoriku mal ešte taku nie jemnu.a tak chatol a tahal. 😅 väčšinou len vo vani ked bol nahaty.
cikyta ono možno niekomu sa to zda trapne že sa zapodievaš takou maličkostou ale je to naozaj chulostiva čast tela.celych 9mes cez to dostavali živiny.ja ked som bola tehotna tak ten pupok som velmi citila na dotyk .tak že ked to porani nieje to nič moc.snad ti pomože len okkrikanie.a časom z toho vyrastie a pochopi to ako tak..a tie body aby si to nemohla na holo chytat a s nechtami poranit.

janka_pn
25. júl 2010

@cikyta ja jej tricka moc nedavam, len bodyna na zapinanie a ked tak tak, satky a tie az tak velmi nevyhrna 😅
@zuza.m ja si tiez myslim, ze to treba strazit a oni z toho vyrastu 🙄

bambola
5. máj 2012

@cikyta
@janka_pn baby , a ked sa spytam takto po skoro dvoch rokoch 🙂 preslo to vase decka? 😅

janka_pn
6. máj 2012

@bambola ano preslo 🙂 ked je hola, tak si sem tam pupok chyti, ale nie dako silno, alebo upozornim a prestane... vsetko oki 😉

cikyta
autor
6. máj 2012

@bambola Tak ako @janka_pn , ked je holá, chytí sa tam, no už tam tak nešpára a nezuri, ked ju ohriaknem. Nemusím jej ho už lepiť, ani nič. Postupne prestala pekne krásne sama...čo som fakt velmi šťastná 🙂

usiko
6. máj 2012

vies, co, nasa si ho pcha do uska a ma ho niekedy doskriabane.....neviem, preco a neriesi, pravdu[ovediac...lebo viem, ze ju neboli a viem ze ked jej budem zakazovat tak to bude robit napriek......uz to robi menej, omnoho menej, lebo ju nechavam tak....

cikyta
autor
14. apr 2013

@bambola 3 roky prešli a zlozvyk sa stratil 🙂 ... momentálne teraz jej podávajú pršteky moje balzámy a rúže na pery 😀

bambola
14. apr 2013

@cikyta jeeej, ja si uz ani nespominam kedy s tym prestala 😀 na jesen minuly rok uz urcite 🙂 esteze ma clovek zaznamy na koni 😀

cikyta
autor
14. apr 2013

@bambola 😀 však ? 😀