Prosím vás,máte niekto s týmto skusenosť? Moja 14 mesačná dcerka to robí už dlho. Su horučavy,tak ju nechávam po byte iba v plienke,no a tak si stále rýpe v pupčeku.Dám jej body,aby si nemohla vyhrnuť tričko nad brušku,no pchá si tam prštek aj cez látku.Skušala som jej ho prelepiť,no levkoplast velmi rýchlo a velmi lahko strhne.Už ho má niekedy až taký,že jej hádam pôjde z neho krvička ☹ a urobí si z neho velku dieru.
Nikde po nete som nič podobne nenašla,tak to skušam tu...čo robiť?
Dr.sa len zasmiala,no už to velmi smiešne neni ☹
Ešte pripomínam,že ona už od maklinkého bábätka mala také "nutkanie" pchať pršteky do rôznych dierok,no tie sa týkali skôr takých šrobikov,kočíka,dvere atd...A teraz-už hádam 3 mesiac objavila jednu takuto dierku na svojom tele 😒
Nemáte s tým už nikto skusenosť? ☹
no moj pcha prsty do mojho pupku. 😅 a poviem že je to niekedy dost bolestive. 😠 .tiež by som sa asi bala ked by si nedal povedat je to take dost citlive miesto.hadam z toho vyrastie a zabudne na pupok.neskusila si jej ukazat vrecka??moj stym mal dost dlho celkom velku zabavu.všeličo si tam aj nakladal.a je to tiež dierka možno že uputa. 😉 .
no ono nemaš moc na vyber ked že je to jej uchylka 😅 potom ak nepomože vrecko tak ejj kup nejaky privesok na kluče s nejakou dierkou(teras maš na vyber od vymyslu sveta) a niekde jej to pripni na tričko nech to ma stale po ruke. 😅
@cikyta aj moja si pcha prst do pupka a obcas ho ma uz riadne cerveny 🙄 , pomaha len napomenutie a hlavne odputanie, ale ak je vyzlecena, tak aj to len na par sekund a potom si tam prsty pcha zase. lekarke som to este nevravela, ale trva to uz dlhsiu dobu, na druhej strane mozno lepsie do pupka ako do pipinky 😀.
janka to je pravda lepšie ako do pipiny, moj maly zo začiatko si chytal vajička.ale tak že si ich natiahol do hora až k pupku 😅 no na verejnosti by to b olo asi smiešne. 😅
No ved hej,lepšie do pupku... 😒 ale na pipine má stále plienku.A pupok si môže omnoho lahšie a dostupnejšie poškodiť.Neviem,či je to pravda,ale niekde som počula,že sa dá aj tzv."vypárať"a je to hrozne nebezpečné pre črievka!.A to mi stále nejak výri hlavou 🙄
jani prešlo ho to .bolo to ešte v začiatkoch ako začal objavovat sam seba a tu motoriku mal ešte taku nie jemnu.a tak chatol a tahal. 😅 väčšinou len vo vani ked bol nahaty.
cikyta ono možno niekomu sa to zda trapne že sa zapodievaš takou maličkostou ale je to naozaj chulostiva čast tela.celych 9mes cez to dostavali živiny.ja ked som bola tehotna tak ten pupok som velmi citila na dotyk .tak že ked to porani nieje to nič moc.snad ti pomože len okkrikanie.a časom z toho vyrastie a pochopi to ako tak..a tie body aby si to nemohla na holo chytat a s nechtami poranit.
vies, co, nasa si ho pcha do uska a ma ho niekedy doskriabane.....neviem, preco a neriesi, pravdu[ovediac...lebo viem, ze ju neboli a viem ze ked jej budem zakazovat tak to bude robit napriek......uz to robi menej, omnoho menej, lebo ju nechavam tak....
u nas je to iste, len napomeniem, odtiahnem ruky a nejak ho zabavim.objavil dalsiu dierku,tak je zvedavy