Stále choré dieťa. Mám ho odhlásiť z jasiel?

mirinecka
28. jan 2013

Ahoj, neviem sa rozhodnuť či správne urobím ak odhlásim dieťa z jasiel, nakoľko je stále chorý. Z celého mesiaca je týždeň max. dva v jasliach, keby to boli len soplíky tak mi to nevadí. Ale teraz v decembri mal len dva roky a každý mesiac máme ATB, celý december bol doma nastúpil až 7.1. a to bol dva dni v jasliach hneď ATB zasa dva týždne doma 4dni v jasliach a znova ATB. Najhoršie je že potom si podávajú chorobu so starším štvorročným hore dole. Uvažovala som aj že by som nechala robotu, ale zasa neviem ako by sme to zvládzli finančne. Tak som navrhla babke či by ho nemali stále aj tak je v podstate stále u nich keď je chorý. Robím správne ak ho odhlásim a ostane doma do nástupu do škôlky, aj keď ma detičky rád.

velvet26
28. jan 2013

ja by som ho odhlasila a dala babke, tam mu bude aj tak lepsie ako v jaslickach si myslim...nebude tolko chory a nic mu neutecie, este si deskeho kolektivu uzije v skoke az az... 🙂

luciaalex
28. jan 2013

Ak ho mas kam dat, ani neuvazuj. Nerozumiem preco, ale ty urcite mas svoje dovody, ste to nespravili skor. Vies co take atb narobia? Spravis dobre, ak ho odtial vezmes. Tvoj prispevok by si mali precitat vsetky baby, co ospevuju jaslicky. Ak mate moznost, nechajte ho doma, je to prenho zataz a vrati sa mu to neskor. Ahoj

m.i.r.i
28. jan 2013

ak mate taketo problemy a mate k dispozici babku, neriesila by som ani minutu....drobec tak nutne ten kolektiv este nepotrebuje, v tomto veku moze s nim ist babka obcas niekam medzi deti, na ihriska ked bude teplejsie, to mu uplne staci...jasle su ok, ale ak su malicke kolektivy a mala chorobnost..v pripade takychto komplikacii by som aj ja volila babku a ak sa neda, tak opatrovatelku.....

mirinecka
autor
28. jan 2013

ďakujem za vaše názory, tak sme sa rozhodli pre babku a od septembra ide aj tak už do škôlky, od júna sú prázdniny tak hádam to nejak vydržia tých pár mesiacov, len to ma mrzí že ich to bude troška obmedzovať lebo budú viazaný na Lukáša a jeho režim, ale snáď to bude dobre, prinajhoršom poriešim robotu aj tak tam dosť meškám lebo ešte chodíme aj na logopédiu s oboma.

abbie
29. jan 2013

ja som pre caste infekcie dych. ciest odhlasila a odvtedy ziadnu nemal

stardust
29. jan 2013

@mirinecka ved maleho mozes kludne dat do skolky rok pred nastupom do skoly. Nic tym nestratis 😉

mirinecka
autor
29. jan 2013

@stardust viem že tým nič nestratím, ale ja som už nastúpila do roboty a preto je to rozhodnutie ťažšie, lebo musím brať ohlady aj na ostatných, na babku nakoľko bude obmedzovaná, a ak bude babka alebo dedko chorí tak potom mám zasa ja problém, kde bude počas ich choroby, a nakoľko má sestra tiež dvojročnú dcéru ktorá chodí do tých istých jasiel, ako to zosúladime keď bude chorá ona, nakoľko zvyknú strážiť aj ju. Takže v čase chorôb to bude najhoršie ako to všetko zoorganizujeme. 😖. A predsa moji rodičia už nemajú toľko trpezlivosti a nervov s malými deťmi ako my rodičia 😀

maruska123
29. jan 2013

a prečo stále berie ATB??? to máte čo za doktora??? že by fakt mal až také ťažké zápaly??? moja dcéra je v jasliach od 11 mesiacov, vo februári bude mať 3 roky, takže je tam už 2 roky a ATB sme brali raz aj to sme mali obidve hnisavú angínu, inak tiež sople , kašle, teploty každý druhý týždeň, ale to je v tomto veku úplne normálne a treba s tým rátať, teraz je už 3 mesiace úplne bez soplov a kašlov, proste dieťa si tým musí prejsť bez toho to nejde, samozrejme kojila som ju do 2 a pol roka, nie je očkovaná, a pri soploch a kašloch používame homeopatiká, prípadne pamycon do nosa čo je na predpis ak tie sople boli nejaké horšie, pri teplotách sa snažím nezbíjať nedávať tabletky, dieťa si to musí odteplotovať, a to sme mali už aj kiahne🙂))takže podľa mňa vôbec nestačí ho odhlásiť z jaslí, je potrebné jeho imunitu komplexne riešiť nejakou alternatívnou medicínou, proste žiadne ATB

mirinecka
autor
29. jan 2013

@maruska123 niekedy mám aj pocit že tie ATB nemuseli byť, ale niesom doktorka tak to neviem posúdiť , naša doktorka mu ich predpíše aj pri zapálenom hrdle, raz mu nezabrali a sadlo mu to aj na priedušky, on má vždy vysoké horúčky, hneď sa zľaknem a utekám doktorke, keby som bola doma tak to je jednoduchšie a išla by som neskôr aspoň dva dni by som vydržala či mu to neprejde, lenže keď som v práci je to ťahšie, lebo niekto s ním musí zostať doma tak ho pošlem aspoň nech ho popočúva a väčšinou príde s ATB, alebo najčastejšie nás to chytí v piatok tak víkend strávime na pohotovosti, inak kiahne sme už tiež mali 😀

maruska123
29. jan 2013

tak zmeniť doktora alebo ja už teda neviem, ale vysoké teploty sú úplne v pohode a je lepšie ked sú, ako ked dieťa soplí a kašle bez teplôt, teplotami sa naštartuje imunita, aj ja idem k doktorovi hned ked má malá vysoké teploty, aby ju aspoň popočúvali ale vždy odchádzami s tým že jej nič nie je len viroza, takže si to odsoplí odteplotuje ale je bez ATB, no určite na Tvojom mieste riešim homeopata, alebo inú alternatívu, mne homeopatička vysvetlila aj kopec vecí okolo teplôt detí a pod. a odvtedy sa už toho vôbce nebojím, ja tiež chodím do práce , pracujem v súkr. firme, za tie 2 roky som ani raz nebola na OČR, vôbec sito nemôžem dovoliť, max som mala v kuse 2 dni dovolenky kvôli malej, ale našťastie môj manžel robí na smeny takže má cez týždeň viac voľna

mirinecka
autor
30. jan 2013

@maruska123 tie ATB budem nabudúce už riešiť tak, že najprv požiadam doktorku nech mu spraví test z krvi či jeto vírusové, a podľa toho budeme aspoň vedieť či to je potrebné. Len ma hnevá že doktorky sú v tomto lenivé a vôbec ten prístroj nepoužívajú. Už sme sa odhlásili z jasiel tak uvidíme ako nám to pomôže.

moon1979
30. jan 2013

@mirinecka tak často ATB??? márnosť šedivá, však mu odpáli na totálku imunitu ... 😠 dať ATB bez toho, aby mu urobila CRP vyšetrenie je nezodpovedné od pediatričky ...

hyta
30. jan 2013

Urobila si dobre, že si ho z jasličiek odhlásila. Imunita dieťaťa sa vyvíja do 7.rokov, keď je dieťa stále choré a ešte často dostáva ATB, nemá sa organizmus v kolektívnom zariadení kedy zotaviť, lebo ho tam dáš po chorobe, kedy je organizmus oslabený a tak prvý bacil ktorý ho stretne znamená pohromu.Ja som si toto preskákala so synom, nemohol byť ani v škôlke, chodil až rok pred školskou dochádzkou a neľutujem,potom sa už držal lepšie.

mirinecka
autor
30. jan 2013

@hyta ja som to už tiež zažila so staršým keď nastupil do škôlky, dovtedy býval často chorý takmer každé dva mesiace a keď nastupil v troch rokoch do škôlky tak každý mesiac, potom mu vybrali nosnú mandlu a trocha to pomohlo, len teraz si tie choroby podávajú jeden druhému, tak uvidím ako to pomôže obom keď jeden prestane navštevovať jasle, starší Adamko berie aj Ribomunyl, lebo má oslabenú imunitu ale zatiaľ mi nikto nenavrhol ho zobrať zo škôlky aspoň načas a pritom mu budú padať zle roky takže tam bude dlhšie.
@moon1979 už som zistila že suseda začala žiadať o CRP našu doktorku a potom jej to urobí, tak od teraz to budem žiadaj aj ja, lebo za štyri roky pri dvoch synoch nám to robila len raz, 😠 a čo viem tak všetky doktorky aj známych sú na to asi lenivé aby to spravili samé od seba 😒

mia78
30. jan 2013

ahojte,môj syn mal tiež prerušenie v škôlke kvôli chorobe,len ked nastúpil znova to iste mesiac čo mesiac choroby potom nastúpili laryngitídy a dokola a teraz pri dcére to isté... @mirinecka my chodíme k imunologičke možno by ste mohli skúsiť dcére zatial pomáhajú lieky na imunitu ,a zistili jej aj alergiu (testy sa robia len od 3rokov)
len synovi dáko nič nezaberá už chodí do školy a vydrží tam najviac dva týždne a toho už zo školy ne možem nehať doma .

A to CRP určite pítajte to asi všetky obvodné nechcú robiť ani naša kým nepoviem ešte pozrie na mna ako by som ju otravovala ,imunologička povedala aby som si to zakaždým pítala ...a ešte kým som si to ne pítala lebo som to počula že či to nemá tak že mala ale v skrini tak asi tak naše doktorky 😒

moon1979
30. jan 2013

@mirinecka
no však najlahšie je vypísať ATB ... otras aj s takou doktorkou ... dospelému stačí mať 2x za sebou v krátkom období ATB nieto ešte pre takého krpca ... mne je zle keď toto počujem ... môj krpec bude mať 3 roky, ale zatiaľ nevie čo sú to ATB, ak ho niečo začne obchádzať hneď to riešim prírodne a preventívne berie stále Cčko ...

mirinecka
autor
30. jan 2013

@mia78 k imunologovi chodíme aj beri Ribomunyl trocha to je lepšie aj kiahne prebehli bez problémov možno kvôli tomu 🙂, a alergie našťastie nezistil, Staršý Adamko mal angíny a hrdlo nonstop , povedali že z nosnej mandle mu to prechádza na hrdlo, po výbere sa to zlepšilo o niečo. A to CRP budem od teraz pýtať, tiež to majú v skrini a ani raz to nevytiahne 😠 . Myslím že keby to vytiahla tak polovicu ATB nám nedá. Najhoršie je že staršý keď je chorý hneď sa povracia tak preto s ním hneď utekám lebo sa zlaknem. Stačí že má horúčku a hneď je voda vonku :(, tak už sa bojím že čo mu bude.

mirinecka
autor
30. jan 2013

@moon1979 to ti závidím, ja som kúpila aj vitamíny, aj som dala na imunitu Arko defense (ale nebola som spokojná), už keď raz sú ATB tak potom to je jeden kolotoč 😒 .

moon1979
30. jan 2013

@mirinecka nám len raz na pohotovosti predpísal ATB, ževraj má zapálené hrdlo, pritom mu do neho ani nepozrel, lebo krpec zápasil ... ale ani som mu ich nedala ... a nakoniec sa potvrdil môj inštinkt že ATB nie je treba, lebo to bola šiesta choroba .... ale keď som mu pozrela do hrdla, tak ho mal pekné ružové, takže takto "ordinujú" niektorí lekári ...
ak máte veľký problém s imunitou skús investovať do produktu typu biocolostrum ... je to síce trošku finančne náročnejšie (hlavne pre deti, kedže je to v sirupovej forme) ale stojí to za to ... poprípade lacnejšia verzia echinacea ... produktov je na trhu veľa ... a keď už vás prepadne choroba, ja osobne mám veľmi dobré skúsenosti so Stodalom (je bez obmedzenia veku a je to homeopatikum) ...

dais
30. jan 2013

Aj moji mali veľmi časté infekcie DC a obštrukcie, bronchitídy, môj malý vybral od svojho polroka do dvoch rokov 12 ATB. A to nechodili do kolektivu. Potom malemu zistili dalsiu diagnozu, kvoli ktorej musel byt mimo kolektivu /aj tak bol doma/ ale aj dcerku som musela vybrat zo skolky /po mesaici a pol/ kvoli tomu aby mu nenosila bacily a velmi pomohol ten rok co bola doma, plus sme spravili tieto opatrenia:
vyssi prisun vitaminu C, denne probiotika
zvlhcovac s ozonovym generatorom na cistenie vzduchu v detskej nonstop
kazdy rok mesiac v horach /liecenie sme nemohli absolovat aj ked sme ho dostali, tak sme isli na vlastnu past/
ziadne ale absolutne ziadne nakupne centra, detske kutiky, materske centra, ziadne kina divadla a mhd.
Pomohlo. Teraz od septembra mala chodi do skolky, byva chora ale uz to nie je zdaleka take ako predtym. ATB nebrala uz viac ako rok. Drzim palce.
Nam kolostrum ani aloe vera vobec nepomohlo a to sme do toho vrazili kopec penazi, ani rozne ine sirupy na imunitu, co pomohlo bol nakoniec vitamin C vo vyssich davkach a zrejme kombinacia cisteho vzduchu doma a na horach. Sice sme zrusili akekolvek aktivity s detmi vnutri a ani nakupy a podobne veci nemozeme spolu riesit ale stalo nam to za to. Prestali sme ako rodina prezivat a zacali sme si uzivat zivot 🙂 co sa s neustalymi chorobami a liekmi neda.

mirinecka
autor
30. jan 2013

@dais my sme v obchodoch ani detských centrách moc neni max. raz za tri mesiace, kto by ich tam udržla na uzde 🙂, nám na imunitu tiež nepomohlo nič, teraz im dávam sirup Pikovit a potom behnem asi pre to C-čko 🙂
zajtra ideme na kontrolu tak uvidíme čo povie, doktorka. Mne aj hovoril môj inštinkt že ATB netreba, len ja som z toho taká dosratá že mu ich aj tak dám, lebo minule mu vyskočili horúčky na 40 v noci tak som mala strach aby sa nedopracoval až ku kŕčom lebo vôbec neklesali, tak noc prehorúčkoval a na druhý deň jak rybička 🙂

mirinecka
autor
30. jan 2013

@moon1979 tie homeopatiká si dávam aj ja ale nie vždy zaberú :(, nakoľko mám alergiu na lieky tak väčšinou si dávam len homeopatiká

dais
30. jan 2013

@mirinecka Aj s tými kontrolami treba opatrne, len ked' sa stav zhoršuje, lebo inak tam chytíte akurát ďalšie hrôzy, najmä teraz by som nešla, všade sú hnusné chrípky.

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
Zobraz