Správanie ročného dieťaťa mimo domu

2. máj 2022

Mame 1 rocneho synceka (12 mesiacov). Doma sa na nas stale usmieva, vyhlada ocny kontakt, vie uz povedat mama, tata, baba, ham. Vie dat 2 kocky na seba, aj kruzky navliest na tycku. Uz aj par krokov sam urobi v priestore. Rad sa smeje. Ma rad knihy tie tvrde leporelove, listuje v nich a pozera obrazky. Tap tap urobi len ked sa mu chce. Radsej bucha 2 hracky o seba. Papa tiez urobi podla nalady. A rozumie vela co mu hovorime. Este neukazuje. Ale ked som s nim von, je ako vymeneny. Ziaden ocny kontakt, ziaden usmev, len sedi smutne v kociku, aj na ihrisku nereaguje na nic, iba ked ho

autor
2. máj 2022

Pokracovanie. Iba, ked ho beriem z ihriska velmi place. Ale proste sedi von v hojdacke, pozera mimo. Darmo na neho volam, snazim sa ho rozosmiat, nereaguje. Vojdeme z prechadzky do vytahu a uz je to zase nase vysmiate dieta. Uz vo vytahu sa usmieva, a zase sa pekne usmieva, reaguje. Ja to nechapem. To je take divne, ze hojdam ho na ihrisku, rozpravam sa s nim a on ma vobec nevnima. A doma uplne vsetko vnima. Tiez to je naznak autizmu?

thoughtfulweirdo
2. máj 2022

Skôr by som povedala, že to je jeho spôsob vyrovnávania sa s cudzím prostredím. Ako dlho sa chodíte hrávať na Ihrisko? Mám ročného a keď sme začali chodiť von na bdenie, zo začiatku sa všetkého bal a nechcel nič robiť, len na mne visel a sledoval. Možno aj tvoj potrebuje čas, aby sa rozkukal.

victoriab
2. máj 2022

Čiže je autista len mimo domu? Prosím ťa, nepreháňaj, fakt. Na takéto závery je ešte skoro, asi okukuje prostredie, čokoľvek.. môj má 2 a nehovorí ani toľko, čo tvoj. Ukazovať začal tiež neskoro. Netreba priveľa googliť, je to normálne zdravé dieťa.

jaskolka
2. máj 2022

Autizmus sa akosi veľmi "rozmohol". Všetko už môže byť priznak..🙈
A k téme, nie, nie je to autizmus. Autista je Autista vonku, vnútri, hore aj dole, ráno aj večer. Proste vždy.
Podľa mňa syn jednoducho nemá veľmi záujem byť vonku, hojdat sa napríklad, nebaví ho to.Nie všetky deti sú okamžite rady vonku, každý je iný.Alebo proste je plachý v neznámom prostredí, potrebuje sa aklimatizovat
Prosím ta, prestaň ho tak sledovať a stresovať sa diagnózami

oblecenie99
2. máj 2022

V dobrom radim, menej sledovať dieťa a viac si ho užiť,kým je také maličké. Jednoducho doma sa cíti dobre,je v známom prostredí a vonku ho to tak nebaví. Môj nechcel chodit von,teraz mám problém dostať ho do vnútra. Zmení sa to aj u vás.

bashee
2. máj 2022

Aj ja mam rocneho chlapceka, vyvojovo vemi podobne. Mozno skus take tie ihriska v obchodnych centrach. Kde je koberec a take akoby preliezky pre najmensich. Ja si tam s mojim vzdy vleziem (lebo este nechodi) a necham ho 4 nozkovat. Moj sa tam rad diva aj na starsie deti a potom lezie za nimi a opakuje po nich, tj driape sa na tie preliezky (postavi sa k nim a tapka po nich, sleduje deti). Mozno v tvojej pritomnosti by sa osmelil a po case tiez vystartoval pohanany zvedavostou. Za skusku nic nedas. Vies posedel by pri tebe a keby zistil ze si tam, nic nehrozi mozno by si bola prekvapena. 🙂