Správanie detičiek - štípanie a cápanie po rukách

svetka66
28. jún 2016

Ahojte, maminky,
chcela by som sa s Vami poradiť, ako zareagovat

situácia ,ked nasa mala ževraj umyselne stipla ine dieta a capla ho po ruke..
ako zareagovat?

Nikdy predtym to neurobila, a nevidela som to osobne, len mi to bolo povedane, ze to nasa spravila.
Mamicka malej sa urazila, ze ako sa nasa nepekne sprava.

wena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bielavila
28. jún 2016

@svetka66 no nech sa mamicka tej malej nezblazni..., ze nepekne...ved su to deti, budu sa bit, capat, kradnut si hracky, hadzat po sebe hracky/piesok/ jedlo, kricat po sebe ako paviani... mozes to napominat kolko chces, vychovavat podla tych najlepsich psychologov/kniziek/rad/ odporucani... raz za cas to urbi kazde dieta, malej vysvetli, ze sa to nepatri a ze to dievcatko bolelo, ze bola smutna, ale nejak ju tym netyraj...prvdepodbne to urobila preto, lebo jej to dievcatko nieco urobilo, alebo to urobila len tak zo " sradny" proste je to dieta...

svetka66
autor
28. jún 2016

@wena moja reakcia bola presne taka ista, ale napriek tomu sa tvaria urazene, a fakt nemam dalej dovod to riesit, som asi zla matka z pohladu ich, ale nikdy nasa len tak nautocila. Tak s tym nemam skusenost

svetka66
autor
28. jún 2016

@bielavila my sa domnievame ,ze to bolo tym, ze nasa chcela v aute spat a ona troska pistala - ta druha, ze mozno to nasu jedovalo netusim, kde je pes zakopany, bo ja som seoferovala a nasa sedela vedla ich v autosedacke.
Ako mrzi ma to, ze takto sa oduju,ale ked sa nadtym zamyslim, nasa aj ked padne sa zdvihne oprasi a ide dalej, z toho usudzujem,ze je dost uvedomela, a nebije deti a aj to ustiipnutie nebolo len tak, len zase nechcem byt hrdinka a zastavat si len nasu malu, preto ma zaujimal nazor

bielavila
28. jún 2016

@svetka66 vobec nezastavas svoju malu, mas len zdravy rozum a odstup, ako sa moze jedna matka odut, ze jej dieta stiplo ine dieta... 😀 😀 😀 boze ved keby ze videla co sa deje v skolke, na ihriskach, v triedach, proste v barzakom detskom kolektive...deti su deti, neobhajujem teraz zdivocele, nevychovane, drze deti, ktore su vysledkom nezvladnutej vychovy, ale mala skriepka je uplne normalna 😉

lintu
28. jún 2016

to je už jedno, prečo sa situácia stala....jednoducho sa stala... postáva sa ešte kadečo....sú to deti.... ospravedlnila si sa, malú si poučila, že také sa nerobí...už viac s tým nemáš čo spraviť... neviem aké iné riešenie by si želala druhá strana.... ak sa niekto rozhodne byť i naďalej urazení, nech sa páči.... je to jeho rozhodnutie.... ak to bola nejaká dobrá kamoška, ostáva dúfať, že v krátkej dobe ju to prejde

glorikarebeka
28. jún 2016

@svetka66 ach boze,fakt neries ja viem cloveka to trapi,ale to sa neda,su to deti.Ver este bude aj horsie a ta druha mama to je bez komentara 🙂

svetka66
autor
28. jún 2016

Asi som fakt potrebovala pocut, ze nie je ta nasa dcera taka zla, a ze robi zle...lebo pohlad matky samej o sebe na svoje dieta je velakrat nadceneny, ze ide o vlastne dieta, tak som nechcela zaujat stanovisko, ze JE TO TAKTO V PORIADKU, ale ze sa to stava, a nie je to CHYBOU DIETATA alebo VYCHOVY.

glorikarebeka
28. jún 2016

@svetka66 urcite nie si zla 🙂 a ani mala to uz vobec nieeee